Korona değil cehalet öldürecek

Merhaba, virus ile ilk temas halinden genellikle 7 gun sonra ilk belirtiler basliyor. 14.gunun sonunda da cikabilir tabii, ama ortalama olarak 1 hafta baz aliniyor. Dunya saglik orgutunun yaptigi aciklamaya gore belirtilerin basladigi 11.gunden sonra bulasiciligini yitiriyor virus. O yuzden cogu ulke hastaneden taburcu etme surelerini revize etti. Anneniz risk grubuysa eger su an tek yapmaniz gereken babanizi karantinaya almak, yemegini de odasina goturun, mumkunse banyo wc ayirin degilse babanizin vakit gecirdigi alanlari bol bol havalandirin. Ne olursa olsun babaniz ile ayni odada 20 dakikadan fazla kalmamaya onem gosterin. Umarim sureci sorunsuz atlatirsiniz.
Bugün bayramın birinci gününden itibaren 7. Gün sayılıyor. Ve 5 gün sonra test yapılmış oldu. Dilerim gerçekten negatiftir.
Sorumsuz insana hiç tahammülüm yok. Babam da maalesef sorumsuzluk yaptı. Dilerim bedelini biz ve çalıştığımız temasta bulunmak zorunda kaldığımız insanlar ödemeyiz

Kuluçka süresinde negatif çıkabilir. İlk sürüntüsü negatif olup bir sonraki pozitif gelen hastalar gördüm. Hatta taburcu olurken negatife dönüyor hastaların testleri öyle taburcu oluyorlar ama taşıyıcı oluyorlar sonrasında başkalarına bulastirabiliyorlar . Şu süreçte mümkün mertebe ziyaret yapmamak lazım çalışma ortamında da sosyal mesafeye dikkat etmek lazım ama insanlara anlatamiyoruz maalesef.

Bugün bayramın birinci gününden itibaren 7. Gün sayılıyor. Ve 5 gün sonra test yapılmış oldu. Dilerim gerçekten negatiftir.
Sorumsuz insana hiç tahammülüm yok. Babam da maalesef sorumsuzluk yaptı. Dilerim bedelini biz ve çalıştığımız temasta bulunmak zorunda kaldığımız insanlar ödemeyiz
Dilerim babanız virüs kapmamıştır ve dilerim adama bir şey olmaz. Bir hata yapmış, olan olmuş bu saatten sonra mühim olan izole olması. Kapı kulplarına dokunmasından dahi rahatsızsınız; ne yapabilir başka? Tuvalete gitmesi gerektiğinde kulpları neresiyle açsın? Yani aynı şey başımıza gelse; dilerim bedelini biz ödemeyizden önceden ziyade ya babama bir şey olursa diye endişelenirim sanırım. Öyle bir tepki veriyorsunuz ki, testi pozitif çıksa kapıya koyacaksınız sanki adamı. Üzgünüm ama yazdıklarınızdan öyle anlaşılıyor. Virüsün ilk dönemi 2 gün bademcik enfeksiyonundan ateşlendim, kendimden ziyade çocuklarımı düşündüm. Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Size de dışarıdan, çalışmak zorunda kaldığınız insanlardan bulaşabilir ve eve ailenize taşıyabilirsiniz... sakin olun ve temas ettiği yerleri dezenfektan spreylerle temizleyin sürekli veya kapıları kapalı tutmayın. Wc kapılarını her açışınızda bir peçete yardımıyla açın vs.

Dilerim babanız virüs kapmamıştır ve dilerim adama bir şey olmaz. Bir hata yapmış, olan olmuş bu saatten sonra mühim olan izole olması. Kapı kulplarına dokunmasından dahi rahatsızsınız; ne yapabilir başka? Tuvalete gitmesi gerektiğinde kulpları neresiyle açsın? Yani aynı şey başımıza gelse; dilerim bedelini biz ödemeyizden önceden ziyade ya babama bir şey olursa diye endişelenirim sanırım. Öyle bir tepki veriyorsunuz ki, testi pozitif çıksa kapıya koyacaksınız sanki adamı. Üzgünüm ama yazdıklarınızdan öyle anlaşılıyor. Virüsün ilk dönemi 2 gün bademcik enfeksiyonundan ateşlendim, kendimden ziyade çocuklarımı düşündüm. Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Size de dışarıdan, çalışmak zorunda kaldığınız insanlardan bulaşabilir ve eve ailenize taşıyabilirsiniz... sakin olun ve temas ettiği yerleri dezenfektan spreylerle temizleyin sürekli veya kapıları kapalı tutmayın. Wc kapılarını her açışınızda bir peçete yardımıyla açın vs.
Evet babam yakalansa ilk düşüneceğim şey babam olmaz.Çunku benim annem yüksek risk grubunda. Kendisinin bağışıklık sistemi bozuk. Ve bu hastalığı atlatamayacağından dolayı endişeli. Aylardır evden çıkmıyor ve psikolojisi çok etkilenmiş durumda. Şu son dönemde kilo verdi ve ağzında uçuklar çıktı.
Babamın keyfi bayramlasmasinin bedelini annemin ödemesini istemiyorum bu yüzden dokunduğu kapı kolları bile gözüme batıyor. Bana bulaşmasından tek endişem ise aynı iş yerini paylaştığım insanların benim yüzümden hasta olmalarıdır. Aynı şekilde iş yerindeki herhangi birinden anneme taşımaya da ödüm kopuyor. Babamı onemsemediğim zannedilmesin fakat ona bu konuda duyarsızlığından dolayı çok tepkiliyim. Torunlarını 3 aydır göremeyen insan halasını görmese de olurdu.

Kuluçka süresinde negatif çıkabilir. İlk sürüntüsü negatif olup bir sonraki pozitif gelen hastalar gördüm. Hatta taburcu olurken negatife dönüyor hastaların testleri öyle taburcu oluyorlar ama taşıyıcı oluyorlar sonrasında başkalarına bulastirabiliyorlar . Şu süreçte mümkün mertebe ziyaret yapmamak lazım çalışma ortamında da sosyal mesafeye dikkat etmek lazım ama insanlara anlatamiyoruz maalesef.
Aklıma şu soru çok takılıyor . Bir kez atlatan insanlarin tekrar enfekte olması mümkün mu

Evet malesef kulucka süresinde negatif çıkabiliyormus.

Kayınvalidemler sözde 3 aydır köydeki evlerinde karantinadalar. Bayramda gitmedik, sadece benim evim bos herkesin çoluğu çocuğu geldi diye bize bir miktar duygu sömürüsü yapmıştı. Bayramda karantina olmasina ragmen hic uymamış normal bayram havasi yaşanmış koyde. Ve köyün karantinaya alındığını ogrendik. 2 hafta sonra teker teker virüs vakalari gelecek.

Back
X