Kor Guvercin

AklinYolu1

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2012
32.409
95.793
598
Rica ediyorum konu kapanmasin ya da tasinmasin cunku ne yapacagimi bilmiyorum. En azindan bi care bulana kadar.

Eve gelirken yavru bir guvercin buldum. Sanirim kor ya da iltihap kapmis. Bir kac veterineri aradim tedavi etmeyeceklerini soyleyip uyutucaklarini soylediler.

Daha once de bir guvercin goturmustum uyutulmustu. Goturdugume bin pisman olmustum.

Burada boyle oyle havadan veteriner yazmadan ilacta alamam.

Sorun suyla islatip ekmek vermeye calistim elimi didikliyor ama yemiyor.

Surekli didiklemeye calisiyor.

Suan sicak bir yere aldim ve uyuyor.

Veterinere goturmek demek oldurmek demek. Ben de kalsa yemedigi halde kurtulma sansi var mi? Keske almasaydim diyorum ama oyle de rahat edemezdim.

Simdi ben ne yapayim. :KK43:

Son düzenleme:
Eğer iki gözü de gormuyorsa çok Üzgünüm ama doğada yaşama şansı yok. Siz elinizle yemek ve su vermeye calismalisiniz. Ama eger tek gözü öyleyse bir kaç gün bakıp tekrar salabilirsiniz.

Dayım kuşlarla çok ilgilidir ordan biraz biliyorum.

ağzına şırınga ile ıslatılmış yumuşamış kuş yemi verebilirsiniz
annem yemek istemeyen güvercinleri öyle büyüttü

gözü için ise ılık su ile ve makyaj temizleme pamuğu ile kompres yapın
ilaç yazmayın demişsiniz ama hayvanlarda kullanılan bir damla var insanların kullandığı
ben kedilerde kullanıyorum g...a adı
eczacıya sorsanız bu damlayı verir zaten

Eğer iki gözü de gormuyorsa çok Üzgünüm ama doğada yaşama şansı yok. Siz elinizle yemek ve su vermeye calismalisiniz. Ama eger tek gözü öyleyse bir kaç gün bakıp tekrar salabilirsiniz.

Dayım kuşlarla çok ilgilidir ordan biraz biliyorum.

Daha cozemedim gozu gorunmuyor cunku mutlaka antibiyotige ihtiyaci var .

Eşim veteriner sordum şimdi antibiyotikli göz damlası alıp denesin enfeksiyon kapmışsa dedi gentamisin yada tetrasiklin içeren damla
Ben antibiyotik alamiyorum yurt disi burasi guvercinler kiymetsiz.

Gagasını açıp zorla yedirmeyi denedim mi . Koalina Koalina hanım bi bakar mısınız .

Gagasini acamiyorum tek basima birazdan bir arkadasim gelecek . Onunla siringa ile vermeyi deneyecegim.

ağzına şırınga ile ıslatılmış yumuşamış kuş yemi verebilirsiniz
annem yemek istemeyen güvercinleri öyle büyüttü

gözü için ise ılık su ile ve makyaj temizleme pamuğu ile kompres yapın
ilaç yazmayın demişsiniz ama hayvanlarda kullanılan bir damla var insanların kullandığı
ben kedilerde kullanıyorum g...a adı
eczacıya sorsanız bu damlayı verir zaten

Didiklemesi neye isaret dogustan mi kordu, sonradan mi oldu acaba .

Antibiyotik yerine gecen baska ne olabilir.

Şırıgıyla verirken dikkat et fazla sokma , soluk borusuna kaçabilir yiyeceği , az az ver .
Daha cozemedim gozu gorunmuyor cunku mutlaka antibiyotige ihtiyaci var .

Ben antibiyotik alamiyorum yurt disi burasi guvercinler kiymetsiz.

Gagasini acamiyorum tek basima birazdan bir arkadasim gelecek . Onunla siringa ile vermeyi deneyecegim.

Didiklemesi neye isaret dogustan mi kordu, sonradan mi oldu acaba .

Antibiyotik yerine gecen baska ne olabilir.

yazdığım damla antibiyotik değil zaten ama onun işlevine yakın işler yapar
didiklemesi aç olduğunu ama annesi beslediği için normalde yiyemediğini gösteriyor
tabiri caizse ağzına tıkacaksınız şırınga ile

ılık su ile silip
yasemin ile papatya alıp demleyin ılımaya bırakın
o suyla azar azar silin o da baya etkilidir
damlanın adı genta direk satın alınabiliyordur belki orada

yazdığım damla antibiyotik değil zaten ama onun işlevine yakın işler yapar
didiklemesi aç olduğunu ama annesi beslediği için normalde yiyemediğini gösteriyor
tabiri caizse ağzına tıkacaksınız şırınga ile

ılık su ile silip
yasemin ile papatya alıp demleyin ılımaya bırakın
o suyla azar azar silin o da baya etkilidir
damlanın adı genta direk satın alınabiliyordur belki orada

Antibiyotikli damlalar recetesiz satin alinamiyor.

Elimden geleni yapicam ama ne kadar yarar bilemiyorum. Tek basima beceremedim arkadasi bekliyorum.

Üzüldüm ya antibiyotik yerine ılık adaçayı ile silebilirsin belki enfeksiyonsa işe yarayabilir

Sadece Papatya cayi , kekik cayi var evde siringadan sonra deneyebilirim.

Sagolun yorumlariniz icin .

Dikkat edin şırıngayı çok ileri itmeyin, soluk borusuna kaçabilir. Bisküviyi suyla açıp şırıngayla basabilirsiniz ağzına güvercinin. Körlüğü için de şuan için steril tutmaya çalışın silin ılık su ve pamukla. Hiç olmazsa mikroptan koruyacaktır. Körlüğü tek gözdeyse ya yaralanma sonucu oluştu yada, kavga etmiş olabilir diğer güvercinlerle.

Anneannemin tavuklari vardi hasta olunca yemek yemezlerdi o kafasini tutar ben cay kasigiyla yem verirdim bir de ilac verirdik birkac gun beslerdik iyilesirdi. O sekilde deneyebilirsiniz bir de bence konuya fotograf ekleyin neden oldugunu anlayan cikabilir

Dikkat edin şırıngayı çok ileri itmeyin, soluk borusuna kaçabilir. Bisküviyi suyla açıp şırıngayla basabilirsiniz ağzına güvercinin. Körlüğü için de şuan için steril tutmaya çalışın silin ılık su ve pamukla. Hiç olmazsa mikroptan koruyacaktır. Körlüğü tek gözdeyse ya yaralanma sonucu oluştu yada, kavga etmiş olabilir diğer güvercinlerle.

Peki ne verebilirim ekmek disinda. Nasil biskuvi , zarari olmasin.

o zaman papatya çayı ile deneyebilirsiniz umarım iyileşir tatlı kuş

Umarim. Iyilessin birakicam aldigim yere.

Back
X