korku..

derdimend

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
295
558
33
Merhaba hanımlar.Bu sıra sürekli içimde aynı endişeli duygu var;böyle söylemek beni üzüyor ama ben şu sıra sürekli hamile kalırım korkusu yaşıyorum.
Oğlum daha 14 aylık ikinci çocuk düşüncesi için beş sene kadar beklemek istiyoruz hatta daha farklı bir niyetim de var hayatımızı maddi anlamda daha iyi bir hale getirebilirsek..Tabii bu Rabbimden gelen bir nimet,olacak yada olamayacak bilemeyiz ama insan aklında bazı şeyleri oturtmak,hayatını bir düzene sokmak adına böyle planlar yapıyor.Yeniden çalışmaya başlamam gerek ki burada bebeğimi emanet edecek birini bulmak bile beni düşündürüyor,dil öğrenmeye çalışıyorum,eşimin işinde sorumluluğu arttı eskisi gibi destek olamaz falan derken şu an için ikinci çocuk düşüncesi beni gerçekten korkutuyor.
Doğumdan dört ay sonra spiral taktırdım ondan öncede korunuyordum.Şu birkaç aydır sürekli spiralle hamile kalan birilerini duyuyorum,burada da okudum birkaç konu.Bana en garanti ve rahat yöntem bu gibi gelmişti ama bu sıra sürekli vesvese yapıyorum öyle ki cinsel isteksizlik yaşıyorum resmen ya hamile kalırsam diye.
Regl olana kadar içimde sürekli bu endişe ve beni gerçekten hem yıpratıyor hem de olmayan bebeği istememenin vicdan azabını yaşıyorum.
Size de böyle endişeler geliyor mu?
Sprial gerçekten güvenli bir korunma değil mi?
Bu duyguyu nasıl aşarım?Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Spiral+prezervatif olsa belki içiniz daha eahat eder
Aynı korkular bendede var,hatta bu gece 17aylık kızım saat 3bucukta uyandı,7bucukta uyudu ve ben cinnet gecirmek üzereydim
O kadar cok dua ettimki yanlışlıkla hamile kalmayayım diye

benim doktorum bana soyle tavsiye etmisti;

2-3 yil korunacaksan prezervatif,
4-5 yildan fazla korunacaksan spiral

hic spiral guvenli degil falan demedi, 6 ayda bir kontrol edilmesi gerekiyor sanirim sadece.
ama ben de cok duydum spiralle hamile kalan, sanki prezervatif dogru kullanildiginda daha guvenli gibi,
hem sorun olursa o anda anlayabilir ve gerekirse ertesi gun hapi kullanabilirsiniz.

ve korunma benim de korkulu ruyamdi, ben de sizin gibi hissederdim. 2. cocuktan sonra dukkani kapatinca rahatladim ancak

Tüpleri mi baglattınız ,anlayamadım

Ben Doğumdan sonra en kısa zamanda gynefix taktırmayı düşünüyorum
Kayıp çıkmıyormuş

Allah yardımcınız olsun,evlat büyütmek,yetiştirmek çok zor..Benimki de nezle oldu bizde gece nöbeti tuttuk.
Ya ben prezervatiften acayip rahatsız oluyorum ama sanırım en iyisi öyle yapmak..

Allah yardımcınız olsun,evlat büyütmek,yetiştirmek çok zor..Benimki de nezle oldu bizde gece nöbeti tuttuk.
Ya ben prezervatiften acayip rahatsız oluyorum ama sanırım en iyisi öyle yapmak..
Eş destegi olsa inan kolay olurda,malesef bende o yok
Gece 3e kadar içmedeydi beyefendi
Ayrıca zaten evliligim ablalarına baglı,en ufak bi tartışma yasasak solugu mahkemede alırız
O yuzden rabbim isteyenlere versin ama bana aslaaa

Kontrole gidiyorum,sıkıntı yok dedi doktor ama gerçekten o kadar çok hamile kalan var ki hatta ikizleri olmuş bir akrabanın,sanırım ben de çift dikiş korunma yöntemine gidicem

Bence kaygılarınız çok yerinde ve mantıklı.Ama hayatı kendinize dar etmeyin böyle acaba doktorunuza bahsetseniz bu endişenizden size bir yol gösterebilir.Ama bence duyduğunuz örnekler çok uç vakalar.Zira burada sürtünerek hamile kaldığını iddia eden arkadaşlar da gördük.İnşşallah gönlünüze göre olur.

aslında bana da çok zor geliyordu korunurken hamile kalma olayı çünkü hep öyle yazıyordu nette falan ama şu sıra karşıma o kadar olay çıkınca tedirgin oldum açıkçası,kontrole gidicem gelecek ay konuşsam iyi olur belki.Çok sağolun :)

spiral takıldığı zaman;
6 ayda bir kontrol yaptırırsanız,
çok ağır şeyler taşımaz/kabızlık sebebi ile çok aşırı ıkınmazsanız

spiral 5 sene tertemiz korur. hamile kalma olasılığı da onbinde 1 gibi bir oran diye biliyorum.

zira ben spiralle hamile kalınması konusunu doktoruma danıştığımda, o spiralim vardı ama hamile kaldım diyen kadınların çoğu eşine haber vermeden çıkarttırıp ayy spiralle hamile kaldım diyorlar inanmayın spiralle hamile kalınmaz demişti.

allahıma şükür 3,5 senedir bende takılı bir sıkıntısını görmedim.

Çok ağır olmasa da oğlumu gün içinde epey taşıyorum,bir de temizlik falan yaptığımda bel ve kasık ağrısı çok yaşıyorum böyle zamanlarda endişeleniyorum. Umarım dediğiniz gibidir bende ay başında kontrole gidicem yine konuşurum doktorumla.

bence boşuna kendinizi üzmeyin bunu düşünerek benim yengem 15 yıldır spiralle korunuyor ve gebe falan kalmadı anca kayma vs olmadığı sürece sıkıntı olmaz

Bebeğiniz sürpriz gebelik sonucu muydu o yğzden olabilir bu korku. Bence kondom kullanın usulüne uygun olarak ve sonrasında kontrol edin yırtılma delinme var mı diye varsa ertesigün hapını kullanırsınız yine de gebe kalırsanız da yapacak bi şey yok

oğlanı taşımaksa benim dana kucağımdan inmiyor. onu ben doktora sormuştum anne çocuğunu hep kucağına aldığı için ve çocuk kucakta yıllar içinde büyüdüğü için vücut ona alışkın ondan bir şey olmaz demişti.
temizlik sonrası ağrılar da hamlıktandır. hareketsiz/sporsuz vücutlarımızın isyanı.
ama tabi yine de doktora danışmakta fayda vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…