Köpekleri evde yaşayanlar?

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
Merak ettiğim evin içinde olanlar, ne kadar zamandır baktıklarını, yaşını, cinsini yazabilirler mi?
Artıları ve eksileri nelerdir?

benım evımde tatlı bı kopüşüm vardı evet cok sagdık bı hayvan artıları cok aslında ınsanlardan daha cok guvenırsın al karsına konus asıl guzel dıler agzı olsa derman olur derdıne e kotu yanı tuglerı alerjım cıktı ve vermek zoruda kaldım bu gercekten uzucu eger temızlııgıne dıkkat edersn pek eksı yonu yok dıyebılırım

kızım 5.5 yaşında, 2.5 aylıkken sahiplendim, cocker cinsi. en büyük sıkıntı tuvalet eğitimi derler, kızım hiç üzmedi bu konuda 1 günde öğrendi. ama tuvaleti için dışarı çıkarmaya başlayana kadar biraz eziyeti oldu. evden gittiğim için cezalandırıyordu beni, hole tuvaletini yapıyordu. ne zaman ki dışarıya çıkmaya başladı tuvalet için, bitti çok şükür. küçük ve orta ırkların bakımı büyük ırklara kıyasla her zaman daha kolay ve daha ekonomik olur. mesela benim kızım 12 kiloluk bir mamayı 3-3,5 ayda bitiriyor ama büyük ırklar aynı miktarı 1 ayda bitirir. bazıları yasak koyuyor mesela, salona giremez, mutfağa giremez şeklinde. bizde öyle bir yasak yok. evin her yeri serbest.

eğer sahiplenme konusunda kararsızsanız ve eğitim verememekten endişeleniyorsanız, barınaklardan sahiplenebilirsiniz. barınak diyorum çünkü maalesef terkedilmiş köpekler oluyor oralarda. yani belli bir süre bakılmış ve barınağa bırakılmış. yetişkin köpekler çoğunlukta, eğitim almış oluyorlar bırakılana kadar. yavru köpek her zaman daha fazla özveri ve çaba ister. tüm sorulara cevap verdim mi bilmiyorum ama her hangi bir konuda sorabilirsiniz, elimden geldiğinde cevaplarım. mama çeşidinden, markasından tutun aklınıza gelecek her hangi bir konuya kadar.

kızım 5.5 yaşında, 2.5 aylıkken sahiplendim, cocker cinsi. en büyük sıkıntı tuvalet eğitimi derler, kızım hiç üzmedi bu konuda 1 günde öğrendi. ama tuvaleti için dışarı çıkarmaya başlayana kadar biraz eziyeti oldu. evden gittiğim için cezalandırıyordu beni, hole tuvaletini yapıyordu. ne zaman ki dışarıya çıkmaya başladı tuvalet için, bitti çok şükür. küçük ve orta ırkların bakımı büyük ırklara kıyasla her zaman daha kolay ve daha ekonomik olur. mesela benim kızım 12 kiloluk bir mamayı 3-3,5 ayda bitiriyor ama büyük ırklar aynı miktarı 1 ayda bitirir. bazıları yasak koyuyor mesela, salona giremez, mutfağa giremez şeklinde. bizde öyle bir yasak yok. evin her yeri serbest.

eğer sahiplenme konusunda kararsızsanız ve eğitim verememekten endişeleniyorsanız, barınaklardan sahiplenebilirsiniz. barınak diyorum çünkü maalesef terkedilmiş köpekler oluyor oralarda. yani belli bir süre bakılmış ve barınağa bırakılmış. yetişkin köpekler çoğunlukta, eğitim almış oluyorlar bırakılana kadar. yavru köpek her zaman daha fazla özveri ve çaba ister. tüm sorulara cevap verdim mi bilmiyorum ama her hangi bir konuda sorabilirsiniz, elimden geldiğinde cevaplarım. mama çeşidinden, markasından tutun aklınıza gelecek her hangi bir konuya kadar.
Öncelikle merhaba :) bende 2ay içinde ev duzenimi oturtup bi can sahibi olmak istiyorumm biraz saçma gelebilir yada yargilayabilirsiniz ama apartman da yaşayacağı için cinsi önemli yakın zamanda akrabamın pug cinsi bebeği yavrulicak , fakat ben king charles ı çok arastirdim çok hareketli olmuyormus cocker dan korkuyorum açıkçası çok aşırı hareketli
Oluyormuş. zapdedilmesi çok zormus biraz yardımcı olabilirseniz sevinirim

Benim şöyle bir durumum var aslında. Bizim nişanlımla bir oğlumuz var zaten. Bir arkadaşının köpeğinin doğumu gerçekleşirken apartmandan çıkarmaya çalışıyorlar ve nişanlımla karşılaşıyorlar, alıp yukarı çıkaralım ben hallederim diyor. Merdivenlerde ayağına bişey düştüğünü farkedip hemen t-shirtunu çıkarıp onu sarıyor. Elime doğdu derler ya onun gibi. Çok düşkün ona. Ben de çok seviyorum. Şu an 4.5 aylık. Annesi husky babası alman. Sıkıntılarımız ise, yarın öbür gün aynı eve gireceğimiz zaman bahçe katı ya da teras olsun istiyorum. Evin içerisine sokmayı pek istemiyorum açıkçası. Sevmediğimden mi hayır asla fakat kayınvalidemin astımı var, annemin fobisi var. Ne kadar da olsa tüy problemi olacak. Onun için sordum ben ev içerisinde nasıl olur diye. Çünkü nişanlım çok ısrar ediyor ve böyle onu alıp bakmıyorlar mı bana masum masum ölüp bitiyorum o an, nasıl kıyacaksın sen bize diyor bi de.

7 Yaşında Golden Retriever cinsi köpeğim var.
Yaklaşık 6buçuk yıldır bizimle.
Çok uysal bir hayvan olduğu için eksisi yok diyebilirim.
Havlama sorunu yok,çok nadir dışarıda tekin olmadığını hissettiği insanlar hariç.
Tüy dökme sorunu her hayvanda var Golden olduğu için bizim biraz daha fazla.
Tüylerini her gün taramak gerekiyor.

Benim şöyle bir durumum var aslında. Bizim nişanlımla bir oğlumuz var zaten. Bir arkadaşının köpeğinin doğumu gerçekleşirken apartmandan çıkarmaya çalışıyorlar ve nişanlımla karşılaşıyorlar, alıp yukarı çıkaralım ben hallederim diyor. Merdivenlerde ayağına bişey düştüğünü farkedip hemen t-shirtunu çıkarıp onu sarıyor. Elime doğdu derler ya onun gibi. Çok düşkün ona. Ben de çok seviyorum. Şu an 4.5 aylık. Annesi husky babası alman. Sıkıntılarımız ise, yarın öbür gün aynı eve gireceğimiz zaman bahçe katı ya da teras olsun istiyorum. Evin içerisine sokmayı pek istemiyorum açıkçası. Sevmediğimden mi hayır asla fakat kayınvalidemin astımı var, annemin fobisi var. Ne kadar da olsa tüy problemi olacak. Onun için sordum ben ev içerisinde nasıl olur diye. Çünkü nişanlım çok ısrar ediyor ve böyle onu alıp bakmıyorlar mı bana masum masum ölüp bitiyorum o an, nasıl kıyacaksın sen bize diyor bi de.

Astım,fobi vs işin içine girdi mi mutlaka sorun oluyor hayvan tam alışıyor sahiplerine,bu tür sebeplerden dolayı veriliyor.
O yüzden bence size daha fazla alışmadan düzgün bir aileye sahiplendirin eğer bahçeli ya da teraslı bir eviniz olmayacaksa,ya da olsa bile sorunlar devam edecekse.

Ayrıca bunlar biraz bahane gibi geliyor açıkçası.
Yıllardır astım hastasıyım köpeğimin tüy dökme sorunu var eğer her gün temizlenirse bir sorun olmuyor yıllardır sorun yaşamadım.

Son düzenleme:
Astım,fobi vs işin içine girdi mi mutlaka sorun oluyor hayvan tam alışıyor sahiplerine,bu tür sebeplerden dolayı veriliyor.
O yüzden bence size daha fazla alışmadan düzgün bir aileye sahiplendirin eğer bahçeli ya da teraslı bir eviniz olmayacaksa,ya da olsa bile sorunlar devam edecekse.

Ayrıca bunlar biraz bahane gibi geliyor açıkçası.
Yıllardır astım hastasıyım köpeğimin tüy dökme sorunu var eğer her gün temizlenirse bir sorun olmuyor yıllardır sorun yaşamadım.

Valla vermeye ikimizin de niyeti yok, ne yapıp edip bahçe ya da teras olan bir ev bulacağız zaten de;
Annesi sağolsun açık havada sahilde bile sigara içen biri olduğunu astımım var benim diye sorun çıkarabiliyor.
Bahane benim bahanem değil yani.

Valla vermeye ikimizin de niyeti yok, ne yapıp edip bahçe ya da teras olan bir ev bulacağız zaten de;
Annesi sağolsun açık havada sahilde bile sigara içen biri olduğunu astımım var benim diye sorun çıkarabiliyor.
Bahane benim bahanem değil yani.

Bahane kimin bahanesi olursa olsun sonuçta canı yanan hayvanlar oluyor malesef. :/
Çevre faktörü de önemli hayvan sahiplenmek için.
Siz kararlıysanız kimsenin etkisinde kalıp vermezsiniz zaten ama hayvanı alıştırıp sonra alerji çıktı,astımı olan yakınım var vs diyip barınaklara atanlar,sokaklara bırakanlar ya da yuvalandırmaya çalışanlar da çok fazla.

Bu güzelliğe kıyabilir miyim ben hiç :(
Huzur buluyorum onunlayken ben, terapi gibi geldi o bana. Moralimin bozuk olduğunu dahi anlıyor.

$375838_113715248785650_185779362_n.webp
$536380_113715455452296_908735597_n.webp
$17082012263.webp
$Barut28092012113-001.webp

Benimde bir bebğim var 8 aylık doberman. Ses konusunda sıkıntı yaşıyoruz bazen inadı tutup havluyor çok ses çıkarıyor.. çok koşturuyor ama Sıkıntısı olan varsa ben çıkarım evden sorun yok kçöpeğime laf etirttmem:ssz::ssz:

Benimde bir bebğim var 8 aylık doberman. Ses konusunda sıkıntı yaşıyoruz bazen inadı tutup havluyor çok ses çıkarıyor.. çok koşturuyor ama Sıkıntısı olan varsa ben çıkarım evden sorun yok kçöpeğime laf etirttmem:ssz::ssz:

Sen eğer o evde oturuyorsan sakın çıkma :)

benim kızımda 5 yaşını doldurdu terrier cinsi artılarının yanında eksisi yok diyebilirim 1 aylıktı aldığımızda ve hep evde büyüttük tuvalet konusundada bizi hic üzmedi evde kesinlikle havlamaz tabiki kapı zili çalmadığı sürece tek eksimiz cok kıskanç kesinlikle benim odama hic bir çocuğu sokmuyor kapıya yatıyor ve nöbet tutuyor resmen onun dısında mükemmel bisi üzgün dahi olsam anlar gelir kucağıma yatar gözlerini gözlerime diker ve kesinlikle huzur verir iyiki var allah herkesin beslediği bu canlara uzun ömürler versin yerleri cok farklı..

bizim bir kedi ve bir köpeğimiz var..daha önceden 2 kedim vardı ancak yaşlı olan anneme gidince son 1,5 aydır muhtac bir köpeği sahiplendik.
kümük ırk yanı fransız bulldog kızımın cinsi..suanda 6 aylık ilk geldiğinde tuvaleti sorun oldu zamanında cok dayak yemiş çok ürkektiş buyüzden bız bır egıtmen tuttuk haftada bır onunla dıger gunler bızımle ders calısıyor ve bu sekılde 2 haftada çiş olayını çözdük şimdilik evde gazetesıne yapyıor akşam-sabah dolaşmasında da dışarıya..bunun dışında sorunu yok diyebilirim bazen gurultu yapyıor ama aşırı değil..
kedim ise 2,5 yaşında engellı ve yanında pek cok rahatsızlıgı oldugu için dehşet tüy döker :)
bence kımseyı dınlemeyin astımı varda sokaklarda kedı kopek dolu , onların tüylerinden dolu onalr dokunmuyorda bumu dokunacak ?
ben hergün işde gelınc emutlaka evimi süpürüyüp siliyorum cok sık toz alıyorum elimden geldiğind eortalıkta tüy bırakmamaaya calsııyorum,halılarımı sık sık yıkatıyorum sizde böyle yaparsınız zaten köpeğin tüyü hııııcc sorun degıl sonucta agır düştüğü yerde kalıyor süpürüp alıyonn kedınınkıını gorsenızz uçuşş uçuşş :)

Nişanlımla birlikte baktığımız çin aslanımız var hemde iki tane :) birincisini sahiplenmiştik.2.bebeğimizi nişanlım doğumm günü hediyem olarak almıştı :)

Nişanlımla birlikte baktığımız çin aslanımız var hemde iki tane :) birincisini sahiplenmiştik.2.bebeğimizi nişanlım doğumm günü hediyem olarak almıştı :)

Nerede bakıyorsunuz?
Evlenince evinizin içinde mi olacaklar?

Böyle bir başlık açtığın için gerçekten sana çok teşekkür ediyorum.Sanırım köpek almak istediğin için ön araştırma yapıyorsun.
Kendimi bildim bileli diğer canlılara karşı aşırı bir sevgim var özellikle hayvanlara ama annem çok titiz olduğu için asla eve hayvan almama izin vermedi.Birgün küçükken köpek istiyorum diye sinir krizi geçirince ertesi gün kuş almak zorunda kalmışlardı ama benim en büyük hayalim beraber uyuyabileceğim bir köpekti.
Yıllarca araştırdım araştırdım,petshop sahipleriyle arkadaş oldum ve kendim için ideal köpeği buldum.
Annem habersiz aldım ve eve getirdim.Ve çok büyük uğraşlar sonucu kabul edildi 1.5 yıl sonra :))) ( bu çok uzun bir hikaye)
Benden özenip köpek alan arkadaşlarıma sürekli tavsiyen asla almamalarıydı çünkü gerçekten çok büyük bir sorumluluk eğer içinizdeki gerçek hayvan sevgisiyse.
Sana bazı düşüncelerimi söyliyim.
Evde büyük köpek olmuyor.Tüy sorunu,nekadar temiz tutarsan tut nasıl insanların ten kokusu varsa büyük köpeklerin kokusu küçüklere göre daha çok farkediliyor ve o koku bir süre sonra evin bir parçası haline geliyor.Ev sahibi burun alışkanlığından farketmiyor ama eve gelenler bunu farkedip birçok konuda tedirgin olabiliyor.
Büyük köpeğin tuvalet ihtiyacını mutlaka ev dışında gidermesi gerekli ve çok fazla hareket alanına sahip olması lazım.Yani bazen işkence haline gelebilir onu dışarı çıkarmak.
Fiziksel özellikleri olarak bana en güzel Yorkshire Terrierler geliyor.
Ev için en uygun yapıdakiler bu boydaki Yorkshire,Chihuahua,Maltese,Pinscher ... türü köpekler.
Şimdi Yorkshire'ım ile ilgili olumlu ve olumsuz özellikleri anlatayım.
Tüyleri uzun olmasına rağmen tüyleri hiç dökülmeyen bir cins.Kokmuyor,Tuvalet sorununu,ona ayırdığımız kullanmadığımız banyoda yapıyor. Tuvaleti geldiğinde haber veriyor,küvetin içine koyuyoruz,yapıyor ve onu alıp temizlememiz için bekliyor.Alıp ellerini ayaklarını ya ıslak mendille iyice siliyoruz yada yıkıyoruz.Küvetede hemen su tutuyoruz ve arada bir deterjanla iyice arındırdığımız için büyük bir kolaylık.
Olumsuz özellikleri ise kendilerini o ufak hallerine rağmen birşey sanmaları,bu cinslerde erkekler çok şirret oluyor ama dişiler çok sakin ve uyumlu aklında bulunsun.
Aşırı soğuklara karşı duyarlılar çok çünkü küçükler ama 0-3 aylık bebekler için kullanılan giysiler ile ucuza istediğin gibi giydirebilirsin.
Şuanda aklıma gelenler bunlar her türlü soruna yardımcı olmaya çalışırım.Sevgilerimle $324.webp

Back
X