Koruyucu aile aranıyor..

Hymarry

SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
7.046
40
158
Bakanlık 800 çocuğa koruyucu aile arıyor,
Onlar henüz çok küçük ve bizim için küçük,onlar için büyük cesaretli girişimlere ihtiyaç var..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bakım evlerinde kalan 0-3 yaş arası çocukların aile sıcaklığını tadarak büyümesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile hizmeti veren bakanlık, sayıları 800’u bulan çocuklar için aile arıyor.

Gönül Elçileri Projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatıldı. İlk gönül elçileri olarak ise vali eşleri seçildi. Vali eşleri, bulundukları illerde sivil katkıyı organize etmek için yoğun çaba serf ediyor. Düzenlenen toplantılarla koruyucu aile konusunda toplumu bilgilendirmeye çalışılıyor.

"KİTAP OKUYARAK, ALIŞVERİŞ YAPARAK KATKI YAPABİLİRSİNİZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Askın Asan, projenin çok iyi gittiğini, vali eşlerinin adeta bir yarış içinde çalıştığını dile getirdi. Bu alanda en başarılı ilin ise Trabzon olduğunu belirten Dr. Asan, şunları dile getiriyor: "Biz bu sivil katkının her şekline ve her biçimine açığız. Bir tebessümden başlayın, her türlü projede bizlere destek olabilirler. Mesela bir görme engelliye kitap okumak, yada onunla ayda bir alışverişe çıkmak, hastaneye giden birine eşlik etmek, yada evde mantı açıp parasıyla bir öğrencinin eğitimine destek olmak gibi her alanda bizlere destek olabilirler."

"0-3 YAŞ ÇOCUKLARININ SICAK YUVAYA İHTİYACI VAR"

Özellikle kurumlarda kalan 0-3 yaş arası çocukların aidiyet duygusunun daha çok gelişebilmesi için bir yuva sıcaklığına ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Asan, toplumun bu konuyu çok bilmediğine işaret etti.
Koruyucu aile, evlatlık edinme yada gönüllü olma kavramlarının karıştırıldığını vurgulayan Asan, şu bilgileri verdi: “Evlatlık edinme, çocuğu nüfusunuzu almak, soyadınızı vermek şeklinde. Koruyucu aile ise belli bir süre çocuk evinizde kalacak, ona bir aile sıcaklığı vereceksiniz ama o sizin nüfusunuza girmiyor. Çocuklarınızdan ayırmayarak ona her türlü desteği sunuyorsunuz. Diğer faaliyette gönüllü olmak. Yani hafta sonu yada zamanınızın belli bölümlerini çocuklarla geçirme şeklinde oluyor.”

Bu üç modeli ayrı ayrı tanıtarak, özellikle koruyucu aile müessesesinin çok daha iyi anlaşılması için uğraştıklarını belirten Asan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim şuanda ilk hedefimiz 0-3 yaş grubu, çünkü bu çocuklar çok önemli. Çünkü bilimsel araştırmalar, bu yaştaki çocukların zihinsel gelişimleri, kişilik gelişimleri, sosyal gelişimleri ailenin yanında olan çocuklarla karşılaştırıldığında geri oluyor. Kurumlarda çocuklara iyi bakılıyor ama aile sıcaklığında yetişmek, aile ortamında büyümek çok çok önemli. Öncelikle, 800 olan 0-3 yaş grubu çocukların koruyucu aile müessesesinden yararlanmaları."

------- Alıntıdır----------

nereyle ıletısıme gecmemız gerekıyor
esımlede konusmam gerek ama
bunu yapmalıyım dıye dusunuyorum

Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.

1)TC vatandaşı iseniz

2)Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız

3)25-65 Yaşları arasındaysanız

4)En az ilkokul mezunu iseniz

5)Düzenli gelire sahipseniz

6)Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz

Evli ya da bekâr, çocuklu ya da çocuksuz herkes

Koruyucu aile olmak üzere ikamet ettiği ilde bulunan il müdürlüğüne başvurabilir.

Eşlerin birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Özellikle çocuğun yakın çevresinde olan akrabalar, komşular ya da aile dostları tercih edilmektedir.

Akrabaların koruyucu aile olmak istemesi halinde yapılacak sosyal inceleme sonucuna göre yaş ve eğitim koşulları değerlendirilmektedir.

Koruyucu aile adaylarının yaşı değerlendirilirken, eşler arasındaki yaş farkının on yaş veya daha az olması halinde yaşı küçük olan eşin yaşı, bunun haricindeki durumlarda eşlerin yaş ortalaması esas alınır. Adayların başvuru ve çocuğun yanlarına yerleştirildiği tarih itibarıyla belirlenen yaş aralığında bulunmaları, çocuğun yaş dönemine uygun davranış gösterebilme becerisi ve çocukla aralarında birebir ebeveyn-çocuk ilişkisi sağlanması esasları göz önünde bulundurulmaktadır.

Uzmanlaşmış koruyucu aile ya da geçici koruyucu aile modellerinde belirtilen başvuru şartlarına ek olarak; yanlarına yerleştirilecek çocuklara yardımcı olabilecek Bakanlıkça belirlenen lisans eğitimi almış veya eşlerden biri en az ilköğretim düzeyinde olmak üzere temel ana-baba eğitimleri, koruyucu aile birinci ve ikinci kademe eğitimlerini almış olmak gerekmektedir.

Koruyucu aile olmak isteyen kişi bekâr ise yerleştirilecek çocuğa diğer ebeveynin yoksunluğunu hissettirmeyecek akraba ilişkilerine sahip olması konusuna özellikle önem verilmektedir.

-------------Alıntıdır--------------

keşke herkes çevresine karşı duyarlı olabilse
şahsen ben gönüllüyüm ama maddi durumum bu gibi işlere pek elvermiyor
yinede ben elimden geleni yapmaktan gurur duyarım
çocugum olmadıgı için çok etkilendendim
konuyla ilgili web sitesi var iyice inceledikten sonra katılmayı düşünüyorum
pişman olmamamk için geç kalmamalıyız.

Bence durumun iyi olmasına gerek bile yok,
neden derseniz bu çocukların ihtiyaçları kaldıkları evde karşılanıyor zaten,
biz sadece aile ortamını görmesi adına bişeyler yapıyoruz kruyucu ailelikte,
yani çocuun sabahtan akşama kadar sizin evinizde misafir olark kalması bile onlar için yeterli..
Bu araştırmayı yaparken bir yetkiliyle konuştum,
Çocuk gittiği yerde gördüğü çift kişilik yatağın neden bu kadar büyük olduğunu sormuş mesela,
Düşünsenize,baba ve annenin bir arada yattığını bile göremeyen çocuklar var malesef..

inşallah ıyı nıyetlı ınsanlara verılırler ...allah yardımcısı olsun o yurtlardakı ımınıklerın hayata bukadar kötu baslamak maalesef onların secımı degıl :((

ya ben bu konuyu çok merak ediyorum ama korucuyu ailelikten çok gönüllü olmayı yani onların yanına gidip kitap okumak, masal okumak ders çalıştırmak istiyorum ama bunu tek başıma yapabilir miyim bilmiyorum bir de yaş sınırı bunun içinde varmı ben 23 yaşındayım henüz bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim, bir de yazın okuldan mezun oluyorum gidip başvurmayı düşünüyorum haziran yada temmuz ayında, internetten mi başvurmak gerekiyor yoksa direkt olarak gitmek mi gerekli.

ya ben bu konuyu çok merak ediyorum ama korucuyu ailelikten çok gönüllü olmayı yani onların yanına gidip kitap okumak, masal okumak ders çalıştırmak istiyorum ama bunu tek başıma yapabilir miyim bilmiyorum bir de yaş sınırı bunun içinde varmı ben 23 yaşındayım henüz bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim, bir de yazın okuldan mezun oluyorum gidip başvurmayı düşünüyorum haziran yada temmuz ayında, internetten mi başvurmak gerekiyor yoksa direkt olarak gitmek mi gerekli.

canm onların yanına gidip etkinlik yapmak istiyorsun anlıyorum seni ama gönüllü ailelerde çocukları alıp ev ortamında etkinlik yapıyorsun yani mesela bayramlarda vs.gibi ...
koruyucu ailede ise; başvuru işlemleri çiftlerde birlikte il müdürlüklerine gidiliyor yani internet ortamı değil birebir görüşmelerle gerçekleşiyor..

canm onların yanına gidip etkinlik yapmak istiyorsun anlıyorum seni ama gönüllü ailelerde çocukları alıp ev ortamında etkinlik yapıyorsun yani mesela bayramlarda vs.gibi ...
koruyucu ailede ise; başvuru işlemleri çiftlerde birlikte il müdürlüklerine gidiliyor yani internet ortamı değil birebir görüşmelerle gerçekleşiyor..
koruyucu aile olmaya şuanda hazır değiliz aslında maddi manevi, hem yaşım da tutmaz sanırım ama gönüllü ailelik olabilir mesela bayramda lunaparka götürebiliriz çocukları ve yemek yemeye, eşim de yapacaktır severek bende çocukları severim, annesiz olduğum için sanırım hep böyle bir isteğim vardı henüz çocuğum yok ama çocukları da çok seviyorum ki orda ailesi olmayan çocuklara biraz sevgi biraz ilgi göstermek, bana da çok iyi gelecektir onların sevgisini kazanmak; yazın başvuru yapmayı düşünüyorum bir sorun olmazsa siz koruyucu ailemisiniz şuanda?

asıl sroun maddıyatta değil pekala kendı çocuklarıma bakabılıyoruz bu çocukların karınlarını doyurmak için koruyuc aile olmıycaz yureklerini doyurucaz aile görücekler kendı çocuklarımız kardeş bilecekler

ama çevre ne der nasıl karışlar biz bu koruyucu aile kurturune çok uzağız aman onasıl fıkır başınıza bela olur okadar çok paranızmı var eleştırılerını duyar gıbıyım işte hep benı geri çeken hayalını bıle kurturtmayan düşüncelerim

bunları görmezden gelebılecek kadar güçlü değilim henuz ama inşallah nasip olurda bır çocuğa bıle olsa yardım edebılırım hazır olduğumda

koruyucu aile olmaya şuanda hazır değiliz aslında maddi manevi, hem yaşım da tutmaz sanırım ama gönüllü ailelik olabilir mesela bayramda lunaparka götürebiliriz çocukları ve yemek yemeye, eşim de yapacaktır severek bende çocukları severim, annesiz olduğum için sanırım hep böyle bir isteğim vardı henüz çocuğum yok ama çocukları da çok seviyorum ki orda ailesi olmayan çocuklara biraz sevgi biraz ilgi göstermek, bana da çok iyi gelecektir onların sevgisini kazanmak; yazın başvuru yapmayı düşünüyorum bir sorun olmazsa siz koruyucu ailemisiniz şuanda?

tabiki canm başvuru yapabilirsin ben koruyucu aile olmadım sadece bu işlerin içindeyim.Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde çalışıyorum bu konular hakkında bilgi sahibiyim.koruyucu aile olmak için 25-65 yaş aralığında olmak şart zaten canm ama bunu da bence çok çok düşünmek lazım...Koruyucu aile olunca bunun sonucuna da katlanmak gerekiyor.caydırıcı konuşmak istemiyorum ama şöyle söylüyeyim koruyucu aile olmak istediğiniz çocugun zaten belli sorunları vardır ve ailesi de tahmin edersiniz ki sorunludur ya da farklı bir durum da söz konusu olabilir yarın birgün çocugunu almaya kalkmak isterse devlet çocugu verebiliyor..Tam alıştım derken herşet berbat olabilir yani doğrusu bunları gidip birebir konuşmak lazım..Ayrıntısıyla konuşulacak konular bunlar ve ciddi sorumluluk gerektiren şeylerdir..

Ben cok ısterım aslında ama
benımde 3 yasında bır oglum var calısıyorum ona bıle evdekı anneler kadar vakıt ayıramıyorumdur , ayrıca esımın tutumuda benı cok ılgılendırır yoksa kendı evladımdan ayırmam cok severım cocugu hatta evlatlık bıle olabılır

tabiki canm başvuru yapabilirsin ben koruyucu aile olmadım sadece bu işlerin içindeyim.Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde çalışıyorum bu konular hakkında bilgi sahibiyim.koruyucu aile olmak için 25-65 yaş aralığında olmak şart zaten canm ama bunu da bence çok çok düşünmek lazım...Koruyucu aile olunca bunun sonucuna da katlanmak gerekiyor.caydırıcı konuşmak istemiyorum ama şöyle söylüyeyim koruyucu aile olmak istediğiniz çocugun zaten belli sorunları vardır ve ailesi de tahmin edersiniz ki sorunludur ya da farklı bir durum da söz konusu olabilir yarın birgün çocugunu almaya kalkmak isterse devlet çocugu verebiliyor..Tam alıştım derken herşet berbat olabilir yani doğrusu bunları gidip birebir konuşmak lazım..Ayrıntısıyla konuşulacak konular bunlar ve ciddi sorumluluk gerektiren şeylerdir..

selam annem daha önce duymustu.iki tane cocuk almak istiyor.ama sanırım 5 senede bile cıkabılıyormus.sonucta 52 yasında ne kdr erken alırsa o kdr ıyı olacak.5 yıl bekleyemez.yardımcı olabılır mısınız?cok istiyor , bebekleri cok seviyor.

Merhaba,
Biz de koruyucu aile olmak için Sosyal hizmetlere başvurduk. Onların bizden talep ettiği bilgi ve belgeleri tamamladık ve dosyamızı kendilerine teslim ettik. Haber bekliyoruz. İnşAllah bir kğçüğün hayatına dokunma ve onun hayatında olumlu bir fark yaratma şansımız olur. Allah'tan hepimiz için hayırlısını diliyorum.

Back
X