Korona,yardım:(

GrapeLady

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
489
482
53
Merhaba... Annem dün covid nedeniyle hastaneye yattı,çok şükür durumu iyi ama nefes darlığı olduğu için çabuk toparlanması adına yatırdılar. Oysaki 1 hafta önce testi negatif çıkmıştı,düzelmeyince tomografi çektirdik orda çıktı. Şimdi ben evi bir dezenfeksiyon firması çağırarak komple dezenfekte etmek istiyorum. Kimisi para tuzağı işe yaramıyor diyorlar kimisi yaptır diyor. Yaptıran var mı arkadaşlar? Yaptırmalı mıyım veya? Evi ne kadar temizlersem temizliyim temizlenmicek,o lanet virüs bi yerlerde kalıcak diye korkuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba... Annem dün covid nedeniyle hastaneye yattı,çok şükür durumu iyi ama nefes darlığı olduğu için çabuk toparlanması adına yatırdılar. Oysaki 1 hafta önce testi negatif çıkmıştı,düzelmeyince tomografi çektirdik orda çıktı. Şimdi ben evi bir dezenfeksiyon firması çağırarak komple dezenfekte etmek istiyorum. Kimisi para tuzağı işe yaramıyor diyorlar kimisi yaptır diyor. Yaptıran var mı arkadaşlar? Yaptırmalı mıyım veya? Evi ne kadar temizlersem temizliyim temizlenmicek,o lanet virüs bi yerlerde kalıcak diye korkuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Canm oncelikle gecmis olsun bnce yaptirma parana yazik kendin temizle heryeri domestosla detarjanlarla bi guzel illaki gecicektir evi havalandir bi kac saat panik yapma eldiven maske kullan temizlerken allah buyuktur bisey olmaz Allah şifalar versin tekrar.

celik ve bakir gibi materyallerde 3-4 saat kaliyor diye biliyorum.Sanki dezenfekte etmek icin yardim almak yerine butun evi havalandirsaniz daha yararli olur.Zaten tasiyici olmadan ,varligini surduremiyor.Evi 3-4 saat kadar havalandirmanizi oneririm.Ama zaten hastahaneye gitmissiniz ordan bir Dr'ye danissaydiniz keske.

Covit temiz yada pis yerde olmuyor ki
Öldüremezsiniz de.böcek degil

Her dışarı içeri girenle geliyor yani kişilerden geliyor temizlik şirketi temizler gider ama o.kisiler taşıyıcı olur

Insanın kendini temizlensi gerek herşeyden soyutlaması gerek ne kadar az insan o kadar az covit

Canm oncelikle gecmis olsun bnce yaptirma parana yazik kendin temizle heryeri domestosla detarjanlarla bi guzel illaki gecicektir evi havalandir bi kac saat panik yapma eldiven maske kullan temizlerken allah buyuktur bisey olmaz Allah şifalar versin tekrar.
Şöyle bir durum var ki,en önce ben hasta oldum ama soğuk algınlığı dedim çünkü hafif nezle gibiydi. Şu an hala hafif de olsa öksürüğüm var,kendimden de emin değilim açıkçası. Evi de temizlesem eğer hala pozitifsem faydası olur mu acaba demekten alamıyorum kendimi... 15 gün önce hafif öksürükle başladı ama bilemiyorum. Ben ve çocuklarım kesin olduk diyorum artık ama negatife döndük mü emin değilim.

celik ve bakir gibi materyallerde 3-4 saat kaliyor diye biliyorum.Sanki dezenfekte etmek icin yardim almak yerine butun evi havalandirsan daha yararli olur.Zaten tasiyici olmadan ,varligini surduremiyor.Evi 3-4 saat kadar havalandirmani oneririm.Ama zaten hastahaneye gitmissiniz ordan bir Dr'ye danissaydiniz keske.
Dün evi bütün gün havalandırdım. Çarşaf battaniye yorgan ne varsa yıkadım. Evdeki dezenfektanla kapı kolları,koltuklar yani annem nereye dokunduysa dezenfekte ettim. Ayrıca hastaneye ben gidemedim ambulans çağırdım sadece annemi götürdüler,hiçbir şekilde çıkamıyoruz. Dolayısıyla doktoru göremedim bile.

Şöyle bir durum var ki,en önce ben hasta oldum ama soğuk algınlığı dedim çünkü hafif nezle gibiydi. Şu an hala hafif de olsa öksürüğüm var,kendimden de emin değilim açıkçası. Evi de temizlesem eğer hala pozitifsem faydası olur mu acaba demekten alamıyorum kendimi... 15 gün önce hafif öksürükle başladı ama bilemiyorum. Ben ve çocuklarım kesin olduk diyorum artık ama negatife döndük mü emin değilim.
Tekrar test yaptr bnce ozmn yoksa gecmedigini nasil anliycaksin

Tekrar test yaptr bnce ozmn yoksa gecmedigini nasil anliycaksin
Annemin testte çıkmadı ki... İnanın testlere de güvenemiyorum artık. Tomografi çektireyim diyorum onun için yine ambulansı çağırmam gerekiyor. Evde 5 10 yaşlarında iki çocuğum var bırakacak kimsem yok. Aslında onların da bir bakılması gerekiyor. Çok zorda kaldım gerçekten😔

Dün evi bütün gün havalandırdım. Çarşaf battaniye yorgan ne varsa yıkadım. Evdeki dezenfektanla kapı kolları,koltuklar yani annem nereye dokunduysa dezenfekte ettim. Ayrıca hastaneye ben gidemedim ambulans çağırdım sadece annemi götürdüler,hiçbir şekilde çıkamıyoruz. Dolayısıyla doktoru göremedim bile.
Bence yeterli gelecektir.Cunku eve gelecek ekibin beraberinde ne getirecegi belli degil.Belkide onlar pozitif.Bilemezsiniz.Abisinin hes koduyla bankaya girmeye calisan birine denk geldim gecen gun sira beklerken.Bu nedenle ekip cagirmak cok da guvenli olmaz gibi geliyor bana.Eger bir doktora ulasamayacakaniz icinizin rahat etmesi icin 184'u arayin.Bakanligin K.d hatti.

Çok geçmiş olsun, rabbim şifa versin..
Üst komşumuz karı koca oldular..
Adam hayatını kaybetti daha gençti :(
Kadın 40 günden fazla yoğun bakımda kaldı..
Onların evini yaptırdılar çocuklar vardı ne olur ne olmaz diye..
Çok pahalı değilse yaptırın bence..
Yaptırmasanız bile evi bol bol havalandırın..

geckis olsun oncelikle. bejce temizlik sirketine gerek yok zaten bulasmasi icin virusu burnumuzdan aliyoruz, tasiyan birinin nefesini soluyarak. esyalardan vs bulas cok zor. kendiniz genel bir temizlik yaparsiniz yeterli olur

Annemin testte çıkmadı ki... İnanın testlere de güvenemiyorum artık. Tomografi çektireyim diyorum onun için yine ambulansı çağırmam gerekiyor. Evde 5 10 yaşlarında iki çocuğum var bırakacak kimsem yok. Aslında onların da bir bakılması gerekiyor. Çok zorda kaldım gerçekten😔
Canim onlarida al supeleniyrm die ambulansla git hastaneye bnce gerekli testleri doktor yapar merak etme

Bence yeterli gelecektir.Cunku eve gelecek ekibin beraberinde ne getirecegi belli degil.Belkide onlar pozitif.Bilemezsiniz.Abisinin hes koduyla bankaya girmeye calisan birine denk geldim gecen gun sira beklerken.Bu nedenle ekip cagirmak cok da guvenli olmaz gibi geliyor bana.Eger bir doktora ulasamayacakaniz icinizin rahat etmesi icin 184'u arayin.Bakanligin K.d hatti.
Haklısınız. Dün bir hemşire ile görüştüm,eğer belirti yoksa temaslı olsanız bile gelip test yapmıyorlar dedi. Öksürük var sadece bende şu an,gelirler mi bilmiyorum. 112 yi aradım Halk sağlığını arayın dediler . Aradım,temaslı kaydı oluşturması lazım annenizin dediler. İşte hemşireye sordum o da öyle dedi. Böylece askıda kaldı anlayacağınız.

evinizi guzelce havalandirip yerleri camasir suyu katilmiş bir suyla guzelce silin, kapi kollari mutfak esylarini makinaya atip icine biraz camasir suyu damlatip yikatin.
yağ çozucu ozelligi olan deterjanlar isinizi gorur.
bulaşik deterjani kullanmaniz yeterli olur yani temizlik yaparken.

geckis olsun oncelikle. bejce temizlik sirketine gerek yok zaten bulasmasi icin virusu burnumuzdan aliyoruz, tasiyan birinin nefesini soluyarak. esyalardan vs bulas cok zor. kendiniz genel bir temizlik yaparsiniz yeterli olur
Haklısınız. Ben çağırırım diye düşünmüştüm ama evde kendim yaparım artık. Bir de ben ve çocuklarımın ne olduğunu bilsek... 12 günden sonra bulaş özelliği kayboluyormuş,bugün benim 15. Günüm eğer covid olduysam bile... Belirsizlik çok kötü,test yapsanız da çıkmıyor. Hastaneler saatli bomba gibi... Kaldım ortada öylece😔

evinizi guzelce havalandirip yerleri camasir suyu katilmiş bir suyla guzelce silin, kapi kollari mutfak esylarini makinaya atip icine biraz camasir suyu damlatip yikatin.
yağ çozucu ozelligi olan deterjanlar isinizi gorur.
bulaşik deterjani kullanmaniz yeterli olur yani temizlik yaparken.
Evi geceye kadar havalandırdım. Sabah uyanır uyanmaz da her yeri açtım yine ki hala açık her yer... Aynen dediğiniz gibi yaparım,haklsınız.

Çok geçmiş olsun, rabbim şifa versin..
Üst komşumuz karı koca oldular..
Adam hayatını kaybetti daha gençti :KK43:
Kadın 40 günden fazla yoğun bakımda kaldı..
Onların evini yaptırdılar çocuklar vardı ne olur ne olmaz diye..
Çok pahalı değilse yaptırın bence..
Yaptırmasanız bile evi bol bol havalandırın..
Parasında değilim inanın,sadece işe yarayıp yaramayacağı konusunda endişeliyim. Ama foruma yazan arkadaşlar da haklılar,sonuçta temaslı evlere giriyorlar o da risk. Evde kendim yapacağım sanırım. Komşunuza çok üzüldüm. Çok şükür biz iyiyiz,annem de iyi olacak inşallah.

Çok geçmiş olsun bizde atlattık ben cagirmadim kendim temizledim evi havalandirdim camasirsuyu kullan o sırada camlar açık olsun

Merhaba biz yaptirdik aile hekimimize sormustuk saglik ocagini ilaclayan firmayi onerdi onlara yaptirdik arkasindan yine sil aüpür perde nevresim vs de yaptik ama ikaclama insani rahatlatiyor

Covid geçirdim negatife döndüğümde rutin ev temizliği yaptırdım. Nano dezenfeksiyon dedikleri şeyden yaptırmadım. Virüsün canlı vücudu dışında yaşayabıldığı süre belli. Iciniz rahat edecekse birkaç gün başka yerde kalıp geri dönmeyi düşünebilirsiniz sonra da temizlik yaparsiniz.

Back
X