Korkak ve garantici olmak. Bana bir el atın nolur.

İş değiştireyim mi?

• Evet.

OY: 10 71,4%
  • Hayır krizde otur durduğun yerde!

OY: 4 28,6%

• Ankete Katılan
    14
:KK200:

Contemporary 2019’da görüşürüz belki ayy neden olmasın keşke olsa böyle şeyler di mi? :110:

Sanıyorum ben alışkanlık ve lükslerden vazgeçemiyorum ganstacığım ya. O çantayı da alayım, ay bu pantolon da güzel filan derken kapitalizmin köpeği oldum haberim yok. Üçün birini alsam belki de ben de daha özgür olurdum (yazının bu kısmı sistem eleştirisi içermektedir :KK70:) Ama sanıyorun bu kez şeytanın bacağını kıracağım çünkü yaş 40’a yaklaştı, mutsuzum ikinci bir şansım olmayabilir gibi geliyor. En önemlisi buraya güvenmiyorum adamı çok pis harcar gibime geliyor.

Eşinin de yaptığı o asılma ve öğrenme olayını da gerekirse yapıcam. Bu arada siz sanıyorum İst’da değilsiniz eğer olsaydınız benim adam da araba manyağı, o 12’yi rahat 2000’e çekerdi birini bulup :KK43:

Ben sanıyorum ki cesaretlendim bu kez ya. Olur mu dersin?

Olur belki, olabilerr ^_^

Di mi? Aslında korkmak değil de bi zincir varmış seni tutan "Sağlamcılık" adı altında gizlenen. Alıştığın lüks zincirin olmuş, zincirine bakmış korkmuşsun, bu kadar. Est. hepimiz şirin tatlı köpecikleriz. :D Arada alış-verişe çıkarım, bakarken, alırken söverim kapitalizme o kadar iyi geliyor ki anlatamam, tavsiye ederim. İkinciyi almam misal, söverim içimden oh.. Tamam çanta orada kaldı, gitti sonra sövüntü enerjili çantayı bir başkası aldı... :p

Siyasette arada muhabbete girince baştan belirtiyorum "Ben anarşikim, bana belli olmaz" diye; sonra da Gangsta elden gidiyeah işte. Neyse... Konunu siyasete getirir banlanırsam, Mune -Bunu da başardın ya ne diyem- madalyası takar yollar, aman :D

İstanbulda değilim, Antalyadayım; belli mi olur belki siz gelirsiniz bu taraflara; yol düşer. Sen istedikten sonra olur ama kör bir hayale koşmadan Vive; hayalini en ağır gerçekle yoğur. Bak ben -aç kalmayız ya-ya kadar indirdim. Kalmadık, iyiyiz, şükür; ama buradan geçmeden o zincir de kolay kolay kopmuyor Vive, hayırlısı-gönlünden geçen gibisi olsun umarım. Denemeden bilemezsin, ya olduğun yerde oturur "Acaba"larını susturmak için fazladan çanta alırsın, ya da olduğun yerden kalkar, henüz geçmemişken çantanın (en azından) tekini bırakır, harekete geçersin. Karar senin. Bedel ödenmeden olmuyor bazı şeyler, bilirsin.

Olur belki, olabilerr ^_^

Di mi? Aslında korkmak değil de bi zincir varmış seni tutan "Sağlamcılık" adı altında gizlenen. Alıştığın lüks zincirin olmuş, zincirine bakmış korkmuşsun, bu kadar. Est. hepimiz şirin tatlı köpecikleriz. :KK70: Arada alış-verişe çıkarım, bakarken, alırken söverim kapitalizme o kadar iyi geliyor ki anlatamam, tavsiye ederim. İkinciyi almam misal, söverim içimden oh.. Tamam çanta orada kaldı, gitti sonra sövüntü enerjili çantayı bir başkası aldı... :p

Siyasette arada muhabbete girince baştan belirtiyorum "Ben anarşikim, bana belli olmaz" diye; sonra da Gangsta elden gidiyeah işte. Neyse... Konunu siyasete getirir banlanırsam, Mune -Bunu da başardın ya ne diyem- madalyası takar yollar, aman :KK70:

İstanbulda değilim, Antalyadayım; belli mi olur belki siz gelirsiniz bu taraflara; yol düşer. Sen istedikten sonra olur ama kör bir hayale koşmadan Vive; hayalini en ağır gerçekle yoğur. Bak ben -aç kalmayız ya-ya kadar indirdim. Kalmadık, iyiyiz, şükür; ama buradan geçmeden o zincir de kolay kolay kopmuyor Vive, hayırlısı-gönlünden geçen gibisi olsun umarım. Denemeden bilemezsin, ya olduğun yerde oturur "Acaba"larını susturmak için fazladan çanta alırsın, ya da olduğun yerden kalkar, henüz geçmemişken çantanın (en azından) tekini bırakır, harekete geçersin. Karar senin. Bedel ödenmeden olmuyor bazı şeyler, bilirsin.

Son paragraftan çok etkilendim.
Ben bunu bir kaç kez okurum.

Ben de yakın zamanda buna benzer bir konu açıp anket yapmıştım ama maalesef yardımcı olamıyorum
Kendime bile çözüm bulamadım ve ağlayıp duruyorum
Keşke bana yardım eden biri olsa ama Yok
Kendime zerre güvenim yok
:(

Mengerler'e gitmemenize çok şaşırdım açıkçası. Şu an bi tanıdığım orda çalışıyor, yani ondan bildiğim kadarıyla ben bile ah dedim burda.

en azından çağırıldığınız bir yere gitseniz bir kaç saatlik izinle, hem bu düşüncenizi kırmış olur hem de ne yapabileceğinizi görmüş olursunuz.

Mengerler'e gitmemenize çok şaşırdım açıkçası. Şu an bi tanıdığım orda çalışıyor, yani ondan bildiğim kadarıyla ben bile ah dedim burda.

en azından çağırıldığınız bir yere gitseniz bir kaç saatlik izinle, hem bu düşüncenizi kırmış olur hem de ne yapabileceğinizi görmüş olursunuz.

Yani hayatımdaki en büyük pişmanlıklarımdandır. İlk iş tecrübem olacaktı korktum. Şimdi olsa kapısında sabahlarım o ayrı.

Ben işsizim.Hatta bir konu da size de işinizi birakmamanizi önermiştim.Hala sözümün arkasindayim.

Ama şu var anladigim kadarıyla siz deneyimlisiniz is konusunda.Buradan bile belli oluyor iletişiminiz iyi, boş biri değilsiniz.

Sizin gibi yetenekli insanlar -cesaretsizlik,ozguvensizlik,sağlamcılik..ne derseniz-bir nedenden dolayı hak ettikleri yerde olamıyorlar.Sonra geliyor patronun dayısının kızı hem sizin oturacaginiz koltuğa oturuyor hem de sizin müdürünüz oluyor:işsiz:

Bak ben işsiz olmanın verdiği özgüvenle(!) Her yere başvurdum.Yanindan geçemeyeceğim firmalara bile başvurdum.Körün taşı değil mi birinden biri denk gelir dedim.

Siz ki tecrübelisiniz niye güzel fırsatları kaçıyorsunuz?Kimseye soylemeden gidin görüşmeye en kralından maaş için anlaşma yapın,olmadı mi eski işiniz de devam edin.Yeni is olmak zorunda değil illa,yeter ki önünüze gelen fırsatları tepmeyin.

Baska bir işe kabul edildiniz de mi yazıyorsunuz yoksa kabul edileceginizden emin sekildemi ?

Ben de öyle düşünüyorum. Kahretsin ki bir de dürüstüm gizli iş çevirmeyi beceremem ama buarada işe yaradığım sürece varım, yaramadığımda koyarlar kapıya biliyorum. Bir de herşeyi satışa göre baz alıyorlar, hiçbir departmana saygı yok ki bana olsun zaten. Varsa yoksa satış. Ceo kafasına göre oynuyor koskoca şirketle şaka gibi..
Daha iyi bir iş aramak arkadan iş çevirmek değildir ki, bu şirket size güvenip vive bizim sağ kolumuzsun, herşeyi sana emanet ediyoruz deseydi vicdan yapardınız ama öyle bir durum yok, sizi hiç vicdan yapmadan işten çıkarıp yerinize yeni mezun birini daha düşük maaşla alabilirler mi? Evet alırlar, eee o zaman? Ben olsam bir yandan burada çalışırken diğer yandan iş başvuruları yapardım, buradan daha iyi şartlar sunan bir teklif alırsam da çeker giderdim, çalışma hayatım yok ama çevremden gördüm ki iş dünyasında duygusallığa yer yok, şirketiniz size gönül bağıyla bağlı değil, sizin de gönül bağı kurmanız gerekmez, profesyonel bakmak lazım, bana artı katacak, daha iyi imkanlar sunacak bir yere niye gitmeyeyim? Kalırsanız madalya takacaklarsa o başka tabiiHoppa

Daha iyi bir iş aramak arkadan iş çevirmek değildir ki, bu şirket size güvenip vive bizim sağ kolumuzsun, herşeyi sana emanet ediyoruz deseydi vicdan yapardınız ama öyle bir durum yok, sizi hiç vicdan yapmadan işten çıkarıp yerinize yeni mezun birini daha düşük maaşla alabilirler mi? Evet alırlar, eee o zaman? Ben olsam bir yandan burada çalışırken diğer yandan iş başvuruları yapardım, buradan daha iyi şartlar sunan bir teklif alırsam da çeker giderdim, çalışma hayatım yok ama çevremden gördüm ki iş dünyasında duygusallığa yer yok, şirketiniz size gönül bağıyla bağlı değil, sizin de gönül bağı kurmanız gerekmez, profesyonel bakmak lazım, bana artı katacak, daha iyi imkanlar sunacak bir yere niye gitmeyeyim? Kalırsanız madalya takacaklarsa o başka tabiiHoppa

Merhaba müdirem :KK60:

Evet aynen bu durum. Şirket bana bırakın bel bağlamayı denizde kum tanesi kadar değersizim 3000 kişilik şirkette. İki senedir yapmadığım fedakarlık kalmadı, kendime verilenden fazla iş yaptım öğrendim, merak ettim sonuç= işine gelirse dedi amirim. Onların bakış açısı bu; işinize gelirse. Ne ben ne de başka biri ( satış ekini ve ceo’nun kendi ekibi hariç) değerli değil gözlerinde.

Merhaba müdirem :KK60:

Evet aynen bu durum. Şirket bana bırakın bel bağlamayı denizde kum tanesi kadar değersizim 3000 kişilik şirkette. İki senedir yapmadığım fedakarlık kalmadı, kendime verilenden fazla iş yaptım öğrendim, merak ettim sonuç= işine gelirse dedi amirim. Onların bakış açısı bu; işinize gelirse. Ne ben ne de başka biri ( satış ekini ve ceo’nun kendi ekibi hariç) değerli değil gözlerinde.
İnsan kaynaklarına, muhasebe bölümüne bir telefon, vive'nin çıkışını verin deseler bitti, senin gibi yüzlercesini çıkarıp yerine yenisini alıyorlar, hem yarı maaşa işini yapacak bir sürü işsiz yeni mezun var, işkurdan gelirse de sgk avantajı oluyor diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum bilmiyorum, yani şirket kendi kesesine bakar, bu kadar duygusal bakma çalışma hayatına, ilk iş yerin sanırım, zamanla alışırsın hoşgeldin vive, güle güle vive ritüeline, sonuçta sen ekmeğini kovalıyorsun, olur veya olmaz önemli değil, lakin başka yerlere de başvuru yapmalısın, sonradan pişman olmaktansa şansını denemende yarar var, risk almadan gelecek inşa edilmez.

Kabul edilebilirim diye düşünerek.
Neden sordunuz? Doğmamış çocuğa don biçer gibi mi oldu?
Evet malesef
Eger isinizde basarılıysanız her yerde olursunuz gönlünüz ferah olsun
Lakin iş bulmadan işten cıkmayın artık piyasa cok kötü oyle he diyince iş bulunamayabiliyor

İnsan kaynaklarına, muhasebe bölümüne bir telefon, vive'nin çıkışını verin deseler bitti, senin gibi yüzlercesini çıkarıp yerine yenisini alıyorlar, hem yarı maaşa işini yapacak bir sürü işsiz yeni mezun var, işkurdan gelirse de sgk avantajı oluyor diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum bilmiyorum, yani şirket kendi kesesine bakar, bu kadar duygusal bakma çalışma hayatına, ilk iş yerin sanırım, zamanla alışırsın hoşgeldin vive, güle güle vive ritüeline, sonuçta sen ekmeğini kovalıyorsun, olur veya olmaz önemli değil, lakin başka yerlere de başvuru yapmalısın, sonradan pişman olmaktansa şansını denemende yarar var, risk almadan gelecek inşa edilmez.

Yok müdirem onbeş senedir çalışıyorum, burası dördüncü şirketim. Ama malesef iş hayatı için fazla erdemliyim :(

Yok müdirem onbeş senedir çalışıyorum, burası dördüncü şirketim. Ama malesef iş hayatı için fazla erdemliyim :KK43:
Çok ince düşünüyorsun yani, boşver düşünme, orası bir işyeri, bugün senle çalışır yarın başka biriyle, yeri gelir 3 ayda bir çaycısı bile değişir, şirket kendi menfaatleri düşünmek ve korumak zorunda, sen de kendi menfaatlerini korumak zorundasın, nasıl sen işten çıkarılma ihtimalini aklının köşesinde tutuyorsan, şirket de senin işten çıkma olasılığını düşünüp ona göre bir pozisyon alıyor zaten.

Az biraz cesaret, iş tecrübene ve kendine güvenle adım atmayı başarabilirsin.

Çok ince düşünüyorsun yani, boşver düşünme, orası bir işyeri, bugün senle çalışır yarın başka biriyle, yeri gelir 3 ayda bir çaycısı bile değişir, şirket kendi menfaatleri düşünmek ve korumak zorunda, sen de kendi menfaatlerini korumak zorundasın, nasıl sen işten çıkarılma ihtimalini aklının köşesinde tutuyorsan, şirket de senin işten çıkma olasılığını düşünüp ona göre bir pozisyon alıyor zaten.

Az biraz cesaret, iş tecrübene ve kendine güvenle adım atmayı başarabilirsin.

Ay inşallah müdürüm. Umarım gelip editlerim bu konuyu. Bana şans dileyin.

Back
X