korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalabileceğimi sanmıştım:(

athena_1983

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
698
136
323
merhaba arkadaşlar 10 yıllık evliyim 9 ay oldu korunmayı bırakalı hala hamile kalamadım 1 ay önce doktora giitim ultrasyondan baktı ve hamile kalmanı engellicek bir problemin yok dedi folik asit verdi 3 ay kullan yine gel dedi... bir sene dolmadan tedaviye başlayamayız dedi...yumurtalıklarımda tembelleşme olmamışmıdırki neden sadece folik asit verdi anlamadım yumurtalıklarımı canlandırcak ilaç vermesi gerekmezmiydi arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum...

Belki bir yıl geçmesini bekliyordur doktorun muhtemelen yumurtalıkları uyarıcı hap verecektir eğer bi sorun yoksa zaten doğal yolla hamile kalabilirsin canım için rahat olsun benim bi tanıdığım uzun yıllar korunduktan sonra 36 yaşında normal yollarla hamile kaldı içini ferah tut :)

ultrasyondan muayne etti sadece buna bakarak hamile olmanı engellicek bir problemin yok dedi ama alttan muayne etmedi biraz forumu inceledim tüplerin tıkalı olması sonucuda hamile kalınmıyormuş ultrasyondan bakınca tüplerin tıkalımı açıkçı oldugu görülürmü bir fikriniz varmı 3 ay beklemeyip rahim filmimi çektirsem offfffffff endişelenmeye başladım

athena merhaba, korunmayı yeni bıraktıysanız bence 1-2 ay sabret. sonrasında doktorunla konuşup detaylı bir kontrol yaptırırsın.
kandan hormonları kontrol etmesi gerekir, hormon testi gerekli yani öncelikle. bunu beklemeden şimdi dahi yaptırabilirsin.
sonrasında yumurta takibi yaptırabilirsin, yumurtalarının yeteri kadar gelişip gelişmediğini ve zamanında gelişip gelişmediğini öğrenebilirsin böylece. bunlardan sonra herhangi bir problem varsa rahim filmi vs. öneririm. ama öncelikle bunlara baktır bence.
en önemlisi de endişelenme :) çünkü psikoloji önemli :)

ilginiz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi hormon testi yaptırcam...benim kafama takılan bir soru var ultrasyondan muayne edilince tüplerin açıkmı kapalımı oldugu anlaşılırmı bilginiz varmı

ilginiz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi hormon testi yaptırcam...benim kafama takılan bir soru var ultrasyondan muayne edilince tüplerin açıkmı kapalımı oldugu anlaşılırmı bilginiz varmı

benim bildiğim kadarıyla anlaşılmıyor, onun için rahim filmi çektirmek gerekiyor

10 yıl çok uzun bir zaman.eğer korunmayı bıraktıysanız hemen tedaviye başlayabilirsiniz.ilk olarak adetin 3.günü doktora git ve hormon testleri yaptır.bu arada eşinde 3 gün cinsel pehiz yapsın ve spermiyogram testi yaptırsın.tüplerin açıklığı kapalılığı ultrasonla anlaşılmaz.o çok farklı bir olay.

teşekkür ederim reglimin 3. günü doktora gitcem hadi hayırlısı bakalım allah herkesin gönlüne göre versin bebek özlemiyle kimseyi yaşatmasın...

bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim ...eşimde sperm testi yaptırcak sağolun yol gösterdiğiniz için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…