Korona döneminde işe başlamak

YesilElma34343434

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2020
50
31
8
Merhaba arkadaslar
Benim dogum iznim toplam 10 aydi ve kasim ayinda bitecek. Çalışmayı ve işimi cok seviyorum. Ayrica sirketim cocuk kres yasina gelene kadar benim yarim gun calismama musade ediyor. Yalniz sorun su ki yasadigimiz sehirde hic akrabamiz yok mecburen bakici tutmak zorunda kalacağım. Ama bu salgin döneminde eve yabanci birinin girip çıkmasi nasil olur bilemedim. Çalışmama gibi bir ihtimalim de var esim tek basina evi gecindirebilir. Lakin ben kariyerime uzun bir ara vermek ve isi birakmak istemiyorum. Ayrica ayda 2 hafta evden calisicam hemde yarim gun yani cocuk buyurken bensizlik fazla yasamayacak. Cok kararsizim sizce ne yapmaliyim?

Bu nasıl harika bir iş yeriymis ya, gerçekten merak ettim.
Profilinizde dis hekimi yazıyor ama ayın iki haftası evine hasta gelmeyeceğine göre o da değil😅 yazılımci falan misiniz?
Konuya gelince Sakın kaçırmayin böyle bir yeri . Güvenilir,evden işe hayatı olan, orta yaş üstü bir bakıcı bulursunuz elbet kasima kadar.
Ayrıca bakicinin getirdiği virüsü eşiniz ya da siz de getirebilirsiniz. Sonuçta iş yerinde tüm gün maske eldiven dolaşmayacaksiniz. Kapalı ortamda kaç kişi kalacaksınız, siz dikkat etseniz misal cayci dikkat etkeyecek, alt kattaki virüslü biriyle temas edip gelip size çay getirecek,onun ellediği bardagi elleyeceksiniz falan...yani bunun sonu yok ki .
Güvenilir olsun diye anneleri cagirsaniz yine risk. Belki bunalıp komşu ziyareti yapacak ya da marketten eve virüs getirecek,çocuğu gezdiirrken onla bunla sohbet edip kapacak...yani bu işin güvenli bir yolu yok ki.

Ne güzel bir fırsatınız var ben işimi bırakmazdım bu şartlarla bakici olayinda da temizlik ve hijyene dikkat eden birini bulursunuz sonucta bunun sonu yok siz calisacaksiniz esiniz calisiyor sizde disardan getirebilirsiniz bilemeyiz ki

Merhaba arkadaslar
Benim dogum iznim toplam 10 aydi ve kasim ayinda bitecek. Çalışmayı ve işimi cok seviyorum. Ayrica sirketim cocuk kres yasina gelene kadar benim yarim gun calismama musade ediyor. Yalniz sorun su ki yasadigimiz sehirde hic akrabamiz yok mecburen bakici tutmak zorunda kalacağım. Ama bu salgin döneminde eve yabanci birinin girip çıkmasi nasil olur bilemedim. Çalışmama gibi bir ihtimalim de var esim tek basina evi gecindirebilir. Lakin ben kariyerime uzun bir ara vermek ve isi birakmak istemiyorum. Ayrica ayda 2 hafta evden calisicam hemde yarim gun yani cocuk buyurken bensizlik fazla yasamayacak. Cok kararsizim sizce ne yapmaliyim?

daha Kasım a çok var

işyeriniz zaten yarım gün çalışma koyacakmış size

bence bir görüşün tam gün ama online çalışma imkanınız olur mu diye

yani iki hafta online çalışabiliyorsanız bu kışı da içine alıp mesela Haziran'a kadar hep evden çalışma imkanı tanınabilir mi

bir de bakıcı konusunda da yatılı birini düşünebilirsiniz o zaman sizinle yaşayacağı için her gün gidip gelip virüs taşıma olasılığı düşebilir ama sizler de eve virüs getirebilirsiniz bundan kaçış yok maalesef

Back
X