Köşeye sıkışmak çok zor. :(

bugu_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
4.595
6
46
Diğer
Merhaba arkadaşlar.

21 yaşındayım,üniversite öğrencisiyim.14 aydır devame eden bir beraberliğim var.İnşallah bir ömür boyu da sürer.Geçen yaz ailelerimiz tanıştı.Dışardan bakılınca herkesin imrendiği,kıskandığı bir çiftiz.Ancak canımı sıkmayan şeyler de yok değil.Sözlüm geçen yıl mezun oldu ve şu an bir işi yok.Babamdan yana sıkıntı yok,ancak annemle tartışıyoruz bazen.Benim okulumun bitmesine daha bir yıl var.Ben şimdi ya da okulum bitince hemen pat diye evleneceğim demiyorum ki.O kadar canım sıkkın ki anlatamam.Kimse anlamıyor.Ne anneme bir şey diyebiliyorum,ne sözlüme.Kendimi yiyip bitiriyorum.Yüzüm gözüm,kollarım hep sivilce oldu.

Ne yapayım,nasıl davranayım ? Fikirleriniz benim için çok çok önemli.

Sevgiyle kalın.(Aranıza yeni katıldım bu arada.)

Son düzenleme:
Okuyup geçmişsiniz arkadaşlar yaaa. Hiç mi kayda değer bir şey yok yazdıklarımda ?

Annenin konuşmalarını duyduğun da sevgilinizin tepkisi ne oluyor birde neden çalışmıyor sebep olarak ne söylüyor :26::26::26:

ah anneler ahh canım benim annemde öyle ne zaman sevgilim olduğunu öğrense hep yarın evlenicekmişim gibi davranırdı, bende çok sinir olurdum.. sözlün ne mezunu bu arada iş bulması zor bi bölüm mü okudu? ve geçen yıldan bu zamana hiç bi işte çalışmadı mı? 1 yıldır çalışmıyosa annene bu açıdan hak veririm.. ama sözlün iş aradığı halde bulamadıysa ona bişi diyemem..

Açıkçası ben annene haklı buldum.Aileler için bu konu çok önemli neden çalışmıyor sözlün ?

Annen endişelerinde haklı olabilir ama yöntemi yanlış.
Sözlün yanında iken o şekilde konuşmaması gerekir.
Sözlünün yanında olduğunu bilmiyorsa,ya söylemelisin ya da birazdan ararım deyip bir şekilde telefonu kapatmalısın.
Annenin düşüncelerini sözlün bilmemeli.Sen de dertleşmek için bile anlatma ona.
Şimdi ses çıkarmıyor olabilir ama ileride annenle görüşmek istemeyebilir...

Annenle başbaşa iken,açıkça konuş.Annecim,merak etme,acelemiz yok,seni anlıyorum,ben de işlerimizi sağlama almadan evlenmeyi düşünmüyorum diyebilirsin.

Son düzenleme:
annende yüzde yüz haksız değil. okulu bitirdiyse ne bekliyor? çalışmıcaksa askere gitsin. sonuçta o erkek onun biran önce hayata atılması lazım

canım allah yardımcın olsun şimdiden. anneler hep böyle oluyor. annenle oturup hemen evlenmeyeceğini anlatmalısın bence. sözlünün iyi bir iş bulana kadar evlenmeyeceğini, merak etmemesini söyle. annen öyle söylendiği zaman sözlüne yansıtmamaya çalış canım. yaşın zaten küçükmüş acele etme. annende seni düşünüyor bi yandan tabi.

Tatlım sen böyle diyorsan annen sizi ayırır,şimdiden aklında şüpeler oluşmuş..Zamana bırakın yarın evleniyor değilsin ya en az iki yıl var..erkek arkadaşında işsiz güçsüz evlenmek istemiyordur seninle..ama annen kafasına koyduysa iş bulsa bile başka şeyleri bahane eder..o yüzden sen anneni ikna etmeye çalış,işiniz çok zor yoksa..

Son düzenleme:

İncitici olmayan tek mesaj bu olmuş.Teşekkür ederim bu tatlı dilli üslubun için.

Öğretmen kendisi.

annenin yaptığı davranış çok ayıp. yakıştıramadım bir anneye

Canim her anne kizinin dogru prensi bulmasini ister annene hakvermelisin. İlimli davanarak gecistirebilirsin. Eger endiseli bir yapisi v arsa iliskini sansurleyerek anlatirsan hem annen hemsen rahat edersin.

Sevdigine zaman vermelisin. Kimse kariyerini pat die yakalamams. Eger harbi delikanliysa tirnaklariyla kazir bir yere gelir zaten.

Hem sen niye bu kadar gerildin yasinz genc yarin evlenmiyorsunz ya. Sbret zamana hersey olur...

İncitici olmayan tek mesaj bu olmuş.Teşekkür ederim bu tatlı dilli üslubun için.

Öğretmen kendisi.

O zamana kadar bulur iş,kpss ye hazırlanır bir yıl sıkar kendini o sırada da sen okulunu bitirirsin aileni de ikna etmen daha kolay olur canım

belki annen seni düşünüyor. haklılık payı olabilir. fakat bunu söyleme tarzı yazdıklarından anladığım kadarıyla sözlünüzü kıracak şekilde olmuş. annenizin söylediklerini yansıtmamaya çalışın. bir yandan da gerçekleri görün. işinin olmaması, askerlik vs bunlar evlilik için problem olabilir. okulunuz bitene kadar iş bulmasına yardım edebilirsiniz.

Arkadaşlar gerçeklerin biz de farkındayız ve şu an hemen evlenelim demiyoruz ama gelen yorumlardan görüyorum ki öyle bir hissiyat uyanmış.İkimiz de bi an önce iş sahibi olmak için çırpınıyoruz.

Sayın bugu_su'nun talebi üzerine yorumlara kapatılmıştır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…