Kekler - Pastalar Köstebek Pasta - (Resimli)

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
Kek Malzemeleri için;
3 yumurta
2 fincan şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un

Kreması için;
3 fincan un
yarım paket margarin
1 kilo süt
3 fincan şeker
1 su bardağı hindistan cevizi

Krem şanti için;
1 su bardağı soğuk süt
1 paket sade krem şanti

Keki normal kek karışımı şeklinde hazırlanıp, yuvarlak orta boy bir fırın tepsisinde 175 derecede 35-40 dak. pişirin. Kek piştikten sonra pir dikiş ipliği yardımıyla keki ortadan 2 ye ayırın. Kek pişerken bu esnada kremasını hazırlayın. Bir tencerede yarım paket margarini eritip unu yağla kavurun. Ardından sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca içine şekerini de katıp şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından hindistan cevizini de ekleyerek altını kapatıp soğumaya bırakın. Ortadan 2ye ayırdığınız kekin bir katını borcama yerleştirin. İçini biraz oyup kekin parçalarını robottan geçirin. Bir kat kekin üzerine soğuyan kremanın tamamını dökün. Üstüne de diğer kek parçasını kapatın. Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Daha sonra servis edilecek düz tabağa, pastayı ters çevirerek yerleştirin. Üzerine de hazırladığınız krem şantiyi sürerek robottan geçirdiğiniz kek kırıntıları ile keki süsleyin. Tekrar dolaba koyun. Servis için hazırdır.

Son düzenleme:
Hazır kekle de olur uğraşmamayım ben :) ne zamandır kek yapmıyordum deneyeceğim bunu

harikaaaaa bu yaaa:)))) evde yamak diilde hazır almak yapmak daha iyi yaa hazırdakinide hemen hemen sen yapıousn zaten :) daha güzel tadı evdeki tam bu tadı vermiyor çok güzel görünüyor ama yaa

evet ben de hazır yapıyorum çok güzel oluyor hem pratik hem lezzetli hem de şık bir sunumu var:)

emeğe saygı tabi ki o da güzeldir ellerine sağlık...

çok güzel ama ben rejimdeyim
ellerinize sağlık
nedense kendimi hep bu sayfalarda buluyorum

Mutfak işlerini birşeyler yapıp denemeyi çok severim. Birde tatlıyı seven bi eşiniz varsa bu kaçınılmazdır.

Hazır pasta tabanından yaptığım pasta tariflerimde var kızlar fakat amacım hazıra konmak değil birşeyleri kendim yapıp öğrenmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…