• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kostokondrit

ciceklerdenbiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2025
76
24
3
25
Merhaba arkadaşlar,

Benim iki göğsümün biraz üstünde tam ortada bir ağrı vardı bir süredir zaman zaman olur zaman zaman geçerdi. Son 2 haftadır bunun şiddetine dayanamaz olmuştum, her gün kas gevşetici içiyodum düşük mg’li. (Postür bozukluğu, boyun fıtığı vb. Durumlarımda var ona bağladım hep.)

Boynumdan tedavi olduğum dönemde doktorum ağrıların artarsa fizik tedaviden randevu al demişti. Aklıma o geldi, herkeste kas ağrısı o, orada kalp yok ki vs diyince bir özel hastanedeki prof.’tan randevu aldım çünkü ağrı artık hem sol göğsüme yayılıyodu hem de nadiren de olsa omzuma koltuk altıma falan da vuruyordu.

Çok tatlı, yaşı büyük bir hekimdi. Sedyede muayene etti beni. Her eklememi tek tek kontrol etti belli noktalara özellikle baktı.
Tam olarak göğüs kafesimde tek noktaya bastırdığında ben bağırdım. Onun dışında hiçbir sıkıntı olmadı.

Doktor direkt kostokondrit teşhisi koydu ancak hiç film, ultrason falan istemedi… Dirençli bir hastalıktır bu, hiç korkutma kendini ağrısı bir süre devam edecektir dedi. İlaç yazdı. Benim de sağlık anksiyetem var, şimdi kuruluyorum acaba ısrar mı etseydim diye. Bilmiyorum, endişelerime mi hapsoldum yoksa haklı mıyım :’) Herkes özel bir hastanede istese sana ne testler yaptırırdı boşuna evham yapma diyor ama paylaşmak ve dışarıdakilerden de yorum almak iyi geliyor.

Sizlerden yanıt bekliyorum,
Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Doktorlar her gün birçok sayıda hastalığı tedavi/muayene ediyor bu yüzden neyin ne olduğundan emin oluyorlar.

İçiniz rahat etmediyse başka bir hekime görünebilirsiniz ama bana kalırsa doktorunuz doğru teşhisi koymuştur. Eğer doktorunuzun belirlediği tedavi sonrasında şikayetleriniz devam ederse tekrar muayene olabilirsiniz, bana kalırsa önce tedavinizin tamamlanmasını bekleyin.

Endişelenmenize hiç gerek yok, yanlış bilmiyorsam zaten kostokondritte belirli noktalara bastırınca ağrı olması tipik bir durum. Yansıyan ağrılar yüzünden aklınıza başka ihtimaller de gelebilir ama şikayetleriniz tedavi sonrasında da geçmezse tekrar muayene olursunuz. O zamana kadar içinizi rahat tutup iyileşmeye bakın. :KK200:

Doktorlar her gün birçok sayıda hastalığı tedavi/muayene ediyor bu yüzden neyin ne olduğundan emin oluyorlar.

İçiniz rahat etmediyse başka bir hekime görünebilirsiniz ama bana kalırsa doktorunuz doğru teşhisi koymuştur. Eğer doktorunuzun belirlediği tedavi sonrasında şikayetleriniz devam ederse tekrar muayene olabilirsiniz, bana kalırsa önce tedavinizin tamamlanmasını bekleyin.

Endişelenmenize hiç gerek yok, yanlış bilmiyorsam zaten kostokondritte belirli noktalara bastırınca ağrı olması tipik bir durum. Yansıyan ağrılar yüzünden aklınıza başka ihtimaller de gelebilir ama şikayetleriniz tedavi sonrasında da geçmezse tekrar muayene olursunuz. O zamana kadar içinizi rahat tutup iyileşmeye bakın. :KK200:
Merhaba, tatlı yorumunuz için teşekkür ederim. Kontrole gittiğim hekim alanında uzman çok tatlı bir profesördü. Muayeneyi de çok detaylı yaptı, o yüzden o gün içim çok rahattı. Tietze sendromu ve kostokondrit çok dirençlidir korkamana gerek yok diye uyardı da… Ama gelin görün anksiyetem beni yoruyor🥹

Kendimi sürecin akışına bırakmaya çalışıyorum daha ilaçlarla üçüncü günüm ve 2 kutu yazmış… Boşuna yazmadı ya bu adam bunu diyerek rahatlatıyorum kendimi. 🥹

Rica ederim. 🤗
Sizi anlıyorum, insan beyni hep kötü ihtimalleri, en kötü senaryoyu düşünüyor. Anksiyetenizi de kontrol etmek zor olabilir ama inanın bana aklınıza gelen ciddi ve kötü durumlar olsaydı şu an daha kötü hissederdiniz ve o hastalıklar doktorların gözünden çok nadiren kaçıyor. Zaten ilk ciddi ve kötü ihtimalleri eleyip sonra diğer hastalıkları gözden geçiriyorlar.

İlaçlarınızı düzenli kullanın aksatmayın, iyileştiğinizi göreceksiniz. 2 kutu yazıldıysa demek ki dediği gibi korkulmaması gereken ama iyileşme süreci biraz daha uzun olan bir hastalık. Bu aralar kendinizi dinlemeyin, ilacınızı alıp dinlenip keyfinize bakın. Birkaç haftayı bulur iyileşmeniz. 😊

Ve bir rahatsızlıktan dolayı muayene olurken doktor bana yansıyan ağrıların olabileceğini, vücudun birlikte çalıştığını ve ağrıların alakasız yerlere vurup insanları tedirgin ettiğini de söylemişti, o yüzden korkmayın hiç.

Back
X