Gebeliğe Hazırlık Korkuyorum ne yapmalıyım yardım edin lütfen.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hawky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2022
1.232
1.405
83
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Ben 4 ay önce ilk gebeliğimin 7. Haftasına girerken düşük yaptım. Sebebi araştırılmadı. Hatta kontrolde doktorum hiçbir değerede bakmamıştı sadece ultrasonla bakıp kese var demişti. 8. Haftadan sonra bakmayı düşünmüş benim değerlerime falan vitamin falan vermemişti. Sonra kanamam başlamıştı acildeki doktor vajinal muayene ettiğinde zaten pek sağlıklı konumda görünmüyor yapacak bir şey yok yaşarsa yaşar sen yat dinlen demişti. Bende nasıl yani dış gebelik mi demiştim. O zaman dış gebelik değil ama bak şöyle ortalarda yerleşmesi gerekirdi bu kenarda duruyor demişti. Sonra 1 gece sonra kalbi daha atıyordu ama ne yazık ki 2. Gün sonunda kaybettik. Düşük kendiliğinden gerçekleşti şimdi yine denemek istiyoruz. Ama korkuyorum. Ya yine olursa ya bende sorun varsa. Sağlıklı çocuğumuz olur mu diye. Abarttığımı söylüyorlar, düşündüğüm istediğim testlerin abartı olduğunu söylüyor herkes. Ben ise hiç olmazsa belli başlı şeylere baktırmak istiyorum. Özellikle genetik testi ve sma testini çok önemsiyorum. Ama oda maddi durumlar işte sorun. Yani kafam çok karışık. Akıl verin nolur.

Hayırlısı olsun canım şöyle düşün sağlıksızmış ki vücudun kabullenmemiş. İkincide aynısı olacak diye bir şey yok tabii ama yinede bazı değerlerine baktır. Kan pıhtılaşması, insülin direnci, hormon durumların bunlar önemli şeyler düşüğe sebep oluyorlar. Genetik testi genelde tekrarlayan düşüklerde öneriyor doktorlar. Hayırlısıyla sağlıklısıyla kavuşursunuz umarım 🙏

Bir önceki yorum yapan arkadaşa katılıyorum, kan pıhtılaşmasına ve hormon değerlerinize baktırın eğer hamile olduğunuzu öğrendiğinizde progestan kullanmaya başlayın, zaten doktorunuz bir önceki gebeliğinizin düşükle sonuçlandığını öğrendiğinde verecektir.

Hayırlısı olsun canım şöyle düşün sağlıksızmış ki vücudun kabullenmemiş.

Aynen hep böyle dediler. Hatta ilk kontrolümde doktor ultrason ile baktıktan sonra senin hiç kanaman olmuyor mu demişti hayır dediğimde ise bir şey dememişti. Korkular beni esir etti.

Bir önceki yorum yapan arkadaşa katılıyorum, kan pıhtılaşmasına ve hormon değerlerinize baktırın eğer hamile olduğunuzu öğrendiğinizde progestan kullanmaya başlayın, zaten doktorunuz bir önceki gebeliğinizin düşükle sonuçlandığını öğrendiğinde verecektir.
Şimdi ben acaba aile hekimine gidip mi danışsam direk kadın doğum doktorundan randevu mu alsam yoksa hamile kalmayı mı beklesem.

Aynen hep böyle dediler. Hatta ilk kontrolümde doktor ultrason ile baktıktan sonra senin hiç kanaman olmuyor mu demişti hayır dediğimde ise bir şey dememişti. Korkular beni esir etti.
Yani kanamaya bağlamamak lazım çokta benimde hiç kanamam olmadı mesela herkeste olmuyor ki. Aksine kanama olsa daha çok panik olur insan bence.

Yani kanamaya bağlamamak lazım çokta benimde hiç kanamam olmadı mesela herkeste olmuyor ki. Aksine kanama olsa daha çok panik olur insan bence.
Çok haklısınız. Bende anlam verememiştim. Hatta düşükten sonra düşündüğümde acaba bir sorun gördüğü için mi sordu öyle diye düşünmüştüm. Birde kese 5 haftalık görünüyor demişti kontrolde. 1 hafta eksik görünüyordu yani. Anlamını bilmiyorum.

Çok haklısınız. Bende anlam verememiştim. Hatta düşükten sonra düşündüğümde acaba bir sorun gördüğü için mi sordu öyle diye düşünmüştüm. Birde kese 5 haftalık görünüyor demişti kontrolde. 1 hafta eksik görünüyordu yani. Anlamını bilmiyorum.
En fazla 2 haftaya kadar ileri geri olma durumunu normal kabul ediyorlar. Fazlası ise sorun olduğunu gösteriyormuş. Bence siz iyi bir kadın doğumcu bulup bu testlerinizi güzelce yaptırın bir sorun çıkarsa tedaviye başlarsınız hamile kalmadan ki sorun varsa yine düşük olmasın.

Şimdi ben acaba aile hekimine gidip mi danışsam direk kadın doğum doktorundan randevu mu alsam yoksa hamile kalmayı mı beklesem.
Testleri aile hekiminiz yapıyorsa daha iyi olur, kadın doğumcularda randevu bulmak zor. Ama hamile kalmayı beklemeyin derim.

Bence hic kendinizi uzmeyin. Burda cok okuduk dusukten sonra hemen hamile kalip bebegini kucagina alan insanlari. O sagliksizmis ki allah nasip etmemis. O yuzden uzulme ve bunalma. Kendine mesguliyet bul kafani dagit eminim vakti gelince saglikli bir sekilde seni bulacaktir.

Bence hic kendinizi uzmeyin. Burda cok okuduk dusukten sonra hemen hamile kalip bebegini kucagina alan insanlari. O sagliksizmis ki allah nasip etmemis. O yuzden uzulme ve bunalma. Kendine mesguliyet bul kafani dagit eminim vakti gelince saglikli bir sekilde seni bulacaktir.
İnanın tek dileğim hemen olmasada olur ama yeter ki olduğunda sağlıklı olsun. Sağlık en önemlisi. Düşükte de tek tesellimiz buydu. İyiki çok erken oldu dedik birde. Ya organları sağlıksız şekilde oluşsaydı acı çekseydi diye.

Back
X