Korkularım ve gebelik

Ocimum basilicum

👶💚
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2018
2.224
En iyi cevaplar
1
3.824
83
Merhaba kızlar,
Kisaca özetleyeyim; 4 yıldır evliyim ve tam umudumu kesmişken;. hamile kaldım. Pkoluyum ve daha birçok rahatsızlığım var.
Adetim 7 gün gecikti, betahcg değerlerim aşağıdaki gibi; aniden yükseldi.
23 temmuz * 55
25 temmuz * 130
30 temmuz * 1350
Belirtilerim birden ve Yoğun olarak başladı. Yoğun gaz, kabızlık, kasiklarimda batma, adet gibi ağrılar, uyku hali, çarpıntı var. Ağrılar bazen çoğalıyor bazen kesiliyor. Çok yoğun koyu renkli bazen de su gibi şeffaf akıntılarım var. Afedersiniz kokusu idrar gibi.
Sağlık ocağında ki doktorum; dış gebelik, kist vs olabilir. Bu beni çok korkuttu. Cuma günü doktora gideceğim. kendi kadın doğum doktoruma anca randevu bulabildim, hep dolu..
Sizce değerlerim nasıl? Belirtiler ve bu ağrılar normal mi? Dış gebelik vs olabilir mi? Bir de kese kaçta görünür?
Kusura bakmayın çok soru sordum ama 4 yıldır beklenen bi gebelik olduğu için çok telaşliyim. Aile hekimi çok moralimi bozdu. Kötü birşey çıkacak diye dra gitmeye bile korkuyorum. Bir haftadır ruh gibiyim.

Değerlerinizin yükselmesi gayet güzel ama ikiz gebelik olabilir mi acaba?
Bir de koku olayı enfeksiyon olabilir sanki. En doğru bilgiyi doktorunuz verecektir hayırlısı olsun hakkınızda :KK200:

Değerlerinizin yükselmesi gayet güzel ama ikiz gebelik olabilir mi acaba?
Bir de koku olayı enfeksiyon olabilir sanki. En doğru bilgiyi doktorunuz verecektir hayırlısı olsun hakkınızda :KK200:

Teşekkür ederim, hayırlısı. Ailede genetik olarak hiç ikiz yok ama bilemiyorum tabi. Aniden yükselmesi beni de çok şaşırttı ve korkuttu. :(

Hem ıkız hemde dıs gebelık olabılır ama dıs gebelık olacagını ben şahsen sanmıyorum. Dış gebelik olsa siz şuan ağrıdan duramazdınız ve kanamanız illaki olurdu.. Bence geç döllenme olabilir o yüzden keseyi ve kalp atışınıda geç görebilirsiniz. Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin

Hem ıkız hemde dıs gebelık olabılır ama dıs gebelık olacagını ben şahsen sanmıyorum. Dış gebelik olsa siz şuan ağrıdan duramazdınız ve kanamanız illaki olurdu.. Bence geç döllenme olabilir o yüzden keseyi ve kalp atışınıda geç görebilirsiniz. Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin
Sağolun, çok korkuyorum. :KK43:
Ağrım var ama öyle sürekli değil 1 saat varsa 5 saat hiç yok adet sancısı gibi bir ağrı. Kanama yok şükür. Belirtiler yoğun ama. Kese kaçta görünür peki?

Kese 5.haftada vajinal ultrasonla görünür karından görünmez kalp atışlarıda en erken 6.haftada eğer gözükmezse 8.haftada görünüyor bu süre sizin döllenmenizle alakalı olarak erkende olabilir geçte. Ama illaki dr gidin çünkü kesenin içinde bir kese daha oluşuyo yolk sac adında o varsa eper kesinlikle dış gebelik değildir

Adet ağrıları gibi ağrılarda gayet normal vücut farklı bir hormonal dengeyle savaşıyo aman kanamanız olmasında

Kese 5.haftada vajinal ultrasonla görünür karından görünmez kalp atışlarıda en erken 6.haftada eğer gözükmezse 8.haftada görünüyor bu süre sizin döllenmenizle alakalı olarak erkende olabilir geçte. Ama illaki dr gidin çünkü kesenin içinde bir kese daha oluşuyo yolk sac adında o varsa eper kesinlikle dış gebelik değildir
Cuma günü sabaha randevu, gideceğim, vajinal ultrason istemiyorum ama gerekiyorsa mecburum artık. :( Ben değerler katlanarak gidince, hemen kese gözükür diye sevinmiştim. Bekleyebilirim demek ki.

Cuma günü sabaha randevu, gideceğim, vajinal ultrason istemiyorum ama gerekiyorsa mecburum artık. :KK43: Ben değerler katlanarak gidince, hemen kese gözükür diye sevinmiştim. Bekleyebilirim demek ki.
Zaten şuan gitseniz vajinal ultrasonla keseyi göreceksiniz değeriniz 1000in üzerinde ozaman keseniz gözükür. Ultrason zarar vermiyor sonrada bişey çıkacağına bunu erken öğrenmenizde yarar var sizin sağlığınız için

Zaten şuan gitseniz vajinal ultrasonla keseyi göreceksiniz değeriniz 1000in üzerinde ozaman keseniz gözükür. Ultrason zarar vermiyor sonrada bişey çıkacağına bunu erken öğrenmenizde yarar var sizin sağlığınız için
En son pazartesi günü değerim 1350 çıktı.
Vajinal ultrasondan korkma sebebim, vajinismustum. Çok zor aştım.
Doktora fazla kasılabilirim ya da izin vermeyebilirim. Ama gerekiyorsa elbette baktırmayı deneyeceğim. Şuan normal doğum bile korkutuyor beni şimdiden.

En son pazartesi günü değerim 1350 çıktı.
Vajinal ultrasondan korkma sebebim, vajinismustum. Çok zor aştım.
Doktora fazla kasılabilirim ya da izin vermeyebilirim. Ama gerekiyorsa elbette baktırmayı deneyeceğim. Şuan normal doğum bile korkutuyor beni şimdiden.
İnşallah bebeğinizi görürsünüz yani bu anlattıklarınızdan dış gebelik olacağına ihtimal veemiyorum ama burdan yazın yine sonucu

İnşallah bebeğinizi görürsünüz yani bu anlattıklarınızdan dış gebelik olacağına ihtimal veemiyorum ama burdan yazın yine sonucu
Çok sağolun, dua edin bana lütfen. :( Daha belki Kese bile yok ama öylesine hissediyorum ki bebeğimi.. o kadar çok yanıp tutuşuyorum ki 4 yıldır.. :(

Çok sağolun, dua edin bana lütfen. :KK43: Daha belki Kese bile yok ama öylesine hissediyorum ki bebeğimi.. o kadar çok yanıp tutuşuyorum ki 4 yıldır.. :KK43:
Ya sizi çok iyi anlıyorum özlemle beklenen herşey gibi daha görmeden bağlanmışaınız ama bence bebek var korkmayın 1gün daha sabredin :KK16::KK36:

Haber vermek istedim :) Cuma günü doktoruma gittim. Şükürler olsun ki, dış gebelik değil. Keseyi de gördük. 5+2 olduğunu söyledi. Ağrim için progestron ve vitamin verdi. İki hafta sonra tekrar çağırdı, kalp atışını dinlemek için. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Haber vermek istedim :) Cuma günü doktoruma gittim. Şükürler olsun ki, dış gebelik değil. Keseyi de gördük. 5+2 olduğunu söyledi. Ağrim için progestron ve vitamin verdi. İki hafta sonra tekrar çağırdı, kalp atışını dinlemek için. Sabırsızlıkla bekliyorum.
Ohh hadi gözün aydın allah sag salım kucagına almayı nasıp etsın ınsallah cok sevındım senın adına

Back
X