korona ve anksiyetem

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.921
1.694
63
pskilojikmen çökmeye başladım..ya aileme bana eşime en çok da anama babama bulasirsa diye ..eminim hepiniz bunu yaşıyorsunuz ama ben asla bir dk bile aklimda iyi şeyler yok...annemlerin binasinda sürekli görüştükleri komşusu kovid pozitif çıkmış ailecek karabtinadalar binada ..ama aynı bina :( asansör kapılar ortak kullanım alanları var ya dokundularsa ve annem babam da dokunduysa ...babam çok sigara içen biri bünyesi de zyaif ya bişey olursa ...annem akşam telde gorusuyor kadınla bı isteğiniz varmı diye o da çöpleri atamay çıkamıyoruz kapıya koysam alirmisin diyor ...karşı çıktım aldirtmadim..ama ya ben yokken çöpüne kapisina temas ederse ..kafam okadar dolu ki uyuyamıyorum şuan sıkıntıdan ...yapış yapış su yaz aylarinda yüzümüzde bütün ulkece maskeler , gergin ,mesafeli , soğuk ,tedirgin insanlar ..

Çok haklısınız ama önleminizi alıp normal yaşantimiza devam etmek zorundayız brnde çok korkuyorum etkileniyorum eşim bizi annemlere bırakıp yaşadığım şehre döndü ve o hafta sonunda covide yakalandı ağir bi grip olarak atlatti üstelik şeker hastası ve yanlızdı benim gitmemede izin vermedi yanlız geçirdi 15 gün olacak çok şükür atlattı artık pozitif düşünün kurmayin o kadar anneniz komşunun çöpünü atabilir maskesini taksın elinede tek kullanımlık bi eldiven taksın çöple beraber eldivenleride alıp atsın nasılsa kadın kapısına bırakcak bi temas olmayacak bir şey daha daha önceden geçen aylarda yani iki arkadaşı daha korona olmuştu eşimin bir tanesi yoğun bakımdada yatti aynı evde oldukları halde ikisininde eşleri negatif ve belirtileri olmadı adammi seçiyo bu hastalık hiç anlamadım ben belki eşimin yanında olsam bende de belirti olmayacaktı sürekli düşünmeyin bu virüs artık hayatımızda ve hiç bitmeyecek mutasyona uğrayacak gücü tükenecek ama doğada hep var olacak

Çok haklısınız ama önleminizi alıp normal yaşantimiza devam etmek zorundayız brnde çok korkuyorum etkileniyorum eşim bizi annemlere bırakıp yaşadığım şehre döndü ve o hafta sonunda covide yakalandı ağir bi grip olarak atlatti üstelik şeker hastası ve yanlızdı benim gitmemede izin vermedi yanlız geçirdi 15 gün olacak çok şükür atlattı artık pozitif düşünün kurmayin o kadar anneniz komşunun çöpünü atabilir maskesini taksın elinede tek kullanımlık bi eldiven taksın çöple beraber eldivenleride alıp atsın nasılsa kadın kapısına bırakcak bi temas olmayacak bir şey daha daha önceden geçen aylarda yani iki arkadaşı daha korona olmuştu eşimin bir tanesi yoğun bakımdada yatti aynı evde oldukları halde ikisininde eşleri negatif ve belirtileri olmadı adammi seçiyo bu hastalık hiç anlamadım ben belki eşimin yanında olsam bende de belirti olmayacaktı sürekli düşünmeyin bu virüs artık hayatımızda ve hiç bitmeyecek mutasyona uğrayacak gücü tükenecek ama doğada hep var olacak
öylemi dersiniz :( bilmiyorum rahatlayamiyorum bir turlu ulkece ne yaşıyoruz biz Allah'ım diyorum sürekli ve aglamakliyim ...pisi pisine ölüm derler ya onu yaşamaktan ve ailemin yaşamasından çok korkuyorum rüyada gibiyiz ..aşısını falan biseuini bulsalar cildircam:( eşinize de çok geçmiş olsun ..

Bizim de komşumuzda çıkmasıyla ben de aşırı endişelenmeye başladım. Önceden yürüyüşe çıkıyordum akşamları şimdi 10 gündür onu da yapmıyorum. Annem çalışıyor o dışardan geldiğinde elini yıkarken başında bekliyorum istemsizce. Ailemin dikkat ettiğini biliyorum ama yine de sürekli uyarıyorum ev halkını ve artık bana kızmaya başladılar. Bir de üst komşumuzun da korona atlattığını öğrendim, ailece şehirdışındayken yakalanmışlar ve atlatınca dönmüşler ama atlattık desek de tedirgin oldum. Umarım yakalanmayız ama stresli olmak da bağışıklığımızı düşürebilir. Önlem aldığımız sürece düşünmemeye çalışacağız napalım :(

Çöpleri almakla bulaşmaz canım. En çok nefes yolu ile bulaş oluyor. Yine de içiniz rahat etsin diye asansöre fln eldivenle gitsin sonra eldiveni atsın. Çöpü de bu şekilde alabilir. Zaten dokundktn sonra elini iyice yukarda bişey olmaz. İnsanlar aynı evin içinde yaşıyor birine bulasmiyor bile.

ben de konu açacaktım. benim de yan komsum yurtdisindan döndü dün. tanismiyoruz ama zaten bariz keyfi gittiler..cok sinirliyim. kapilarimiz arasinda 1metre bile mesafe yok. bir de ben asansor beklerken bugun kari koca disari ciktilar, adamda maske var kadinda yok. acaba adam hastada mi maske takti diye dusundum. hemen merdivene yonelip kattan ayrildim. giris katinda tekrar karsilastik. kari koca posta kutusunu kontrol etmeye inmişler. asansorde de baska bir komsu ile sohbet etmisler, birlikte indiler. yani resmen apartman icinde sosyallesip evlerine izolasyona geri donduler. cok gıcık oldum çok.

Anksiyeteden neler neler çektim senelerdir. Ben de komşuda çıktığından beri sizin gibiyim ama sınır komşumuzda 😊
İran'da vaka çıktığından beri yani, kesin Türkiye'ye de gelmiştir diye düşünüyordum ki araştırmalar çok daha önce geldiğini gösteriyor.
Kapı komşumuzda çıkınca panik okuyorsunuz ama inanın belirtisiz, az belirtili bir çok kişi sokakta. Teşhis almış hastalar bile orada burada yakalanıyor artık. Mart'tan beri gelip giden ağlama krizleri, kendimde belirti aramalar... Neler neler yaşıyorum. Hala dışarıda yiyip içmedim, zaten evden serbest çalışıyordum öyle devam ediyorum ama eşim çok kalabalık yerlere giriyor. Her gün adama beslenme hazırlıyorum disarda yemesin diye. Annemle açık havada görüşüyorum, dışarı sakin zamanlarda çıkıyor o da. Bağışıklığı güçlü tutmaya çalışıyorum besinlerle ama stres de ciddi bağışıklık düşürücü etken. En en korktuğum anlarda dua etmek namaz kılmak biraz daha sakinleştiriyor beni. Tedbiri bir an bile elden bırakmamak gereken günlerdeyiz artık çünkü dediğim gibi etrafta çok fazla bilinen bilinmeyen var.

Back
X