Kordon dolanması

Annehnm

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2019
47
17
8
27
Arkadaşlar 32+4 günlük hamileyim bebeğin boynunda 1.5 tam tur kordon dolanmış dedi doktor bebeği takip et günlük hareketlerinde azalma olursa gel dedi haftalık çağırdı kontorllere bebeğim için çok korkuyorum bu durumu yaşayan varmı nasıl bir yol izlendi yapabileceğim başka bişey varmı erken mi alacaklar bebegimi

Kağan Kocatepe 1 veya 2 tur dolanmasının bir önemi yok, kordon dışı sert bir jel kaplıdır, telefon kordonu gibidir bebeğe zarar vermez, normal doğuma da engel olmaz diyor. Hatta aynen böyle gebeler stres olmasın diye kordon dolanması görsek de söylemeyiz, çünkü anlamı yok diyor. Bence içini ferah tut. Doktor ne olur ne olmaz diye takip edelim demiştir. Zaten yapabileceğim bir şey yok. Nasıl dolandıysa hareket ederken öyle çıkar.

Benim bebeğim de iki tam tur kordon dolanması ile dünyaya geldi. Ama bizde kordon dolanması 37.haftada ortaya çıkmıştı. Ben hareketlerinden farketmiştim böyle hareket etmek istiyor da edemiyormuş gibi küçük kıpırdamalarla hareket ediyordu. Ertesi gün doktora gittiğimde iki tur kordon dolanması olduğunu öğrendim. Erken doğum riski de olduğu için 37.haftada sezaryen ile alındı bebeğim. Bir sıkıntı yaşamadık. Kordonu doladığı gibi çözebilir de... Siz hareketlerini takip etmeye devam edin.

Arkadaşlar 32+4 günlük hamileyim bebeğin boynunda 1.5 tam tur kordon dolanmış dedi doktor bebeği takip et günlük hareketlerinde azalma olursa gel dedi haftalık çağırdı kontorllere bebeğim için çok korkuyorum bu durumu yaşayan varmı nasıl bir yol izlendi yapabileceğim başka bişey varmı erken mi alacaklar bebegimi
Benim bebegimde boynuna iki tur dolanmış kordon doğduğunda söylediler normal oldu dogum

Back
X