Korkularimizi paylasalim rahatlayalim!

umutlardunyasi

sydney
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
288
7
96
- Yurtdışı
Dogumuma insaallah 2 bucuk hafta kaldi yani 40 haftanin dolmasina. Normal dogum olacagim.
1) Dogum sancisi nasil birsey cok korkuyorum
2) Ya saatlerce sanci cekersem
3) Ya bebegimi ittiremessem ona zarar verirsem
4)Ya dogum sirasinda gaz cikarirsam yada tuvaletimi yapip rezil olursam
5)Yanimda gorumcem olcak ama sanirim ondan da utaniyorum
6)Eger makas atarlarsa dikis yapilirken cok aci cekermiyim
7)Gebelik sekerim var bu dururumum bebegime zarar verirni, sarilik falan
8)Ya bebek dogum esnasinda posisyonunu degistirirse
OFF simdilik bu kadar. Ama sanirim sanci geldiginde bunlarin hic biri aklima gelmez heralde.

ay canım benim bize tercüman olmuşsun resmen..bende aynı korkular içindeyim..hepsi bi yana ya ıkınamayıp bebeğime zarar verirsem diye ödüm kopuyor..sanırım onun rahat bi şekilde doğması ve örselenmemesi uğruna sezeryan doğum tercih edeceğim..gerçi benim daha var 22 haftalık bebeğim daha ama şimdiden endişeleniyorum işte..Allahım hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..

sorma canım ya aynı korkuları yaşıyorum yalnız ben eşim girsin istiyorum doğuma va aramız soğur diye korkuyorum ayrıca sezeryan olursam tam bayılamamktan korkuyorum birde tabiki bebeğime yetememekten korkuyorum ne olacak bilmem offf bi doğursamda bitse bütün sorunlar

Dogumuma insaallah 2 bucuk hafta kaldi yani 40 haftanin dolmasina. Normal dogum olacagim.
OFF simdilik bu kadar. Ama sanirim sanci geldiginde bunlarin hic biri aklima gelmez heralde.

bir kere doğum yapmış biri olarak dürüstce cavaplayayım canım.
1: doğum sancısı adet sancısının biraz daha ağrılı hali.
2: saatlerce sürebilir yapılıcak bişi yok.
3: sancı geldimi öle bi itiliyoki istem dışı hiç endişen olmasın.
4: normal doğumda olsa sezeryanda olsa öncesinde lavman yapılıyor. öle bir risk yok.
5: valla bende utanıyom ama basa gelen cekilir.
6: makasla değil neşterle kesiliyo. ama öncesinde iğne ile uyuşturduklarından dikişi bile anlamıyosun emin ol.
7:şeker bendede vardı ilk gebeliğimde sorun olmadı. bundada 186 çıktı sanırım yine var ama sık görülen bişiymiş endişe yersiz dedi bugün dokturum.
8: bebek zaten doğum kanalına girmişse normal doğum oluyo. sancılar baslamışsa pozisyon değişmez için rahat olsun.

benim ise tek korkum erken doğum. bebeğim doğunca küvezde değil kucağımda olsun istiyorum. inşallah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin allah.:Saruboceq:

hanımlar benim korkum doğumdan çok ilk doğumumla ilgili....
ben ikinci doğumumu olacağım allah izin veririse,ilki sezeryandı ve 9 gün hastaneden çıkamadım,4, gün ayağa kalkabildim....
17 günlükkkende hiç birşey bilmediğim halde yapayalnız kaldım gurbette...henüz20 yaşındayken....kızımın 2,3 hafta sonra koliği başladı ve 3 ay durmaksızın devam etti....akşam onda ağlamaya başlardı sabah 6 ya kadar,ama öyle böyle değil....çok uykusuz bir bebekti...neyse kolik 3 ay sonunda son buldu ama...kızım 3 yaşını doldurana kadar günde iki saatten fazla uyuyamıyordu,doktora uyku için ilaç vermesi için yalvardığımı bile hatırlıyorum...
şimdi ikinci bebeğimi bekliyorum ve üzüerim de anormal bir gerginlik var sürekli kalan 40 gün hiç geçmeyecek gibi geliyor...ve doktorum bunun hem hormonal hemde bilinç altımla ilgili olduğunu söylüyor....ne dersiniz...aynı şeyleri yaşarmıyım sizce,çok korkuyorum...

ben doğumla ilgili olarak ıkınamamaktan korkuyorum
ama benim korkularım daha çok doğum sonrası bebek bakımında aile fertlerinin karışması...

bende 28.haftayı bitircem kısmetse ve bende doğumdan korkmaya başladım yavaş yavaş nasıl doğurucam diye ama sonra amerikada herne kadar türkiyedede olsa çocuk yaşta doğum yapanları görünce diyorum heralde bende doğururum yani orda kalıcak hali yok sağ salim hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah bebişlerimizi

bir kere doğum yapmış biri olarak dürüstce cavaplayayım canım.
1: doğum sancısı adet sancısının biraz daha ağrılı hali.
2: saatlerce sürebilir yapılıcak bişi yok.
3: sancı geldimi öle bi itiliyoki istem dışı hiç endişen olmasın.
4: normal doğumda olsa sezeryanda olsa öncesinde lavman yapılıyor. öle bir risk yok.
5: valla bende utanıyom ama basa gelen cekilir.
6: makasla değil neşterle kesiliyo. ama öncesinde iğne ile uyuşturduklarından dikişi bile anlamıyosun emin ol.
7:şeker bendede vardı ilk gebeliğimde sorun olmadı. bundada 186 çıktı sanırım yine var ama sık görülen bişiymiş endişe yersiz dedi bugün dokturum.
8: bebek zaten doğum kanalına girmişse normal doğum oluyo. sancılar baslamışsa pozisyon değişmez için rahat olsun.

benim ise tek korkum erken doğum. bebeğim doğunca küvezde değil kucağımda olsun istiyorum. inşallah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin allah.:Saruboceq:

Ayy canim sagol. Ne guzel yazmisisn. Icimi rahatlattin. Yalniz lavman konusunda ben avustralyadayim. Burda lavman yapmiyorlar. O bakimdan hala aklimda. Hatta bir bayan ebeye sormustu ."Dogum sirasinda kaka yapiliyormu diye" Ebe kadin dedi ki; "normal kaka yapilmasi dedi" Cok sagol cevabin icin.

Ay evet bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim arkadaşım.hepimizin korkuları aynı.bende 39. haftadayım.Allahtan hayırlısı

Ben de normal doğum yapmış biri olarak cevaplayayım:

1) Adet sancısının biraz daha ağrılısı ancak şunu söyleyeyim ki sürekli bir ağrı değil. Yani geliyor 5-10 saniye sürüyor duruyor. Sancılar ilk başladığında 5 sn ağrı, 10 dk durma gibi iken, doğumun son yarım saatinde 10 sn ağrı, 20 sn durma gibi. Yani sana nefes alma şansı veriyor ve dayanılamayacak bir şey değil. Bir de "ağrı" bu, acı değil, bıçak falan saplanmıyor yani.

2) Saatlerce de sürebilir, 3-4 saatte de bitebilir, başlaması ve bitmesi arasında. Dediğim gibi en zorlu zamanı son 1 saat, yani saatlerce sürmesi saatlerce dayanılamayacak bir sancı çekeceğin anlamına gelmiyor.

3) İttirirsin hiç merak etme. Zaten genelde 6-7 güçlü ıkınmada olay bitiyor.

4) Lavman yoksa sancın başladığında fazla bir şey yeme ve tuvalete çabuk çıkmanı sağlayacak şeyler iç?

5) Utanacak bir şey yok, ama rahatsız olacaksan doktora söyle almasınlar içeri? Sanki onlar izin vermiyorlarmış gibi olmaz mı?

6) Makası da dikişi de hissetmiyorsun, kesi attıklarında bebek zaten çıkma aşamasında oluyor, kesi hissedecek halin olmuyor.

7) Bilemiyorum

8) Normalde değiştirmez, zaten kendi başına pozisyon değiştiremeyeck kadar büyümüş ve sıkışmış oluyorlar. Yine de bişi olursa bırak da onu doktor düşünsün :)

Hayırlı doğumlar...

Arkadaşlar artık epidural oluyor yani normalde olsan epidural olduğu için ağrı gelse bile sen hissetmiyosun cihazlar ağrının olduğunu gösteriyo yani merak etmeyin hiçbir zorluğu yok

Ben de normal doğum yapmış biri olarak cevaplayayım:

1) Adet sancısının biraz daha ağrılısı ancak şunu söyleyeyim ki sürekli bir ağrı değil. Yani geliyor 5-10 saniye sürüyor duruyor. Sancılar ilk başladığında 5 sn ağrı, 10 dk durma gibi iken, doğumun son yarım saatinde 10 sn ağrı, 20 sn durma gibi. Yani sana nefes alma şansı veriyor ve dayanılamayacak bir şey değil. Bir de "ağrı" bu, acı değil, bıçak falan saplanmıyor yani.

2) Saatlerce de sürebilir, 3-4 saatte de bitebilir, başlaması ve bitmesi arasında. Dediğim gibi en zorlu zamanı son 1 saat, yani saatlerce sürmesi saatlerce dayanılamayacak bir sancı çekeceğin anlamına gelmiyor.

3) İttirirsin hiç merak etme. Zaten genelde 6-7 güçlü ıkınmada olay bitiyor.

4) Lavman yoksa sancın başladığında fazla bir şey yeme ve tuvalete çabuk çıkmanı sağlayacak şeyler iç?

5) Utanacak bir şey yok, ama rahatsız olacaksan doktora söyle almasınlar içeri? Sanki onlar izin vermiyorlarmış gibi olmaz mı?

6) Makası da dikişi de hissetmiyorsun, kesi attıklarında bebek zaten çıkma aşamasında oluyor, kesi hissedecek halin olmuyor.

7) Bilemiyorum

8) Normalde değiştirmez, zaten kendi başına pozisyon değiştiremeyeck kadar büyümüş ve sıkışmış oluyorlar. Yine de bişi olursa bırak da onu doktor düşünsün :)

Hayırlı doğumlar...

Ayy canim sagol yazdiklarin icin. Deneyimlerin, anlattiklarin cesaret verdi valla.

Back
X