Korkuyu yenememek.

Amin. Sosyal fobi var bende ve bundan kaynaklı hep bi tedirginlik var. Aslında bu iyi halim araba konusunda. Önceden karsimdan arkamdan bi araç geldigini gördüğümde olduğum yerde donar kalirdim 😨 simdi bazı yerlere gidil gelebiliyorum ama her yere cesaret edemiyorum. Aslinda bi kac defa hadi bi cesaret desek alışıp gidecez de işte 😞
Bende donup kalma yok ama bi gaza gelip kullansam gerisini getiririm. Bu arada marmariste oturuyorum. Yollar dag bayır berbat. Ve araba parkedecek hiçbir yer yok.

Bende sizin gibiydim hem çok seviyodum kullanmayı hemde hep korku vardı herkes korkumu üzerine giderek yeneceğimi söyledi ve olduğundan daha sık kullanmaya başladım orta hız da bile gitmekten korkardım yavaş yavaş hızımı yükselttim öyle böyle yendim korkumu. Korkuyorum diye pes etmeyin üzerine gidip korkunuzu yenin.

Arabayi alıp mahalle aralarında sür. Yola çıkma hemen. Mahalle içinde çoluk çocuk oynar. Sürat yapamazsın.

Heyecanın azalınca yola da çıkarsın.

Bunun yolu o arabayi alip çıkmak.

Hocaydı... dersti. Bunlar araba kullanmayı ögretir. Heyecanınla baş etmeyi değil.

Bu arada ben doğu karadenizin dimdik yamaçlarında,daracık sokaklarında kullanıyorum.

Araba kullanan her yerde kullanır.

Sizin olduğunuz yer ekstra zor değil. Kendinizi korkutmayın. Herkes ve her yer gibi diyerek cesaret verin kendinize.

Arabayi alıp mahalle aralarında sür. Yola çıkma hemen. Mahalle içinde çoluk çocuk oynar. Sürat yapamazsın.

Heyecanın azalınca yola da çıkarsın.

Bunun yolu o arabayi alip çıkmak.

Hocaydı... dersti. Bunlar araba kullanmayı ögretir. Heyecanınla baş etmeyi değil.

Bu arada ben doğu karadenizin dimdik yamaçlarında,daracık sokaklarında kullanıyorum.

Araba kullanan her yerde kullanır.

Sizin olduğunuz yer ekstra zor değil. Kendinizi korkutmayın. Herkes ve her yer gibi diyerek cesaret verin kendinize.
Mahalle arası olmuyor ki her yerden insan çıkıyor vızır vızır oldu turist gemileri geldi. Her yer ana baba günü artık.
Açıkçası kullanıyorum ama eşim dayanamıyor çok hızlı gitmemi istiyor panik o yüzden oluyorum. Çünkü beraber geziyoruz hep bebek de küçük olunca onunla tek çıkmaya cesaret edemiyorum. :)

Dediginiz gibi kurs murs hikaye ben direk çıkıcm yola :))

Bende sizin gibiydim hem çok seviyodum kullanmayı hemde hep korku vardı herkes korkumu üzerine giderek yeneceğimi söyledi ve olduğundan daha sık kullanmaya başladım orta hız da bile gitmekten korkardım yavaş yavaş hızımı yükselttim öyle böyle yendim korkumu. Korkuyorum diye pes etmeyin üzerine gidip korkunuzu yenin.
Haklısınız Baska türlü olmayacak. Kullanarak çözücem bu işi ben de. Tesekkür ederim

Bende de var o korku aslinda esim biraz geri gorusludur ama niyeyse bu araba olayına çok hevesli :D ehliyet alcan arabayı sana birakcam surcen korkmak falan yok yazdircam seni kursa diyor arada boş biyere goturuyo hafif hafif öğretiyor falan aslında öyle biyerden başlayınca heves de gelir gibi oldu ama hala korkuyorum:D yolda bi kedi falan goreyim eşime bile aniden bağırıp fren yaptryorum kızıyo adam kendim naparim hic bilmiyorum :D

Bende çok korkuyordum, zor alıştım arabaya kullanmaya, birde yer yön kavramım kötüydü, yanlış yollara girip çok kayboldum zamanında :olamaz:

Sürekli pratik yaparak atabilirsiniz üzerindeki korkuyu, eşim çok cesaret vermişti bana o kadar yardımcı olmasaydı bende korkup devam edemeyebilirdim. Şuan şehirlerarası uzun yola çıkacak kadar rahatım araba kullanma konusunda. Biraz cesaret çokça pratik.

.Onun da bunları söylemesine sebep asker eşlerinin, kocaları göreve gittiginde, askeriye içinde dahi trafik yok iken bizim arabamıza çarpması veya arabayı şehir içinde kullanırken hurdaya çevirmeleri.

Trafikteki tüm kadınların kötü araba kullandığını düşünen bir erkek egosu. Gecende otoparkta duran arabamıza çarpan kişinin bir erkek olduğunu kameralarla tespit ettik. Esinize iletin lütfen. Ayrıca trafikte makas atan, kavşakta 2. 3. sirayı olusturup dönüş icin sira bekleyenin önüne kıran, sokak arasında, okul bölgesinde bile tam gaz gidelim diye kornayı bas bas bağirtanlar hep erkekler. Arabayi iyi kullanmak cinsiyete göre degisimiyor yani.

Kendinize güvenin, aynalarınizı, sinyallerinizi kullanın, hız yapmayın, yola çıkışarda, serit degisimlerinde kontrollü olun.

Biz kadınlar nelerin üstesinden geliyoruz. Ataerkil bir toplumda doğup, büyüyüp, onlara kat kat tanınan haklara rağmen yapabildikleri herşeyi yapabiliyoruz çok sükür.

"Erkekler kurban olsunlar bize,
Saçımızda uzun aklimızda"
sloganlarıyla her daim tüm hemcinslerimi gazlamaya hazırım efendim.

Bende de var o korku aslinda esim biraz geri gorusludur ama niyeyse bu araba olayına çok hevesli :KK70: ehliyet alcan arabayı sana birakcam surcen korkmak falan yok yazdircam seni kursa diyor arada boş biyere goturuyo hafif hafif öğretiyor falan aslında öyle biyerden başlayınca heves de gelir gibi oldu ama hala korkuyorum:KK70: yolda bi kedi falan goreyim eşime bile aniden bağırıp fren yaptryorum kızıyo adam kendim naparim hic bilmiyorum :KK70:
Benim eşim öyle de degil aslında. Gaza getirme yöntemleri dibe çekme biraz :D Kendi çok hızlı kullandığı için benim de hızlı kullanmam istiyor. Ben bundan dolayı stres yapıyorum. :) Üstesinden gelicez bu işin başka çaresi yok.

Merhabalar, hayırlı Ramazanlar bu arada. Başlıktan da anlaşılacağı üzere araba kullanmaktan bazı zamanlar korkuyorum ve bu korkuyu yenemiyorum.

Kızım olduktan sonra ya kaza olur ya birşey olur da vicdan azabı duyarsam gibi korkularım olmaya başladı. Bunun üzerine eşim de bu korkularımı görünce "sen kesin bir yere çarparsın, sana güven olmaz" gibi cümleler kurmaya başlayınca iyice çekiyorum kendimi.Onun da bunları söylemesine sebep asker eşlerinin, kocaları göreve gittiginde, askeriye içinde dahi trafik yok iken bizim arabamıza çarpması veya arabayı şehir içinde kullanırken hurdaya çevirmeleri.

Haliyle bende korku uyandırdı bu durum.Zaten küçüklükten beri korkularla büyütüldüm, çünkü bana birşey olacak diye çok korkan bir ailem vardı. Aynı durumu yaşayanlar, bunun için ne yapmalıyım. Önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler :)

(Uçurumların oldugu, sürekli kaza haberleri olan ve trafik hatalarının çok yapıldığı, motosikletlilerin aradan geçip kazaya sebebiyet verdigi bir tatil beldesinde yaşıyorum. Biraz da geri çeken bu beni:KK43: )
6 yaşında geçirdiğim ağır trafik kazası sonucu ciddi travmam vardı trafiğe karşı. Artık bu travma üniversite yıllarımda şoförün yanındaki ön koltuğa binememe, tanımadığım-güvenmediğim sürücülerin aracına binememeye kadar gitti. Bir cesaret ömrümde yapmam dediğim ehliyetimi aldım 2008 de. o biraz cesaret verdi bana ama yinede 2013 e kadar elimi arabaya sürmedim. Hep kendi iç kavgamla geçti günler. 2013 te eşim bu böyle olmaz acil durum olsa, bana birşey olsa bu araba sende olacak o zaman ne yapacaksın diyerek bana şehiriçi kurs verdi. Şimdi 2013 ten bu yana aktif kullanıcıyım. Şehirlerarası- şehiriçi farketmez. Bazılarının kulağına dahi çalınmayan o acı fren sesi beni benden alıp- andan koparıp 6 yaşımdaki kaza alanına götürse de pes etmiyorum. Çocuğumu zaman zaman ağlasa da , oturmak istemese de çocuk koltuğuna oturtuyorum, hızımı çok yüksek tutmuyorum ve aracımı kullanıyorum şükür. Ve şunu anladım, araç kullanmak bilgi- tecrübeden önce kendine bu konuda güvenmekle alakalı. Yapabilirsiniz, olacağı varsa olacaktır elbet. Hızınızı yükseltmeyin, kurallra dikkat edin gerisi takdiri ilahi...

Back
X