Kordonda 2 damar görülmesi lütfen yardım...

melek1701

Melis'in annesi :)
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
888
15
118
39
Bursa
Arkadaşlar ayrıntılı ultrasona girdim bugün.. Bebeğimin herşeyi normal hiç bir anormallik görülmedi kordonda 2 damar olması dışında
Doktorum ilerleyen zamanlar için çok olumsuz şeyler söyledi riskleri söyledi canım çok sıkıldı..
Bütün tarama testlerimde gayet iyi çıktı.. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı lütfen birşeyler yazsınlar... :(((

Arkadaşlar ayrıntılı ultrasona girdim bugün.. Bebeğimin herşeyi normal hiç bir anormallik görülmedi kordonda 2 damar olması dışında
Doktorum ilerleyen zamanlar için çok olumsuz şeyler söyledi riskleri söyledi canım çok sıkıldı..
Bütün tarama testlerimde gayet iyi çıktı.. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı lütfen birşeyler yazsınlar... :(((

Melek merhaba,
Bu durum benim başıma gelmedi ama forumlarda okumuştum. Yazan arkadaşlar da çok endişelenmişti ama neyse ki sorunsuz bir şekilde kucaklarına almışlar bebeklerini. Bebeğinin gelişimi iyiymiş zaten, maşallah. Bir sorun olacağını sanmıyorum ama istersen daha sık kontrole git, için rahat etsin. KKda bu konuyu arat, forumda birkaç kez tartışılmış. İçini rahat tut..

canım çok teşekkür ederim forumdakileri de okudum hepsinin sorunsuz geçmiş ama ben çok etkilendim..
İnsan çok kötü oluyor yinede işte Rabbim iyi günler göstersin hepimize..

benimde aynı sekilde 2 damar varmış kordonda prof dr perinatoloji uzamnı doktor düsünmeniz gereken bişe değil dedi sık görülüyomuş birde başka bi doktor ünemli olan diğer damarın iş görmesi dedi eğer o da daralırsa aspirin içersin genişler dedi üzülmene gerek yokcanım allah sağlık sıhat versin bebeklerimize:1:

benimde aynı sekilde 2 damar varmış kordonda prof dr perinatoloji uzamnı doktor düsünmeniz gereken bişe değil dedi sık görülüyomuş birde başka bi doktor ünemli olan diğer damarın iş görmesi dedi eğer o da daralırsa aspirin içersin genişler dedi üzülmene gerek yokcanım allah sağlık sıhat versin bebeklerimize:1:

Canım inan öyle rahatlattın ki beni gözüme uykular girmiyordu..
Bebeğimin herşeyi sağlam doktor çok sinirlerimi bozdu biraz da pimpirik bir doktorum var..
Ya lütfen seninle yazışalım kaç haftalık hamilesin?...
Ya var ya iyi ki yazdın Allah senden razı olsun..
Kendimi yedim bitirdim resmen...

Eger bebeginin gelisimi normalse ve normal devam ediyosa endiselenecek bisey yok.Benim gorumcem de hamile ve o da ayni durumu yasiyo,hatta onun tek arter.Doktor gozlemde tutuyo sadece.Ozellikle erkek bebeklerde normalmis bu durum.Ciddi degilmis...Sikinti yapma kendine,her seyin hayirlisi ))

Eger bebeginin gelisimi normalse ve normal devam ediyosa endiselenecek bisey yok.Benim gorumcem de hamile ve o da ayni durumu yasiyo,hatta onun tek arter.Doktor gozlemde tutuyo sadece.Ozellikle erkek bebeklerde normalmis bu durum.Ciddi degilmis...Sikinti yapma kendine,her seyin hayirlisi ))

Çok sağol cevabın için öyle çok ihtiyacım var ki bunları duymaya
Anksiyete hastasıyım ve bu durumdan dolayı sürekli panik atak yaşıyorum tam iyileşmiştim
Görümcen kaç haftalık hamile? Bebeğin gelişimi iyi diyor doktor çok şükür
Ama işte insan çok kötü oluyor çok zormuş yaa.. :(

Çok sağol cevabın için öyle çok ihtiyacım var ki bunları duymaya
Anksiyete hastasıyım ve bu durumdan dolayı sürekli panik atak yaşıyorum tam iyileşmiştim
Görümcen kaç haftalık hamile? Bebeğin gelişimi iyi diyor doktor çok şükür
Ama işte insan çok kötü oluyor çok zormuş yaa.. :(

Doktor ilk bunu dedigi zaman senin gibi 20-21 haftalik civariydi.Simdi 30 haftalik olacak neredeyse.Bebegin gelisimi normal.Doktor hic bisey demedi.O da cok korkmustu ilk duydugunda ama cok sukur iyi gidiyo.Sen stres yaptikca bebegine yansir,unutma.Insallah hepimiz hayirlisiyla aliriz kucagimiza.

Belki forumda konuyu aratanlar olur diye bilgi vermek istedim.. İçiniz rahat olsun..
Yani tamam izlenmesi gereken bir durummuş ama tek başına kordonda tek arter görülmesi ciddiye alınacak bir durum değilmiş
Bebekte bazen gelişmede gerilik yaratabiliyormuş ama hiç yaratmayabilirmiş
En kötü ihtimal biraz erken doğar dedi profosor..
Umarım tüm hamileler bebeklerini kucaklarına sağlıkla alır..
Cennet annelerin ayakları altında diye boşuna dememişler..
Daha karnına düştüğünde sıkıntı yaşamaya başlıyor insan aman bebeğim sağlıklı iyi olsun diye...

Back
X