• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korkuyorum:((

Etlibutlu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
875
151
323
Ankara
günaydın kızlar.sizede oluyomu hiç bilmiyorum ama akşam birden bire aklıma ölmek geldi.yani şöyle ben ölsem çocuklarım nolcak naparlar eşim annem ablam abim ne hale gelirler diye.küçük kızım daha 5 aylık.düşündükçe ağladım çok korktum ölmekten:((((belki saçmalıyorum belki doğum sonrası depresyon ama böyle bi akşam geçirdim hatta gece..

Son düzenleme:
bana da oluyor ara sıra :18: o gece geçmek bilmiyor....ölüm korkusu çok fena....panik atak diyor bazıları ama bilemiyorum :26:

banada olur . çocuklarımı düşünür ağlarım. öbür tarafı düşünür korkarım. en iyi çözüm dua edip sakinleşemek. başa gelecekse elden bişey gelmez. ölüm kokusu aslında iyidir ama ölçülü kullanırsak, abartmazssak. en azından diri kaldığımız günlerin kıymetini bilir ve ahiret için hazırlık yaparız. ama abratıp işi çocuklarımıza getirdiğimizde belki tramva yaşarız. aslında konuyu açmanda pek iyi olmamış:1:. süreklikarşında durup sana hep o düşünceyi hatırlatacak

banada olur . çocuklarımı düşünür ağlarım. öbür tarafı düşünür korkarım. en iyi çözüm dua edip sakinleşemek. başa gelecekse elden bişey gelmez. ölüm kokusu aslında iyidir ama ölçülü kullanırsak, abartmazssak. en azından diri kaldığımız günlerin kıymetini bilir ve ahiret için hazırlık yaparız. ama abratıp işi çocuklarımıza getirdiğimizde belki tramva yaşarız. aslında konuyu açmanda pek iyi olmamış:1:. süreklikarşında durup sana hep o düşünceyi hatırlatacak

doğru söylüyosun ama birilerine anlatmak istedim.

Benim de arasıra aklıma gelir bu, 'annem ne yapar, babam ne yapar..' falan diye yada annem ölürse ne yaparım falan diye düşünürüm.Bir gün psikolog tanıdığıma sordum, genellikle böyle düşünen insanların , sevdiklerine karşı yapmak istediklerini henüz yapamadıkları için bir endişesi olduğundan ötürü, böyle hissedebileceklerini söyledi.Karışık bir cümle oldu ama şöyle söyleyim, mesela eşinle yapmak istediklerini yada çocuğuna öğretmek istediklerini henüz yapamadıysan, bunları yerine getiremediğin için, kaybetmekten ölümden korkuyormuşsun.Umarım izah edebildim canım.Bazen düşünüyorumda doğruluk payı büyük bence,Mesela ben annemi üzdüğüm zamanlarda hep düşünürüm, allahım onun gönlünü alayım,telafi edeyim ona bişey olmasın gibi :43: Ama böyle düşünmenin bir faydası olmuyor, hayattan tat almaya bak canım, sevdiklerinle zaman geçir yapacaklarını erteleme, huzursuzluğun azalır bence...

Benim de arasıra aklıma gelir bu, 'annem ne yapar, babam ne yapar..' falan diye yada annem ölürse ne yaparım falan diye düşünürüm.Bir gün psikolog tanıdığıma sordum, genellikle böyle düşünen insanların , sevdiklerine karşı yapmak istediklerini henüz yapamadıkları için bir endişesi olduğundan ötürü, böyle hissedebileceklerini söyledi.Karışık bir cümle oldu ama şöyle söyleyim, mesela eşinle yapmak istediklerini yada çocuğuna öğretmek istediklerini henüz yapamadıysan, bunları yerine getiremediğin için, kaybetmekten ölümden korkuyormuşsun.Umarım izah edebildim canım.Bazen düşünüyorumda doğruluk payı büyük bence,Mesela ben annemi üzdüğüm zamanlarda hep düşünürüm, allahım onun gönlünü alayım,telafi edeyim ona bişey olmasın gibi :43: Ama böyle düşünmenin bir faydası olmuyor, hayattan tat almaya bak canım, sevdiklerinle zaman geçir yapacaklarını erteleme, huzursuzluğun azalır bence...

teşekkür ederim haklısın.daha kızlarıma öğretecek onlarla yapack çok şeyim var.

Bende de oluyor bu özellikle geceleri yastığa başımı koyduğumda başlıyor.

Ya ölürsem annem ne kadar üzülür napar bensiz.

Ya sevdiğim düğü hayallerimiz doğacak çocuklarım..

Sonra kendimi bırakıp ya annem ölürse,ya sevdiğim ölürse diye başlıyorum ağlamaya.

Sabah kalktığımda ise lay lay lom hayata devam.

aklıma gelmez mi maalesef geliyor:5: en çok kızlarımı düşünüyorum başka kimseyi değil.bensiz ne yaparlar kim bakar onlara diye düşünürüm hep:43:bazen kızlarıma birşey olursa diye de aklımdan geçer yine üzülürüm ama saatlerce ağlama gibi bir durumum yok canım sadece aklıma gelir tedirgin olurum dua ederim içim biraz ferahlar:31:

benim çoçuklarım gelinlik çağında,halen bende düşünüyorum...evden çıkarken araba çarpsa ölsemçoçuklarım bensiz ne yapar diye....aklıma gedikce benimde korkularım oluyor....bunun lohusalıkla ilgisi yok galiba....bu bence gerçek annelerin düşüncesi...kanımızda var böyle düşünüyoruz....hep aklımız çoçuklarımızda....

canım hayat çok acımasız maalesef.sen öldükten sonra gerisini ne düşünüyosun.hiç bir yakınını kaybetmedin mi,hayat hiç durmaz akıp gider herkes her şeye kaldığı yerden devam eder bir şekilde yaşar gider.o yüzden hiç bunları düşünme hayatta olduğun her anın tadını çıkar

bana da olur :26:
ama ben kendi ölümüme değil, sevdiklerimin ölümüne çok takarım kafayı..
ya onlara bişey olursa ben ne yaparım diye :26:
hatta hep dua ederim onlardan önce öleyim, acılarına dayanamam diye..
ağlarım fln :43:
ama sonrada Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermez diye rahatlatırım kendimi..
aslında herşeyin hayırlısını istediğimiz gibi ölümün bile hayırlısını istemek gerek..

himm simdi bir programda izlemistim dini tabi...bir insanda olum korkusu olmekten korkmak yada intihar istegi dininin zayifligindan kaynaklanirmis..bu benim tabirim degil tabi..cunku ara ara banada olurdu sonra boyle dusunuce ya niye benim dinim zayif olsunki bir olum korkusu yuzunden sonra vazgectim....ozamandan beridir korkmuyorum....

akşam oldu hüzünlendik biz yine..... bune kızlar ya bende sizdenimm ve hiç hava kararsın istemiyorum

bendede oluyor kizlar,bekarken anneme babama bisey olsa ne yaparim die dusunuyordum,simdi evlendim cocuklarim var,ya bana bisey olsa cocuklarimin hali ne olur diye dusunuyorm,cok kotu bi his..:18:

bendede oluyor kizlar,bekarken anneme babama bisey olsa ne yaparim die dusunuyordum,simdi evlendim cocuklarim var,ya bana bisey olsa cocuklarimin hali ne olur diye dusunuyorm,cok kotu bi his..:18:

aynen bende bekarken anneme babama bişey olursa diye korkardım .şimdide kızlarım ben ölürsem napar diye korkuyorum.onlara bişey olmasını hiç düşünemiyorum bile allahım hepimizin yavrusunu korusun inşallah.

günaydın kızlar.ayyyyyy akşam hürremi izledim biraz hani bi sahnesi vardı yuvarlanmıştı hürrem orda bi kendi kendine konuşması vardı.kurtaramadın beni süleyman bak ölüyorum işte.çocuklarım ya onlar nolcak felan dedi bennnn bi kötü oldummm hani derler ya burnumun direği sızladı.zaten bi garibim.off offf neyse.hepimize mutlu günler

bende de çok olur ölmekten korktuğumdan değil ama ya geride kalanlar,hep aklıma gelir ölüşümdne gömülüşüme mezarıma kadar.annemi ,babamı kardeşimi,eşimi hayal ederim naparlar diye .Şimdi de hamİleyim ya doğumda ölürsem bebişim napar kim bakar,nasıl eğitir beni anlatırlarmı oğluma diye saçma sapan şeyler aklıma geliyor..
En güzlei hiç düşünmemmek aklımıza kötü şeyelr getirmemek ama maalesef insnaız ara sıra böyle şeyler aklımıza takılabiliyor

Back
X