korkuyorum :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi nio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslında sezeryan olmak istiyorum birincisi panik atak var bende kalbimde de üfürüm yeterince eforum yok ve kemiklerim çok küçük şimdiden kuyruk sokumum ağrıyor kalkıp otururken canım yanıyor...ikincisi normal doğum için yeterince manevi desteğim yok doktora özel gidiyorum ilgi alaka yok ama ne yaparsın 1 tane özel hastane var ya orası ya orası onlarda bu nedenle ilgilenmiyorlar...yani aslında zorunlu normal doğum olmasa benim için rahat olur günüde belli olur zira yollar felaket :(

hayır hayırr ben sadece sezeryam korkulu bısey degıl dedım ama kesınlıkle normal dogum tavsıye edıyorum... şöle sölim sana normal dogumda dogum olana kadar çile çekiyorsun sonra en fazla bır ıkı gun. ama sezeryanda amelıyat oluyorsun en az 15 gun kalkma etme zorlama yok. zaten bebişler ılk gunlerde yorucu oluyor bırde ustune sez. sıkıntısı cok zor yanı. ayrıca ömür billah o sez dıkısler sızlayabiliyormus. işte üşüttüğünde faann... en guzelı en dogal olandır arkadasım... pazarda ay domates kokuyormu organıkmı, salatalıklar kütür kütür halis mulis köy hıyarı diye arıyoruz... en guzeli doğanın bize verdiği.. her memeli gibi en doğal yolları benimse... extrem durumlarda sezeryan dıyorum benn...

dediğin gibi çok derin korkularımız var...birde kesi dedikleri bir şey var..vajinayada dikiş atılıyormuş..bende ha karnıma ha vajinama diye düşünüyorum..bir hemşireye sordum zor tabi zor olmaz mı canından can cıkıyor canın cıkıyor anne olmak kolay değil dedi psikolojik destek sıfır güven duygusu sıfır cığlıklar ve kesi paha biçilemez :D

ben o riski göze alamam arkadaşım paşa paşa yatarım sezeryana herşey ayarlanış şekilde ameliyatımı olur çıkarım normal olsun diye bu anlattıklarını neden yaşayı dimi ben istemiyorum bunları asıl vahşet normal doğumda yaşanıyo ne hikayeler duydum bide terbiye ve vicdan yoksunu bi ebeye denk geldiysen acılarınla başbaşa çığlık at dur bişey paylaşsammı bunla alakalı aklıma geldide:26:

çok komik yahu
dr musunuz da siz 22 haftalık gebeye daha şimdiden sezaryen teklif ediyorsunuz
o bir ameliyattır ne kadar basit olay deseniz de
ameliyatların da endikasyonu vardır öyle kafaya göre gidip olunulmaz
her ameliyatın da kendine göre komplikasyonu vardır.
şimdi siz konu sahibini gazladınız gitti C/S oldu komplikasyon gelişti vicdan azabı duymaz mısınız?
ayrıca artık böyle keyfi sezaryen isteyenler yüzünden kısıtlama geldi pek de ala oldu

sabah 5 te sancilanmaya basladim. gece 2 de hastaneye gittim. ertesi aksam 10da dogurdum. toplam 41 saat.

oyle yogun kanamali falan ani bi su gelisi olmazsa korkma rahat rahat yetisirsin.

41 saat mi :( normal doğum oldu sanirim Allah sabır vermiş size nasıl dayandiniz.benim 36+3 deyim dogumaaz kaldi ama hiçbir belirti yok normalmi :(sancilarimin alistirma şeklinde başlamasına çok varmi

ben o riski göze alamam arkadaşım paşa paşa yatarım sezeryana herşey ayarlanış şekilde ameliyatımı olur çıkarım normal olsun diye bu anlattıklarını neden yaşayı dimi ben istemiyorum bunları asıl vahşet normal doğumda yaşanıyo ne hikayeler duydum bide terbiye ve vicdan yoksunu bi ebeye denk geldiysen acılarınla başbaşa çığlık at dur bişey paylaşsammı bunla alakalı aklıma geldide:26:

anlatmazsan sevinirim malum hassasım şu aralar..yeterince korkunç hikaye dinledim kotam doldu inan :52: :52:

sezeryanda normal bi ameliyat neden bukadar tepki verdinki:34: vahset değil yani normal bi ameliyat. asıl normal doğumda neler yaşancağını kestiremiyolar acı feryat figan aman allahım :30: bana para verseler normal doğum yapmam :34:

evet katılıyorum.bende yanlış birşey söyledim sandım.:14: ama etrafımda tanıdığım evli bayanların hepsi sezeryanla doğum yapıyorlar.şuan benim yaşadığım ülkede moda oldu sezeryanla doğurmak.hatta ablamın eltisi 4 tane çocuk doğurmuş.4"de sezeryanla.hiç normal doğum yapmamış bu bayan.yine doğurmak istiyor.:9:
belkide son zamanlar normal doğumda ölümler çoğaldığı için herkes sezeryana yöneliyor.
bende ilerde allahın izniyle sezeryan yaptırıcam.acıya dayanıklı değilim.oracıkta kalırım ben allah korusun.
hem kaç defa şahit oldum.normal doğumlarda çoğu kadının psikolojik sorunlarının baş kaldırması kendi bebeklerini istememeleri.hatta onları kucaklarına bile almıyorlardı.acı çekmelerinin sebebi olarak bebeklerini görüyorlardı.normal doğumda böyle işte.
ne bileyim yaa zor işler bunlar.:43:

Normal doğum yapmayı düşünüyorum.cokta korkuyorum paylasmayin :)

çok komik yahu
dr musunuz da siz 22 haftalık gebeye daha şimdiden sezaryen teklif ediyorsunuz
o bir ameliyattır ne kadar basit olay deseniz de
ameliyatların da endikasyonu vardır öyle kafaya göre gidip olunulmaz
her ameliyatın da kendine göre komplikasyonu vardır.
şimdi siz konu sahibini gazladınız gitti C/S oldu komplikasyon gelişti vicdan azabı duymaz mısınız?
ayrıca artık böyle keyfi sezaryen isteyenler yüzünden kısıtlama geldi pek de ala oldu

iki ucu aynı denklem diyorsun yani :52: :9:
ya merru ya herru mu neyse o :27:
Allah yardımcısı olsun cümle hamilenin hayvanlarında :50:

evet katılıyorum.bende yanlış birşey söyledim sandım.:14: ama etrafımda tanıdığım evli bayanların hepsi sezeryanla doğum yapıyorlar.şuan benim yaşadığım ülkede moda oldu sezeryanla doğurmak.hatta ablamın eltisi 4 tane çocuk doğurmuş.4"de sezeryanla.hiç normal doğum yapmamış bu bayan.yine doğurmak istiyor.:9:
belkide son zamanlar normal doğumda ölümler çoğaldığı için herkes sezeryana yöneliyor.
bende ilerde allahın izniyle sezeryan yaptırıcam.acıya dayanıklı değilim.oracıkta kalırım ben allah korusun.
hem kaç defa şahit oldum.normal doğumlarda çoğu kadının psikolojik sorunlarının baş kaldırması kendi bebeklerini istememeleri.hatta onları kucaklarına bile almıyorlardı.acı çekmelerinin sebebi olarak bebeklerini görüyorlardı.normal doğumda böyle işte.

okadar acıya gerek yok korka korka olmaz o işler kahramanlığada gerek yok sezeryanla doğanlar eksik doğmuyoya napim arkadaş o yaşanacakları göze alamıyorum ordan çıkacağına başka yerden çıkıversin :1: yok yok korkulacak bişey değildi anlatacağım şey sadece ebe olcak terbiyesizin komşuma yaptığı çirkin bişeydi ama anlatmıycam hadi rahat olun:27: kimsenin sezeryan tavsiye ettiği falan yok arkadaş soruyo herkeste kendi tercihini yazıyo hayret bişey yaahu

Son düzenleme:

canım benim durumum biraz daha değişik panik atak var bende birde kalbimde üfürüm efor harcayamam yani ıkınma gibi merdivenleri zar zor çıkıyorum ailemde var kalp hastalığı kalıtımsal...birde kemiklerim cılızmış doktor demişti kuyruk sokumu ağrısından gittim jinekoloğuna söyle dedi kontrolümde onuda söyliycem..sezeryanda da acı çekiyoruz Allah hakkımızda hayırlısını versin

41 saat mi :( normal doğum oldu sanirim Allah sabır vermiş size nasıl dayandiniz.benim 36+3 deyim dogumaaz kaldi ama hiçbir belirti yok normalmi :(sancilarimin alistirma şeklinde başlamasına çok varmi

ilk 22 saati keyifliydi.
sonra zorlasti. son 5 saati de keyifliydi cunku epidural aldim aci yoktu. ama o aradaki saatler :50: cok feci cooook
yine de hamile kalsam ayni olurum. normal dogum en guzeli :46:

22 haftalik gebeyim.kucukbir ilcede yasiyorum.hastane 2 saat ve inanilmaz kotu bir yol.her kontrol oncesi kaygilaniyorum cok zor bir yol.dusuk tehlikem oldu neler cektim gidemedim sancim gelirse nasil gidicem dogumda ?'ne yaparim 2 saat o yollarda bunlari dusunup korkuyorum simdiden

sezeryam yapamazlar mı

bır de dogum dan ıkı hafta kala suni sancı verilen gebelık gördüm bilerek böyle bir ımkan varmı

En İyisi Orta Yol Olsun Epidural de Anlaşalım Ne dersiniz Kızlar :1:

ilk 22 saati keyifliydi.
sonra zorlasti. son 5 saati de keyifliydi cunku epidural aldim aci yoktu. ama o aradaki saatler :50: cok feci cooook
yine de hamile kalsam ayni olurum. normal dogum en guzeli :46:

Epidurali Her doktor yapmiyormus ikinma hissi olmuyor diye bakalim hayırlısı insallah.enfazla 25gunum var sonucu yazarım :)teşekkürler..

Back
X