• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruyucu Aile Olmak İsteyenlere Rehber

Kesinlikle. Vakti gelince sebepler nasıl bir bir sıraya diziliyor, nasıl karşı koyamadan evet deyiveriyorsun tecrübe ettim. İnşallah sizin içinde herşeyin en güzeli en hayırlısı olsun

Çok teşekkür ederim🌸 Kızımız 1 yaşına girmek üzere, görüştüğümüz avukatlar dava açmadan önce bizle bağ kurmuş olmasının önemli olduğunu ve 4 yaş civarı dava açmamızın iyi olacağını söylediler. Başta bizde yabancı uyruklu sıcak bakmamıştık. Yanlış anlaşılmasın ırkçı olduğumuz için değil, sağlık eğitim vatandaşlık mevzularında karşılaşılacak sorunlar dolayı, her ikimizde çalıştığımız için bu konular bizi ekstra yorar diye düşündük. Ama uzman kurumda yabancı uyruklu8 aylık kız bebek var deyince sadece adını sorup tamam dedim ben. Hikayesini, Funda'yı evimize getirmek için gittiğimizde hiç istemeğim halde öğrendim. Bende bundan sonrası için çok heyecanlıyım.
Merhaba öncelikle kızınızla çok güzel anılarınız olur inşallah. 2 tane biyolojik çocuğum var hatta biri 4 aylık. Oldum olası bir tane çocuğu evlat edineceğim diyordum. Kızım büyüdüğünde başvuru yapacağım ama çalışmam gerekirse ve bebek sizin bebeğiniz gibi 1 yaş civarı olursa sıkıntı olur mu? Evlat edinilen ya da koruyucu aile olunan bebek/ çocuklar kreş ya da bakıcıya bırakılmasına nasıl bakılıyor? Siz de çalıştığınızı belirtmişsiniz. Bu yüzden merak ettiğim bir konuyu size danışmak istedim

Merhaba, Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Allah bağışlasın, hayırlı evlat olsunlar, hep birlikte güzel günler görün.
Ne güzel düşünmüşsünüz, biyolojik çocuğu olduğu halde başka çocuklara kucak açan insanlara ayrıca hayranım 🌸🤗
Kreş yada bakıcı hiç sorun olmadı bizde. Koruyucu aile olup çalışan, yada çalışmadığı halde çocuğunu kreşe gönderen arkadaşlarım var.
Çalışmaya devam edeceğimi en başında belirtmiştim, kim bakacak yada kreşe mi gidecek, hangi şartlarda bakacak vs bunları konuştuk. Bizden istenen bazı belgeleri ve sağlık raporunu bakıcımızdan da istediler. Kurumun böyle bir talebi olmadı ama biz eve kamera da taktırdık. Uzmanımız bakıcımızla tanışıp evraklarını alamadan da yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Şuan kızıma annem bakıyor. Sorumlumuz rutin ziyaretlerinde hem bizle hem annemle ayrı ayrı görüşüp bilgi alıyor.
Bakımı konusunda da zorlanmıyorum. Evde halletmem gereken işleri kızım uyuduktan sonraya ertelediğim için biraz uykusuz kalıyorum. Evet bazen bedenen biraz yoruluyorum ama kızımın 4 ay içindeki değişimini gözlemlediğimde yorgunluğum geçiveriyor. Ne zaman yorulsam ilk geldiği gün ki donuk bakışlarıyla şuan ki haline bakıp ışıldayan gözlerinde güç buluyorum. Artık boncuk gözlerinin içi gülüyor, hergün yeni şeyler öğreniyor, değişiyor büyüyor. Dolayısıyla hergün birbirinin aynı olmaktan çıkıyor. Her akşam eve koşar adımlarla gidiyorum ve her seferinde farklı bir çoşkuyla karşılaşıyorum ☺️

Kızım büyüdüğünde başvuru yapacağım ama çalışmam gerekirse ve bebek sizin bebeğiniz gibi 1 yaş civarı olursa sıkıntı olur mu? Evlat edinilen ya da koruyucu aile olunan bebek/ çocuklar kreş ya da bakıcıya bırakılmasına nasıl bakılıyor?
tabii ki hiçbir sey demiyorlar. sonucta bu cocuga biri bakacak anne / baba çalışırken
kres icin 1 2 yaslarindaki erken bakimevine degil ama normal kreslere , anaokullara ve ozel okullarina ucretsiz girme haklari var (100 ogrenciye 4 ogrenci seklinde sehit gazi cocugu ya da devlet korumasindaki cocuklara). bunlarla da sizinle ilgilenen dosya görevlisi ilgileniyor siz sadece size uyan okullari gonderiyorsunuz, hangisi denk gelirse, hangisinin kontenjan sorunu yoksa

"Sonra öğrendim ve hissetmeye başladım ki zaten görünce insan dönüp gidemez gibi... Öyle değil mi?" Şu hissiniz öyle tanıdık geldi ki 🫠 emin olun, vakti geldiğinde görmeden de hissedip isteyeceksiniz. Son görüşmemizde uzmanımız 8 aylık bir bebek olduğunu söyledi. Adını sordum Funda dedi, o andan sonra uzun süre o odadaki hiç bir konuşmayı duymadım, uzman başka bebeklerden bahsediyor eşim sorular soruyor ama benim tüm algılarım kapanmış, kızımı hayal ediyordum. Adını ilk duyduğumda kalbim sıcacık oldu 🤗 eşim Funda'yla tanıştıktan sonra karar vermek istedi ama ben ısrarla görürsem aklım hep onda kalır, vazgeçemem dedim. Ki görmediğim halde vazgeçmedim, 104 gündür bizimle. Şuan odasında mışıl mışıl uyuyor boncuğum. Dilerim süreciniz kolaylıkla ilerler ve bir an önce kavuşursunuz yavrunuza 🌸
yazınızı okurken gözlerim doldu 🥲ne güzel yazmışsınız o samimiyeti tüm ruhum da hissettim😊bazı minikler hayatta ki şansını bulabiliyor,umarım her biri de bulur..devletin de bu konu da incelikle çalışması takdire şayan,ömür boyu mutlu olun inşallah❤️

sizler gibi yüce gönüller olmasa şu dünya yaşanmayacak bir yer olurdu her birinizin yazısını bir solukta okudum,rabbim siz iyi kalpli annelerin çiçeklerini hiç soldurmasın inşallah,

annelik doğurmak değildir cümlesinin vücut bulmuş halisiniz sizler...biyolojik ailesi alır korkusu ile yaşayacak olmanız beni derinden etkiledi...sizler anne baba olup onlara hayat vereceksiniz,nefes yer yurt vatan olacaksınız..akılları erince siz vazgeçilmez kişileri olacaksınız inşallah,bir çocuğun annesini bırakmak istediği ona sevgi veren kalbini veren kucağı bırakmak istediği nerede görülmüş ki,siz doğurmamış olabilirsiniz ama aranızda ki manevi bağ anne çocuk sevgisinr engel olmayacak,o öyle bir bağdır ki öz anne ve çocuk ilişkisinden bir farkı yoktur,umarım merhametli bireyler yetiştirmiş olursunuz ki yarın öbür gün onları terk etmiş hiçliğe bırakmış yüz karası ailelerini gözleri görmez,sevgi herşeydir diyoruz ya herşeyin üstesinden gelecektir..

siz doğru yolunuzdan hiç şaşmayın yolunuzda ki taşlar temizlenir,umarım her birinizin kucağı dolar ve kalbinizde minik kalplerin sıcaklığı hiç eksik kalmaz,evlat edinilmiş ama bu kutsal görevi başaramamış bir ailenin kızı olarak yazıyorum...

Back
X