kör düğüm olan düğün tarihi :(

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
133
22 haziran da düğünümüz olacaktı (olacaktı diyorum çünkü artık olmayabilir)
yaklaşık 4 yıldır görüşüyoruz nişanlımla ve 22 haziran bizim tanışma yani bu yolda ilk adımı atma tarihimiz
4 yıldır Allah'ın izniyle 2013 22 haziran bizim düğün tarihimiz olacak diyoruz
nişanlım aralık ayında memur olarak atandı bu sıralar yıllardır istediği kurum alım yapacak ve oraya başvuracak
eğer orayı kazanırsa mayıs başı gibi 3 aylık bir kurs dönemi olacak temmuz ortası gibi kursu bitecek
ondan sonra çalışacağı il belli olacak
yani eğer oraya girebilirse düğünü erteleyecektik
ama şimdi nişanlım hayır orası olsada olmasada erteleyeceğiz diyor ( nisan ayı gibi olup olmadığı belli olacak)
bende nisanı bekleyelim diyorum ama nişanlım kabul etmiyor
bu da benim çok zoruma gitti benim fikirlerime önem vermemesi beni üzdü fazlasıyla
ayrıca eylüle erteleyeceğiz o tarihte bizim için pek uygun değil
annem aradı nişanlımı nisan sonu gibi belli olsun öyle ertelersiniz dedi
nişanlımın ablasınında düğünü var nisan ayının sonunda
nişanlım anneme zaten annemler iki düğün yapacak zorlanacak yorulacak, onlarda öyle olsun falan diyorlar dedi
bu beni daha çok sinirlendirdi
kaç gündür kavga ediyoruz ve ben gerçekten çok mutsuzum
çünkü görümcem bizden 4 ay sonra nişanlandı ve görücü usulü tanıştı
yani onların düğün tarihine kadar olan toplam geçmeşi 9 ay falan biz 4 yıldır o tarihi bekliyoruz
daha önce düğün mekanı ayarlanırkende bize siz erteleyin dediler ben kabul etmedim
nişanlıma eğer çok zorlanacaklarsa ablan ertelesin dedim
ama onlar ertelemedi neden fedakarlık yapan ben oluyorum
size soracağım bencil mi düşünüyorum :(
nişanlıma ve ailesine karşı bu konuda zorluk mu çıkarıyorum
sizce ne yapmalıyım?

Eğer erteleme nedeni daha farklı bir konu olsaydı anlayış gösterin derdim ama şu an tamamen sizin değil onların bencilliği. Özellikle de nişanlınızın. Yine de kendinizi üzmeyin sakince konuşmaya anlatmaya çalışın sonuçta sadece onun ailesi destek olmayacak sizinde aileniz ellerinden geldiği kadar yardım eder bi şekilde hallolur istenildikten sonra.

Eğer erteleme nedeni daha farklı bir konu olsaydı anlayış gösterin derdim ama şu an tamamen sizin değil onların bencilliği. Özellikle de nişanlınızın. Yine de kendinizi üzmeyin sakince konuşmaya anlatmaya çalışın sonuçta sadece onun ailesi destek olmayacak sizinde aileniz ellerinden geldiği kadar yardım eder bi şekilde hallolur istenildikten sonra.

inşallah tatlı tatlı hallolur :( hem üzülüyorum hem de nişanlıma olan güvenim sarsılıyor
bu konuda arkamda durmazsa belki ileri de bunu hep yapacak :(
ertelenmemesi konusunda diretiyorum iyi mi ediyorum bilmiyorum :44:

erkekler böyle canım ailesinin fikrini kendi fikriymiş gibi gösterirler muhtemelen evde konuşuldu bu iki düğünün arasında zaman olsun diye o da mecburen ha dedi şimdi de sana kabul ettirmeye çalışıyor olaylar hep böyle dönüyor maalesef.ama bence takılma yani tanışma günü olmasa da olur o düğün. hem esas olan evlilik yıl dönümü oluyor bence bizim tanışma günü ve evlilik tarihimiz aynı değil tanışma günümüzü de de ayrıca kutlarız hediyeleşmesek de yemeğe falan çıkarız ne yapalım herşey istediğimiz gibi olamadı maalesef sıkma canını önemli olan sonrası yani düğün bitip herkes evine gittikten sonrası.....

erkekler böyle canım ailesinin fikrini kendi fikriymiş gibi gösterirler muhtemelen evde konuşuldu bu iki düğünün arasında zaman olsun diye o da mecburen ha dedi şimdi de sana kabul ettirmeye çalışıyor olaylar hep böyle dönüyor maalesef.ama bence takılma yani tanışma günü olmasa da olur o düğün. hem esas olan evlilik yıl dönümü oluyor bence bizim tanışma günü ve evlilik tarihimiz aynı değil tanışma günümüzü de de ayrıca kutlarız hediyeleşmesek de yemeğe falan çıkarız ne yapalım herşey istediğimiz gibi olamadı maalesef sıkma canını önemli olan sonrası yani düğün bitip herkes evine gittikten sonrası.....
nişanlım farklı bir şehirde ben farklı ailesi farklı
o şekilde bile bizim değilde ailesinin fikri mi baskın geliyor :( bu beni zaten en çok yaralayan

yaklaşık 4 yıldır görüşüyoruz nişanlımla ve 22 haziran bizim tanışma yani bu yolda ilk adımı atma tarihimiz
nişanlım aralık ayında memur olarak atandı bu sıralar yıllardır istediği kurum alım yapacak ve oraya başvuracak
eğer orayı kazanırsa mayıs başı gibi 3 aylık bir kurs dönemi olacak temmuz ortası gibi kursu bitecek
ama şimdi nişanlım hayır orası olsada olmasada erteleyeceğiz diyor ( nisan ayı gibi olup olmadığı belli olacak)
bu da benim çok zoruma gitti benim fikirlerime önem vermemesi beni üzdü fazlasıyla
nişanlım anneme zaten annemler iki düğün yapacak zorlanacak yorulacak, onlarda öyle olsun falan diyorlar dedi
yani onların düğün tarihine kadar olan toplam geçmeşi 9 ay falan biz 4 yıldır o tarihi bekliyoruz
daha önce düğün mekanı ayarlanırkende bize siz erteleyin dediler ben kabul etmedim
sizce ne yapmalıyım?

zorluk çıkarıyorsun. illa tanışma tarihinde evlenme ısrarını ben zaten hiç anlayamıyorum. düğün yapmak başlı başına bir mesele, yalnızca evlenecek kişiler için değil, aileler için de. hatta bazen aileler için daha zor oluyor. bir aile iki düğünü arka arkaya kaldıramaz gerçekten.

madem nişanlın fedakarlık etmesi gerektiğini düşünüyor, burada sana ona destek olmak düşer. destek olman gereken daha ilk durumda böyle yaparsan, ömür boyu bu olayı yüzüne vurur. hem ertelenmesine bir kız itiraz etmemeli bence. ağır ol, benim için fark etmez de.

nişanlım farklı bir şehirde ben farklı ailesi farklı
o şekilde bile bizim değilde ailesinin fikri mi baskın geliyor :( bu beni zaten en çok yaralayan
maalesef böyle oluyor canım (herkes için geçerli değil tabi)genelde aile sözünden çıkamıyorlar bende çektim acısını ayr
ılma noktasına geldik o dönemlerde kendime eziyet ettim resmen

sizin adetleri bilmiyorum ama bizde (karadeniz) düğünü erkek tarafı yapar, yani salon-çalgı-eşyalar falan erkek tarafına aittir. kız sadece yatak odasını alır ve çeyiz düzer. eğer sizde de öyleyse görümceni de erkek tarafının şartları bağlıyordur. e kaynanan da kız vereceğine göre... ben böyle düşündüm.

Bence bu sorun cıkarmadır.
Nişanlısının ailesi büyük ihtimal bir karar almış nısanlın da buna uymak istiyor. Dugun için ailesinden maddi destek alacak misiniz? Cvbı evetse bence çok haklılar. Demek ki onlar için yaşça daha büyük olan kizlarinin önce evlenmesi, ogullarinin evlenmesınden daha önemli . Neden fedakarligi biz yapalım diyorsun ama dediğim gibi dugun için masraf yapacaklarsa beklemeye mecbursun.
Ayrıca bir yıl öne atalım veya belirsiz öne atalım filan dememiş altı üstü üç ay, beklenmeyecek bir süre değil

arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim
çoğunluk beni kabahatlı bulmuş
bende nasıl istiyorlarsa öyle olmasını söyleyeceğim bugün nişanlıma

arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim
çoğunluk beni kabahatlı bulmuş
bende nasıl istiyorlarsa öyle olmasını söyleyeceğim bugün nişanlıma

Bence hiçte kabahatli değilsin.Neden seninle rest çeker gibi konusmasına izin veriyorsun ki.ÖYle de böyle de benim dediğim olacak demiş sende evet diye kabul ediyorsun.Onun bir ailesi varsa seninde sorumlu olduğun bir aile var.Neden ailenin ve senin düşünceni illa erkek tarafı para veriyor diye gözardı ediyorsun ki.

Lütfen bu kararları kendi başıma alamam ailen aileme iletsin diye nişanlına söyle.Annemler onay verirlerse bende kabul ediyorum dersin olur biter.

Bence hiçte kabahatli değilsin.Neden seninle rest çeker gibi konusmasına izin veriyorsun ki.ÖYle de böyle de benim dediğim olacak demiş sende evet diye kabul ediyorsun.Onun bir ailesi varsa seninde sorumlu olduğun bir aile var.Neden ailenin ve senin düşünceni illa erkek tarafı para veriyor diye gözardı ediyorsun ki.

Lütfen bu kararları kendi başıma alamam ailen aileme iletsin diye nişanlına söyle.Annemler onay verirlerse bende kabul ediyorum dersin olur biter.
onlar daha çok para harcıyor diye de bişey yok benim ailem de en az onlar kadar masraf etti
şimdi burda her şey anlatılmıyor
zaten inatçılık etmese benimle güzel konuşsa ben ailemi ikna ederim
ama bana diretmesi benim canımı sıktı en çok

Nişanlın aileci biri sanırım, onlar ne derse o niteliğinde hemde kendi fikri ve doğruları yok gibi
Yoksa kim olsa der ben yıllardır bekliyorum, öncelik benim olmalı diye
Bence sen iyi düşün..

onlar daha çok para harcıyor diye de bişey yok benim ailem de en az onlar kadar masraf etti
şimdi burda her şey anlatılmıyor
zaten inatçılık etmese benimle güzel konuşsa ben ailemi ikna ederim
ama bana diretmesi benim canımı sıktı en çok

Sen anlatmasanda ben azda olsa anladım canım.Diyorsun ki zaten bir sürü maddi manevi sıkıntı çekiyorum tamam aileme söyliyeyim erteleyeyim ama buna nişanlım ve ailesi için değer mi diye düşünüyorsun.Ve son derece haklısın çünkü senin istediğin ya da beklediğin nişanlın nasıl olurda sen anlamaz anlasa zaten sert bir uslupla bu teklifte bile bulunmaz değil mi?

Haksızlığa uğradığını düşünüyorsun ve evet haklısında biraz bakalım hiç sen düğün konusunu açma onlar açsın konuyu sen ağırdan al şimdilik.

Ben de senin istediğin tarihte istemiştim;)) ama noldu 1 eylül oldu:)) böyle şeyler istekle olmuyor ki güzelim..Rabbimin uygun gördüğü tarih oymus demekki..ama tabiiki bizimkinde bir baskı olmadi sizinki gıbı..onlar karadenizli olduğundan haziran çay zamaniymis..ailesi ailemi aradi usulünce anlatti durumu..başta ben de sinirlendim ama sonra alıştım..çünkü 22 haziranda kuzenim gün aldi..bak herşeyde oluyor bir hayır...hem ben de alıştım..eylül bence düğün için çok güzel bir.zaman:16:

sizce ne yapmalıyım?

bu dönemlerde çok olur böyle şeyler sen kendini suçlama sende haklısın çünkü.. azda olsa onlarda hakLı geç olsun temiz olsn ne olcak aceleniz mi var canım. :) biraz daha bekle bakaLım ama umarım hep böle ailesini dinleyen bir tip değildir

Aslında bencillik etmiyorsun ama muhtemelen abla önce evlensin diye düşündüler.
Büyük olan ablası sonuçta.
İki düğün arka arkaya zorlar insanı ama bunu rica etmenin yol yordamı var.
Kesip atmak hoş değil.
Bu arada siz evlenmeden ablasının düğün masraflarına nişanlınızın da destek olması hesaplandı belki de.
Zıtlaşarak değil konuşarak anlaşmaya çalışın.

ah be güzelim sen daha en başta yaralandım dersen senin işin zor...nişanlın heralde ailesini dinleyecek sonuçta onlarla yapacak düğünü...sen şimdiden bunları takarsan evliliğini düşünemiyorum...takma rahat ol akışına bırak onun acelesi yoksa senin hiç olmasın varsın onun dediği tarihte olsun geç olsun güç olmasın...her düğün öncesi böyle anlaşmazlıklar olur ama dikkat daha ileri götürme üzülen sen olursun...

Back
X