Korkuyorum

grace34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2017
40
5
86
34
Merhabalar gebeliğimin 16.haftasındayım ve bebeğime bebeğimin geleceğine dair korkular yaşıyorum.Korkularım sadece sorumluluk almakla alakalı.İyi bir Anne olmayı başarabilecek miyim endişesi.Duygusal kısmına gelirsek bazı arkadaşlarım gebeliğini öğrendiği andan itibaren bebekle duygusal bağ kurduklarını onu çok sevdiklerini kendilerini anne olarak hissedebildiklerini söylüyorlar. ben bunları da hissetmiyorum. Bağ kuramadım ve korkuyorum. Böyle şeyler hisseden yaşayan oldu mu aranızda olduysa nasıl üstesinden geldiniz. Psikolojik destek mi almalıyım. Kendimi hiç mutlu ve heyecanlı hissedemiyorum.

Merhabalar gebeliğimin 16.haftasındayım ve bebeğime bebeğimin geleceğine dair korkular yaşıyorum.Korkularım sadece sorumluluk almakla alakalı.İyi bir Anne olmayı başarabilecek miyim endişesi.Duygusal kısmına gelirsek bazı arkadaşlarım gebeliğini öğrendiği andan itibaren bebekle duygusal bağ kurduklarını onu çok sevdiklerini kendilerini anne olarak hissedebildiklerini söylüyorlar. ben bunları da hissetmiyorum. Bağ kuramadım ve korkuyorum. Böyle şeyler hisseden yaşayan oldu mu aranızda olduysa nasıl üstesinden geldiniz. Psikolojik destek mi almalıyım. Kendimi hiç mutlu ve heyecanlı hissedemiyorum.
hareketlerini hissettiniz mi? panik yapmayın bu hisler çok doğal. bence psikolojik desteğe şuan gerek yok. Hareketlerini hissettiğinizde o bağı istemsizce kuracaksınız :) bir de şey okumuştum bir süre sonra bebek annenin seslerine vs tepki veriyormuş. Bence bağ oluşması için mükemmel fırsat bunlar. Kimler nasıl nasıl ortamlarda bebek büyütüyorlar... Korkmayın iyi bi anne olacaksınız <3

Merhaba 🙋🏻‍♀️ Herkeste hemen bu duygusal bağ gelişmeye başlamayabilir bunun için kendini suçlama. Hareketlerini tam anlamıyla hissetmeye başladığında annelik duygusu öyle bir yüklenecek ki sen bile şaşıracaksın 🤭 Psikolojik destek için bence daha çok erken. Bağ kuramadığın için korkman bile aslında bağ oluşturduğunu gösteriyor bence 🥰

Hissettikleriniz cok normal. Hemen bağ kurmak zorunda degilsiniz. Zamanla gelişen bir duygu. Bu süreçte endise duymanız da normal, anneligin bir parçası aslinda. Ancak kaygılarınizin kaynağı kendi anne ve babanız ile iliskinizin sorunlu olmasi ve onlara benzemekten korumanız olabilir. Eger kaygilariniz günlük hayatınıza devam etmenize engel oluyorsa psikologa gitmenizi tavsiye ederim. Bu sekilde dogum sonrası depresyonu ile de baş edebilirsiniz.

Back
X