- Emoji Skoru
- 133.965
- Puanlar
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Susamlı yapışkan tavuk demi bu bayılırım tadına ellerinize sağlık çok güzel olmuş![]()
kızım bunu görse bayılırr kendi kore sevdalısı da :))) ellerine sağlık, başarılar diliyorum <3Herkese merhabalar.
Bir süredir yarışmaları takip ediyor ve katılmayı düşünüyordum. Tavuk yemekleri kategorisini görünce dayanamadım. Hazırlamaktan büyük keyif aldığım, tadına bakan herkesin bayıldığı bir tarif vereceğim. Bu tarifin tadı damakta kalır, deneyen herkes tekrar tekrar ister, benden söylemesi. :)
Malzemelerimiz:
Marine için:
-750gr tavuk bonfile (kuşbaşı doğranmış)
-1 şişe soda
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay kaşığı köri
-1 çay kaşığı sarımsak tozu
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı zerdeçal
-1 su bardağı un
Sosu için:
-4 diş sarımsak (eğer küçükse 7-8 diş)
-1 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı bal
-2,5 yemek kaşığı soya sosu
Sunum için:
-3 dal taze soğan
-Doğranmış göbek
-3 dilim ananas (tereyağında kızartılmış)
-
Eki Görüntüle 3669731
Hazırsak, yapılışa geçiyoruz.
1. Aşama: Marinasyon
Geniş bir karıştırma kabına tavuklarımızı alıyoruz. Ardından sırayla sodamızı, baharatlarımızı ve unumuzu ekliyoruz. Tüm malzemeleri, güzelce karışıp homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Baharatların o leziz kokusu burnumuza doldukça, lezzetin ilk adımlarını atmış oluyoruz.
Eki Görüntüle 3669741 Eki Görüntüle 3669742 Eki Görüntüle 3669743 Eki Görüntüle 3669744 Eki Görüntüle 3669745
2. Aşama: Kızartma
Tavukları geniş bir tencerede, bol ve kızgın yağda kızartmamız gerekiyor. Bunun için önce tenceremize bolca sıvıyağ ekliyoruz. Şöyle bir minik çıtırtı sesi gelince; yağ tavukları çağırıyor demektir! Tavukları tek tek içine bırakıyoruz. Burada tek tek eklemek önemli; çünkü tavukların birbirlerine yapışıp sarmaş dolaş olmalarını istemeyiz. Görseldeki altın rengi kıvama geldiklerinde, kevgirle alıp geniş bir tabağa yerleştiriyoruz.
Eki Görüntüle 3669746 Eki Görüntüle 3669747
3. Aşama: Ananas Kızartma
İşte geldik en sevdiğim aşamaya. Kızarmış ananasların tavukla uyumu muhteşemdir. Eğer henüz denemediysen mutlaka şans vermelisin. Ama "ananas bana göre değil" diyorsan hiç sorun değil; bir sonraki aşama ile bu enfes tarife devam edebilirsin.
Ananasları dilimledikten sonra ızgara tavasına minicik bir tereyağı ekleyip kızartıyoruz. Benim evde ızgara tavası yoktu, o yüzden farklı bir çözüm buldum. :)
Eki Görüntüle 3669748 Eki Görüntüle 3669749
4. Aşama: Tavukları Sosluyoruz!
Gelelim tarifimizin en heyecanlı kısmına. Güzelce marine edip kızarttıktan sonra tabakta beklemeye aldığımız tavukları, "Kore Tavuğu" haline getiren o efsane sosla buluşturma vakti!
Geniş bir tencere alıyoruz. Ben pilav tenceresi tercih ettim. Tencereye bir yemek kaşığı tereyağı ile küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekliyoruz. Yağımızın yanmaması için ateşi fazla açmıyoruz. Tereyağı eriyip hafif hafif fokurdamaya başlayınca 2 yemek kaşığı bal ve 2,5 yemek kaşığı soya sosu ekliyoruz. Birkaç dakika karıştırıyoruz; bu esnada harika bir koku yayılacak!
Sos köpürmeye başlayınca tabakta bekleyen çıtır tavuklarımızı da yavaşça tencereye ekliyoruz. Tüm parçalar sosla iyice birleşene kadar karıştırıyoruz. Vee Kore Tavuğu hazır!
Eki Görüntüle 3669751 Eki Görüntüle 3669752 Eki Görüntüle 3669753 Eki Görüntüle 3669754 Eki Görüntüle 3669755
Haydi sunuma geçelim!
Eki Görüntüle 3669756
Eki Görüntüle 3669757 Eki Görüntüle 3669759 Eki Görüntüle 3669758
Eki Görüntüle 3669760
kızım bunu görse bayılırr kendi kore sevdalısı da :))) ellerine sağlık, başarılar diliyorum <3
Valla böyle esprili yorum yapıyorum ama sadece cidden beğendiklerimeÇok teşekkür ediyorum, kızına kocaman sevgiler
Kan çekmiş demek kiyalnız kızartılmış ananası tüm dünya denemeli, efsane
![]()
Aksama ananas kizartiyoruz hadi bakaalim haadi bakaliimValla böyle esprili yorum yapıyorum ama sadece cidden beğendiklerimevalla bayıldım eline sağlık
Geçen bende kahvaltıda yiyordum anamda yerdi çünküAksama ananas kizartiyoruz hadi bakaalim haadi bakaliim
Valla böyle esprili yorum yapıyorum ama sadece cidden beğendiklerimevalla bayıldım eline sağlık
Hadi bakalim :)Aksama ananas kizartiyoruz hadi bakaalim haadi bakaliim
Aramıza hosgeldinizSunum cok guzel görünüyor, ellerinize sağlık, bol şanslar
![]()
Değişik bir tarif denemeyi isterim .
nihayet yapabildimEllerine saglık yeni gelin![]()
![]()
cook lezzetli görünüyor
mutlaka tarifini deneyip fotomu topigine atacağım :)
Eline sağlıknihayet yapabildim
Eki Görüntüle 3679104
ilk defa tavugu iki aşamali pisirdim cok efsane birsey oldu bayildim.
birkac haftaya misafir agirlayacagim, onlara da sordum ister misiniz diye, yine ayni menüyü yapacagim
imkanı olan denesin, cok guzel
(yanina et suyunda çin eristesi haslayip sarımsak, k-y biber sogan havuc kabak sotesiyle karistirdim biraz mirin biraz soya sosu bolca susam. )
nihayet yapabildim
Eki Görüntüle 3679104
ilk defa tavugu iki aşamali pisirdim cok efsane birsey oldu bayildim.
birkac haftaya misafir agirlayacagim, onlara da sordum ister misiniz diye, yine ayni menüyü yapacagim
imkanı olan denesin, cok guzel
(yanina et suyunda çin eristesi haslayip sarımsak, k-y biber sogan havuc kabak sotesiyle karistirdim biraz mirin biraz soya sosu bolca susam. )