Korku-psikolojide bir adı var mı yardım lütfen

Cestlaviee

Sabırda yorulur
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
1.338
2.103
133
Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar,

Şöyle kısaca durumu anlatıp sorumu sormak istiyorum. Son zamanlarda bir yıldır falan herşeyden korkar oldum. Kediden, köpekten, sudan (Deniz,göl vs), gölgemden bile. İnanın çok rahatsızım sebebini bulamıyorum.

Başına gelen ya da yorumlayabilecek olan varsa yanıtlarınızı merakla okuyacağım. Teşekkürler

Korkunun psikolojide belli bir adı yok türleri var fobi olarak geçer siz hayvandan korkuyorum demissiniz mesela hayvan korkusu zoofobi diye geçer siz e iyisi bir psikologa gidin o size daha ayrıntılı anlatır :) geçmiş olsun bu arada

Benim deniz fobim oluşmuştu sonradan ,bir de yükseklik..başka bir durumdan ötürü tedavi görüyordum, bir baktım korkularım da geçmiş.

Psikolojide bir adı var bir ara ben de böyle korkuyordum ama fena halde artık yataktan çıkamıyordum, mutlaka uzman yardımı alın

Bu korkulara sizi koşullayan bir sey olmuştur mutlaka.uzmana gorunmeniz daha sağlıklı olur kanatimce

Nette buldum belki yardımcı olur size Bendede panik atak var berbat birşey

“Her şeyden korkma “panfobi” olarak bilinir. Ancak sınıflandırmalarda ve tanı kategorilerinde böyle bir tanı yer almaz. Bir insanın her şeyden korktuğunu söylemesi, birçok korkusunu anlatmak için veya korkusunun şiddetli olduğunu belirtmek için bir genellemedir. Yaşamda her şeyden korkma yaşamamayı beraberinde getirir. Birçok şeyden korku daha anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durumdur. Bu durumu da belli bir sistematik yaklaşımla ele almak, tek tek korkuları ele alarak tedavisine yönelmek uygun olur.”

Nasıl bir korku? Yani gölgenizi görünce başka bir şey sanıp mı korkuyorsunuz? Kediden köpekten saldırır diye mi ya da zarar verir miyim korkusu mu? Yoksa neden olduğunu açıklayamadığınız korkular mı? Bir de ne zaman başladı, öncesinde travmatik bir olay yaşadınız mı?

Durumunuza acilen çare arayın bir psikolojik danışman olarak içinde bulunduğunuz ruh halinin sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Profesyonel yardım alarak korkularınızdan kurtulabilirsiniz.
Rahatsızlığınıza isim aramayın önemli olan bu duygunun adı değil size yaşattıkları.
Hastalığının ismini bilenler başlıyor webden araştırma yapmaya,kendine tanı koymaya...
Bunun size faydası değil zararı olur.

Sonradan aniden ortaya çıkan korku olağan olmadığına göre uzman yardımı şart

Babam 70 yaşından sonra duşakabinde yıkanamaz oldu güldük vs sonra duşu kapayıp banyo kapısı hafif açık yıkanmaya başlamış

Banyo kapıları ilginç kilitlenince öbür taraftan açılmıyor kırmak vs gerekiyor

Bir seferinde ben bizim evde kilitli kalmıştım onu anlatmıştım eşim kilidi kırmıştı babam da bu anıları dinleyince başladı korku sizde ne Zaman başladığını biliyor musunuz mesela

Gölgemden başka bişey sanıp korkuyorum. Sudan ve yüksekten düşüp boğulursam/ölürsem diye korkuyorum. Hayvanlardan saldırırlar diye korkuyorum genelde kediler özellikle kendilerini sevdirmek için yaklaştıklarında ödüm kopuyor onları sadece fotoğraflarda sevebiliyorum. Çok mutsuzum

Hayır bilmiyorum sanırım biliyor olsaydım daha kolay olacaktı işim. Yorumlardan anladığım kadarıyla bir uzmana danışmam gerekiyor. Çünkü sokakta yürümek bile istemiyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…