köpüklü kahve hakkında

rdlpstck

Baş.:69.7 güncel:67.9 Hedef:60
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
3.558
793
373
kızlar köpüklü türk kahvesi nasıl yapılır.
ben yaptığımda genelde fincanın sadece yarı kısmında köpük oluyor da çok gösterişli değil.ben dolu dolu köpük olsun istiyorum.

yotutubede videolar var izleyerek yapabilirsin:D hahahha ben ilk kahvemi yaptığımda hiçköpük olmamıştı halamda tükür kız dedi bende tükürmüştüm , küçüktüm tabi :D
halamda içti hahahaha :D

Kahveyi bol koy birde ocaga koyduktan sonra karistirma. Kopuk olusunca fincanlara dagit. Kalanini kaynat fincanlara dok.

Kaynadiktan sonra fincana once kopugu dokun sonra cezveyi tekrar ocagin uzerine koyun, tasmadan alin ve fincanin geri kalanini doldurun. Boyle gayet kopuklu oluyor. Gerci ben arzumun kahve makinesiyle yapiyorum, bayagi kopuklu oluyor.

Önemli olan altını kısarak pişirmek canım önce karışıyorsun sonra bırakıyorsun o kısık ateşte yavaş yavaş kopuk topluyor ve hazır :)

ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte karıştırmadan pişireceksin..5 dk pişip köpüğünü saldıktan sonra bardaklara eşit olarak dağıtacaksın üstteki köpüğü..benim kahvelerimin köpüğü acayip oluyor valla..daha firem yok bu konuda..

dediğiniz gibi yapıyorum ama yine de çok köpüklü olmuyor kahveden olbilir mi ben marketten hazır kahve alıyorum

dediğiniz gibi yapıyorum ama yine de çok köpüklü olmuyor kahveden olbilir mi ben marketten hazır kahve alıyorum
kavrulmuş kahve almanı öneririm illaki hazır alcam diyosan Türkiye şartlarında mehmet efendi kuru kahvesi tabiki...

Ben dediğiniz kahveyi anladım sanırım. Yani klasik köpük değil değil mi?
Bizim burada Çerkezin kahvesi var sanki sırf köpükten oluşuyor kahve çok ilginç bir şey. Yıllardır tarifini alabilen de olmadı...

mesela 1 kişilik orta şekerli türk kahvesi için bir fincan suyu cezveye dök 1 küp şeker at. Şeker eriyene kadar karıştır. Sonra 2 çay kaşığı türk kahvesi koy biraz karıştır. Ocağa koy. Burda püf noktası kahve ocaktayken hiç karıştırmamak :) ve bol köpüklü kahven hazır.

Tum arkadaslarin dedikleri dogru.
Taze kahve olmasi, ocaktayken hic karistirilmamasi, kopuk olustuktan sonra fincanlara dagitilmasi gerekiyor.
Ama önemli bir püf noktasi suyun veya sütün soguk olmasidir.soguk su ve ya sutle yapilan kahve daha cok kopuruyor.

kahveyi çok koy,bide kısık ateşte çok az karıştırarak pişir ben hiç köpüklü olsun diye uğraşmam ama hep köpüklü olur bu yöntemle.

Kahve içme alışkanlığı ne ailemde ne bende vardır ama tvde bir adam vardı Türk kahvesi konusunda bilgi veriyordu hayran kalmıştım. "Kahve pişirilmez sürülür" demişti yani kısık ateşte ağır ağır pişmesi gerekirmiş bir de kahve ve su kaşık dik bir şekilde karıştırılırsa köpüklü ama hafif açıyla karıştırılırsa "kaymaklı" olurmuş yani kahve içen o kahveyi bitirene kadar köpüklü gibi dururmuş. Arama motoruna Uğur Atik kahve yapımı yazarsan videosu karşına çıkar sanırım.

Back
X