Korona olsam cocuguma kim bakar?

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
Ankarada yasiyorum esim imalat sektorunde her gun mesai arkadaslarindan 3 5 kisi koronaya yakalaniyor 10 gunde bir test yapiliyor sukur cikmadi ama ihtimal var tabi. Ben evdeyim 3.5 yasinda kizim var marttan beri cok tedirginim atamiyorum ustumden. Esim olsa (allah korusun)ona ben bakarim ayri oda ayri yemek vs. Ama ben olsam cocugumu nereye birakiriz?devamli dipdibeyiz evde maske mi takmak gerekir. Uzmek de istemem onu anlatsam anlar da 15 gun koruyamam kendimi. Annem hayatta degil kv ye falan oyle o kadar aliskin degil kalmaz yani orda. Dusunmekten cildiracagim. Allah herkese sifa versin su lanet durumdan kurtarsin bizi ama tedirginim tavsiyeleriniz nelerdir

Ankarada yasiyorum esim imalat sektorunde her gun mesai arkadaslarindan 3 5 kisi koronaya yakalaniyor 10 gunde bir test yapiliyor sukur cikmadi ama ihtimal var tabi. Ben evdeyim 3.5 yasinda kizim var marttan beri cok tedirginim atamiyorum ustumden. Esim olsa (allah korusun)ona ben bakarim ayri oda ayri yemek vs. Ama ben olsam cocugumu nereye birakiriz?devamli dipdibeyiz evde maske mi takmak gerekir. Uzmek de istemem onu anlatsam anlar da 15 gun koruyamam kendimi. Annem hayatta degil kv ye falan oyle o kadar aliskin degil kalmaz yani orda. Dusunmekten cildiracagim. Allah herkese sifa versin su lanet durumdan kurtarsin bizi ama tedirginim tavsiyeleriniz nelerdir
Amin inşallah canım ama kafa takıpta kendımı üzme lütfen psikolojikde cok önemli bu dönemde

Kronik hastalığınız var mı? Özellikle üst solunum yollarında kronik rahatsızlığı olmayan insanlar evde aileleriyle geçiriyor çoğunlukla.

Bir arkadaşımın annesi yaşlı anneanneye bakarken covide yakalandı. Evde tedavi gördü evde maske takmadılar ayrı odalarda oturdular. Anne atlattı, anneanne hiç pozitif olmadı.

Arkadaşımla eşi aynı anda oldu. Evde bebek var. İki maske takıp normal hayatlarina devam etmişler evin icinde

Cevremde cogu kisi kapti bu hastaligi.Aralarinda gunde iki paket sigara icen bile evde sadece vucut kirginligi ile atlatti.Saglikli olanlarda belirti bile yoktu.Sizde hastalanirsaniz maske ile bakarsiniz bebeginize..Esiniz de aksamlari gelir, siz odaya gecersiniz.Panik yapmayin bos yere.

Şimdiden bunu düşünerek kendinizi strese sokmayın.
Kronik hastalığı olmayan kişiler zaten evde geçiriyor çoğunlukla
Umarım yakalanmayız.

Sizinle aynı evde yaşadığı için maalesef bir yere bırakamazsınız, o da sizinle karantinada kalmak zorunda.
Aynı düşünceler bende de mevcut ama duyduğum, işittiğim kadarıyla hastanede tedavi görecek kadar yoğunlaşmadığı sürece insan kendini idare edebiliyor.

çocuklarda çok etki etmiyor Allah'ın mucizesi gibi korunuyorlar sanki
içinizi ferah tutun iyi düşünelim iyi olsun
siz hasta olsanız evde sürekli maske takar dikkat edersiniz
en azından ben grip olunca öyle yapıyorum maske takıyorum atlatıyorum değilse evde yemeği aşı temizliği kim yapacak

Bu duyguları bende yaşıyorum. Kızım 9 aylık ve benden asla ayrılmıyor 2gundur sanki korona olmuşum gibi uzak tutmaya çalışıyorum ama yok en azindan sizinki büyükmüş biraz babası uzaklaştırma bilir benim. Kızım memesiz uyumuyor ben olmadan akbaşında bir saat en fazla kalır keşke annelerde bulaşmasa bu illet ınslalah hiç bir anne evladından bu pislik yüzünden ayrı kalmaz tek tesellim bu

2 küçük kızım var, bazen benim de aklıma geliyor bu durum. Yaşadığımız şehirde hiçbir aile üyesi yok ama olsa da ne fark eder; corona girmiş evden birini başka bir eve nasıl gönderebilirsiniz zaten? Yapabileceğimiz tek şey tedbirleri sıkı tutmaya devam etmek. Korkuyoruz ama bu korkuya kapılıp gitmenin de alemi yok. Önlem alacağız, gerisini de başımıza gelmesi halinde düşüneceğiz artık.

Ben de aynı durum için tedirgindim.Temmuz başında eşim pozitif oldu sonra ben.Emzirdiğim bebeğim ve oğlum da oldu.Bizde corona eve girer girmez hepimiz olduk.Evde geçiriyor olmamız içime su serpti yoksa bebek negatif olsaydı ben hastanede bebek evde olacaktı.İçinizi ferah tutun.Marttan beri bin türlü senaryoya hazırlamıştım kendimi ama beklemediğim anda beklemediğim gibi oldu😌Şükür hafif geçirdik

Ailede olanlar çocuklarını biyere bırakmıyorlar çevremden gördüğüm. Zaten ailede çıkmışsa nereye bırakabiliriz ki çocuklarda da olabilir. Eğer ağır geçirmiyorsa evde karantinada atlatıyolsr. Ama arkadaşım demişti. Çocuk bişeyler istiyo halim yok hiç diye😔. Evde maske eldiven kullanarak dokunduğu yerleri temizleyerek atlattılar şükür. İnşallah yakalanmayız yakalanırsakta kolay atlatırız. Çocuhunuzunda kendinizin de bağısıklıpını destekleyebilir siniz.

Bu duyguları bende yaşıyorum. Kızım 9 aylık ve benden asla ayrılmıyor 2gundur sanki korona olmuşum gibi uzak tutmaya çalışıyorum ama yok en azindan sizinki büyükmüş biraz babası uzaklaştırma bilir benim. Kızım memesiz uyumuyor ben olmadan akbaşında bir saat en fazla kalır keşke annelerde bulaşmasa bu illet ınslalah hiç bir anne evladından bu pislik yüzünden ayrı kalmaz tek tesellim bu
Ya hasta degilsiniz, ortada fol yok yumurta yok,.9 aylik bebekten ne istiyorsunuz?
Allah askina biraz makul olun ya.

Back
X