Merhaba hanimlar 2li twstim iyi çıktı 4lu testim riskli ayrintili ultrasonda da beynin iki kisminda 7×3 ve 6×4mm koryoid pleksus kisti bobreklerde 6mm genişleme tespit edildi..amniyosentez önerildi ama yaptirmadim..bebegim down Sendromlu olabilir mi benim gibi bu sorunlari yasayan oldu mu aranizda cok üzülüyorum
mrb benim bebeğiminde kafasında iki tane choroid plexus kisti vardı 17 haftalıkken gittiğim muayenede.ama doktor birdahaki geldiğinde kaybolmuş olur dedi.hatta doktorum söyleyip söylememekte tereddüt ettim boşuna panik olma diye dedi.bu kistler genelde kendi kendine kayboluyormuş internetten de çok araştırdım.bı kistin dawn sendromuyla alakası yok.edward sendromuyla ilişkili olabilirmiş o da direk değil tabi başka verilerde olması gerekiyor.bir de ikili testin güvenirliği daha fazla üçlü ve dörtlüye göre..
amniyosenteze gelince insan önce kendine şu soruyu sormalı bence 'amniyosentez sonucu riskli ise bebeğimi aldırır mıyım'
cevap hayır ise yaptırmaya hiç gerek yok bence..ben olsam da yaptırmazdım sanırım.ve bildiğim kadarıyla amniyosentez de %100 doğru sonuç vermiyor.yani ben öyle diye biliyorum.artı olarak düşük tehlikesi olabiliyor amniyosentezden sonra.
rabbim bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.belki de bu bir imtihandır senin için.
doğumuna da az kalmış moralini iyi tutmaya çalış elinden geldiğince.sevgiler..
amin cümlemizi.eminim çevrende sende çok duymuşssundur, risk grubu yüksek hamilelerin benim tanıdığım hepsi sağlıklı bebek doğurdular allahın izniyle..yani bu testler herşey demek değil..bebeğinin karnında az zamanı kalmış tadını çıkartmaya çalış tekmelerinin hareketlerinin..tıp da biyere kadar tabi herşeyi bilemez.taktir rabbimden.ondan gelen ne ise kabulümüz.
Cok doğru söylüyorsun inşallah saglikla dogsun bebislerimiz de ben de bu kadar uzuldugume uzuleyim..benim icin de dua et olur mu hamilelerin duasi kabul olurmuş :)
Bnm oğluma da 5mm genişleme dediler perinatolojide devam ettim kontrollerime ,doğuma kadar yüksek riskli gebe sayıldım
Amniyosentez va yaptırmak istemediğime dair belge imzaladım
Özelde doğum yaptım devlette komtrollerim oldu
28. Haftada düzeldi dediler ama 1. Ay kalça ultrasonu çekileceği sırada dr a böbrek ultrasonu çektir demişlerdi diyiverdim-öyle birşey yok allahın hikmeti işte-
Çekildi ve aorun teşkil etmeyecek boyutta böbrek çıkışında daralma görüldü
Şu an 4.5 aylık her ay idrar tahlil ve kültürü yapılıyor
Enfeksiyon olmadığı sürece aorun olmaz diyor nefrolog
Amin canım
Ablamın bebeğine kalbi delik dediler down dediler amniyo yaptırdı doğdu hiçbir sorunu yok şükür
Anne karnı koca bir bilinmez
Tıp asla sırrına eremiyor
Dua ile geçmeyecek sıkıntı yoktur sabırla dua et inş