• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

koruyucu aile

pastakolik

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
191
118
303
Gaziantep
Herkese günaydın birkaç gün önce doğum sonrası ruh halimle ilgili bir konu acmistim tavsiyelerinizi esirgemediniz iyi geldi biraz da içime atmak yerine anlattım ağladım rahatladım çok daha iyiyim sürekli felaketleri düşünerek yaşanmaz farkindayim... Gelelim bugünkü meseleme üç aylık bir oğlum var hayalim iki ya da uç çocuk imkanlar elverdiğince .koruyucu aile konusu zaten aklımdaydı burda bir konuda gördüm yine aklıma düştü.istiyorum bunu eşim de istiyor bir ara çevrenin tepkisi çocuğu olumsuz etkiler mı incitir mı diye tereddüt ettim çünkü çocuğun var neden bu karar deyip eleştirenler olacak var mı deneyimleyen koruyucu aile olan çevre tepkilerinden çocuk etkilenir mı elimden geldiğince engellemeye calissam da...

Çok guzel bir düşünce.. illa cocugu olmayanlar koruyucu aile olacak diye bir kaide yok... esiniz ve ailelerinizle evinize katilacak diğer bireyi dışardakilere karşı destekler ve koruyucu kollayici olursanız hiçkimse sizi uzemez.

Çok guzel bir düşünce.. illa cocugu olmayanlar koruyucu aile olacak diye bir kaide yok... esiniz ve ailelerinizle evinize katilacak diğer bireyi dışardakilere karşı destekler ve koruyucu kollayici olursanız hiçkimse sizi uzemez.
Elimizden geleni elbette yaparız endisem çocuk hisseder mı üzülür mu özellikle yaşlı insanların tepkilerinden çekiniyorum çünkü genelde anlayışsız oluyorlar

Herkese günaydın birkaç gün önce doğum sonrası ruh halimle ilgili bir konu acmistim tavsiyelerinizi esirgemediniz iyi geldi biraz da içime atmak yerine anlattım ağladım rahatladım çok daha iyiyim sürekli felaketleri düşünerek yaşanmaz farkindayim... Gelelim bugünkü meseleme üç aylık bir oğlum var hayalim iki ya da uç çocuk imkanlar elverdiğince .koruyucu aile konusu zaten aklımdaydı burda bir konuda gördüm yine aklıma düştü.istiyorum bunu eşim de istiyor bir ara çevrenin tepkisi çocuğu olumsuz etkiler mı incitir mı diye tereddüt ettim çünkü çocuğun var neden bu karar deyip eleştirenler olacak var mı deneyimleyen koruyucu aile olan çevre tepkilerinden çocuk etkilenir mı elimden geldiğince engellemeye calissam da...

Sizin birebir bakımınıza ihtiyacı olan 3 aylık bir çocuğunuz var. Kardeş icin 4 yaşından sonra diyorlar. Gerci hemen alsaniz ve bebek olsa ikiz gibi olurlar kiskanma olmaz ama evlat edinmiyorsunuz koruyucu aile oluyorsunuz, atıyorum 5 yaşına geldiğinde kendi ailesi almaya kalksa sizin çocuk için de ciddi travma olur. Eğrisi ile doğrusu ile iyice ölçüp biçmek lazım.

Koruyucu aile olmaya başvurmak için erken değil mi? Yoksa o da, evlatlık başvurusu gibi yıllarca çıkmıyor mu?

koruyucu aile evlatlık başvurusu gibi değil diye biliyorum süreç daha kısa işliyor.

ama sizin zaten bir bebeğiniz var ikinci bir çocuğa da sahip olursanız ikisine aynı anda yetebilecek ikisinin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek misiniz? bence çevrenin tepkisinden çok bu daha önemli.

Bir de çocukta allah korusun bir problem hastalık olsa bakabilecek misiniz? Burada bir üyenin akrabası 4-5 yaşlarında kiz çocuk almıştı. Çocukta psikolojik problem varmış. Onlardan sosyal hizmetler en başta gizlemiş (ya da ben gizleyecrklerine inanmiyorum onlarda bilmiyordur.) Evlerinde de 2 yaş kadar büyük öz çocukları var. Neyse bu kızçağıza sadece 9 yaşına kadar bakabilmisler sanırım artık evdeki çocuğun da psikolojisi etkileniyor diyip iade etmişler. Belki o üye gelir buraya yazar. Size de iyi fikir olur.

Siz daha yeni anne oldunuz. Kendi adıma bu kadar çabuk başka bir çocuğa anne olma ihtiyacınızı anlayamıyorum. Eve kedi köpek alınırken bile bu benimle 15 yıl yaşayabilecek mi? Şu şu ihtiyaçlarını karşılayabilecek miyim? Diye iyice bir düşünmek gerekiyor.

Sizin zaten dışarıdaki insanlar ne der? Endişeniz var. Koruyucu aile zaten öyle pat diye olamıyorsunuz. Eğitimleri var. Gidin bir konuşun eğitimlerine katılın. Kendinizi objektif olarak değerlendirin.

Ve evet ayrıca bazı aileler bunu geçim kapısı olarak görüyor. Ama devletin verdiği paraya bir o kadar daha siz katip çocuğa hqrcayqbilecekseniz girin bu işe derim.

Sizin birebir bakımınıza ihtiyacı olan 3 aylık bir çocuğunuz var. Kardeş icin 4 yaşından sonra diyorlar. Gerci hemen alsaniz ve bebek olsa ikiz gibi olurlar kiskanma olmaz ama evlat edinmiyorsunuz koruyucu aile oluyorsunuz, atıyorum 5 yaşına geldiğinde kendi ailesi almaya kalksa sizin çocuk için de ciddi travma olur. Eğrisi ile doğrusu ile iyice ölçüp biçmek lazım.
Kesinlikle iyi düşünmek lazım bir anda aklıma gelen bir fikir değil zaten hamilelik öncesinde de vardı ve dediğiniz gibi çocuklar arasında yaş farkı açıldıkça kıskançlık olayı beni düşündürüyor süreç evlatlık edinmekten daha kısa ama hemen ha deyince de olmuyor yine de. Travma konusunda kararsızım evlatlık olma durumu da öğrenilince kimi çocuklari çok etkiliyor muhakkak uzmanlar daha iyi biliyordur

Sizin yazinizdan sonra soyle bi arastirdim. İlk etapta belki gonullu aile olabilirsiniz. Hafta sonlari, resmi tatiller vs de yaniniza alarak.

koruyucu aile olmak için de bi sürü zorluk var. burada çocuksuz biri başvurmak istedi de vazgeçti.

Bir de çocukta allah korusun bir problem hastalık olsa bakabilecek misiniz? Burada bir üyenin akrabası 4-5 yaşlarında kiz çocuk almıştı. Çocukta psikolojik problem varmış. Onlardan sosyal hizmetler en başta gizlemiş (ya da ben gizleyecrklerine inanmiyorum onlarda bilmiyordur.) Evlerinde de 2 yaş kadar büyük öz çocukları var. Neyse bu kızçağıza sadece 9 yaşına kadar bakabilmisler sanırım artık evdeki çocuğun da psikolojisi etkileniyor diyip iade etmişler. Belki o üye gelir buraya yazar. Size de iyi fikir olur.

Siz daha yeni anne oldunuz. Kendi adıma bu kadar çabuk başka bir çocuğa anne olma ihtiyacınızı anlayamıyorum. Eve kedi köpek alınırken bile bu benimle 15 yıl yaşayabilecek mi? Şu şu ihtiyaçlarını karşılayabilecek miyim? Diye iyice bir düşünmek gerekiyor.

Sizin zaten dışarıdaki insanlar ne der? Endişeniz var. Koruyucu aile zaten öyle pat diye olamıyorsunuz. Eğitimleri var. Gidin bir konuşun eğitimlerine katılın. Kendinizi objektif olarak değerlendirin.

Ve evet ayrıca bazı aileler bunu geçim kapısı olarak görüyor. Ama devletin verdiği paraya bir o kadar daha siz katip çocuğa hqrcayqbilecekseniz girin bu işe derim.
Kesinlikle geçim kaynağı olarak bakmıyorum şükür ben de çalışıyorum eşim de ve devletin verdiği eminim bir çocuğun ihtiyacı için yeterli değildir benim amacım bu durumu tecrübe eden varsa goruslerinden deneyimlerinden yararlanmak. Öğretmenim ben zaten amacım bir çocuğa aile ortamı sıcaklığı verebilmek muhakkak her yönüyle iyice düşünülmeli

Kesinlikle geçim kaynağı olarak bakmıyorum şükür ben de çalışıyorum eşim de ve devletin verdiği eminim bir çocuğun ihtiyacı için yeterli değildir benim amacım bu durumu tecrübe eden varsa goruslerinden deneyimlerinden yararlanmak. Öğretmenim ben zaten amacım bir çocuğa aile ortamı sıcaklığı verebilmek muhakkak her yönüyle iyice düşünülmeli
çocuğunuza zarar verebilir mi onu bilemiyorum .
sizin çocuğunuz muhlisdir . sessizdir. ama gelen çocuk cevvaldir . kavgacıdır.
tamamen yaradılışdan ötürü.
tam tersi de olabilir . gelen sessiz . çocuğunuz kavgacı olur .vs vs
bunları da düşünüyorsunuz sanıyorum.

Eğer şartların uygunsa (yaş gelir durumu yaşam kosullarin ve hazir oluşun)evlat edinmeye başvur.Evlat edinmede de koruyucu aile modelinde de bir çocuğun hayatına dokunuyorsun birine adina verirken diğerini devletle birlikte gözetimle yetiştiriyorsun aslında farkı sen de biliyorsun hazırsan başvur derim. Istersen bir de beni dinle evlat edinmek icin başvurmak istedim sahip olduğum maddi manevî olanaklarla eğitim düzeyiyle altıma kırmızı halı sereceklerini sandım ama öyle olmadı istediğim 0 -2 yaş grubunu yaşım dolayısıyla alamıyorum ben de peki koruyucu aile oluveriyim dedim aaaa yine o yaş grubunu vermediler. Kardeşim ben Türkiye ortalamasının % 1 i yim bu çocuklar kime veriliyor peki? Yurt içinde ve dışında pek çok gayrimenkulü olan bana yasim dolayisiyla vermediler onlar da oyle dediler zaten. Bu arada usa da falan yuzbin dolar falan harcadım çocuğum olsun diye ama olmadı. Şimdi bu meblağ elbet kaç çocuğun hayatına dokunurdu değil mi beni hiiiiic ama hiç suçlama çünkü ben bir değil 10 cocugun geleceğine dokunabilirdim ama yaş engeli var ya vermediler ben de bu dünyadan göçmeden önce bir çocuğun hayatına olumlu dokunmak istiyorum bu bir TÜRK çocuğu olsun diye 2 yıl bekledim ama o yaş grubunda yok. Oysa o çocuğa verebilecek maddi olanaklar icin ilan versem kimler basvurmazdi. Devletimiz iyi bilir dedim ihtiyacı olan bir çocuğun elinden tutabilirdim. O çocuk belki bugün hayata 3 0 önde baslayacakti. Dahası var lütfen iyi dinle ensest ilişkiden doğmuş veya atılmış veya istenmemis hiç önemli değil dedim. Sonuç 0. Hâlâ aranmadım. Ben çok kötü niyetliyim o çocuğu fena halde nüfus kutugume kayıt ettirmek istedim. Çünkü benden sonra da sağlam yere bassın diye. Ülkemi fena halde seviyorum burda doğdum ve burda öleceğim ama ölmeden önce bir TÜRK çocuğunu hayata olumlu kazandirabilsem çok mutlu olurdum inan. Ama bana bu olanak Istanbul da sağlanmadı. Yakında yurt dışına evlat edinme icin gidiyorum ne acı değil mi kendivatanımdan istenmeyen oraya buraya atılan hangi koşulda doğarsa doğsun kabullendigimi söylediğim bir çocuk bana yaşım dolayısıyla verilmiyor ve ben yurt dışına dolar ve eurolari götürüyorum ne acı değil mi?. Kimse beni ulkemizde bir çocuğun hayatinadokunamaz miydin diye suçlayamaz elimden geleni yaptim vermediler. Bizim çocuklarımız kimlere veriliyor Allah Aşkına?

Back
X