Kötü alışkanlık

• Konu Sahibi Konu Sahibi mevl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mevl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
5
0
36
İstanbul
marhaba normalde derdimi içine atan biriyim ama dertleşmeye çok ihtiyacım var ben 23 yaşındayım 2 tane kızım var biri kas hastası hareket edemiyo eşimle önceleri çok iyiydik severek evlendik ama şimdi çok kötü alışkanlıklar edindi içki kahve ve en kötüsü kumar tartıştık kavga ettik ayrılma derecesine geldik ama vazgeçmiyo benise ne yapacagımı bile bilmiyorum aylesini annesini babasını kimseyi dinlemiyo sözveriyo ama birgün bile tutmuyo okadar çaresizimki hasta kızım olmasa herşeyi bitirirdim ama o beni güçsüz bırakıyo her hafta hastaneye gidiyo kime derim ne yaparım bilmiyorum

tam büyükleri araya sok dicektim ama onlarıda dinlemiyomuş, sözüne değer verdiği birileri yok mu canım ya
keşke bi doktora gitse sonradan bu kadar kötü alışkanlık edinmesi normal değil
çok geçmiş olsun bu arada, umarım eşin insafa gelir

canım gerçekten işin çok aile büyükleride girmiş araya ama dinlemiyormuş..benimde arkadaşımın böyle bir sorunu vardı eşinin kumar oynaması gibi bu bir "hastalık" kolay kolay vazgeçemiyorlar.Allah yardımcın olsun.

marhaba normalde derdimi içine atan biriyim ama dertleşmeye çok ihtiyacım var ben 23 yaşındayım 2 tane kızım var biri kas hastası hareket edemiyo eşimle önceleri çok iyiydik severek evlendik ama şimdi çok kötü alışkanlıklar edindi içki kahve ve en kötüsü kumar tartıştık kavga ettik ayrılma derecesine geldik ama vazgeçmiyo benise ne yapacagımı bile bilmiyorum aylesini annesini babasını kimseyi dinlemiyo sözveriyo ama birgün bile tutmuyo okadar çaresizimki hasta kızım olmasa herşeyi bitirirdim ama o beni güçsüz bırakıyo her hafta hastaneye gidiyo kime derim ne yaparım bilmiyorum

Çok zor bir durum,kızınız konusunda bari size yardımcı olmasını isteyin,hiç pes etmeden aile büyüklerinin onunla konuşmasını sağlayın.Bu kötü alışkanlıklarından vazgeçmesi çok zor ama sabredip yılmadan çaba göstermeniz gerekiyor.
Çok geçmiş olsun ,kızınız umarım biran önce sağlığına kavuşur.

inşallah kızın en kısa sürede sağlığına kavuşur.
eşin için bir öneri veremeyeceğim. tek diyeceğim Allah yardımcın olsun.
bu yasında bu büyük sorumlulukların altından kalkacaksın Allahın izniyle.

3 sorum olacak canım:

1-Kumarda kaybettiği paralar yüzünden sizin geçiminizi sıkıntıya sokuyor mu?
2-İçki içtiği için sana ve çocuklarına kötü davranıyor mu?
3-Rahatsız olan kızının doktor kontrollerinde babalık vazifesini yapıyor mu?

3 sorum olacak canım:

1-Kumarda kaybettiği paralar yüzünden sizin geçiminizi sıkıntıya sokuyor mu?
2-İçki içtiği için sana ve çocuklarına kötü davranıyor mu?
3-Rahatsız olan kızının doktor kontrollerinde babalık vazifesini yapıyor mu?
1 çok degil ama meçbur istemesede sokmuş oluyo çünkü satan çok bi kazançı yok
2 kesinlikle hayır ama oşekilde hergün içmesi çok üzüyo
3 evet yapıyo bazen isyan ediyo ama allah razı olsun götürüyo ama 3 sene hestanede yattık kızımla birgün bile yanımızda kalmadı kumar sevdasından

tam büyükleri araya sok dicektim ama onlarıda dinlemiyomuş, sözüne değer verdiği birileri yok mu canım ya
keşke bi doktora gitse sonradan bu kadar kötü alışkanlık edinmesi normal değil
çok geçmiş olsun bu arada, umarım eşin insafa gelir
çok teşekür ederim ama sevdiklerinede benim gibi söz verib geri dönüyodoktor desem saten hemen kaçım ben bırakıcam diyo ama 5 sene geçti o vazgeçmedi ya ben tamamen vazgeçmese bile en ezindan biraz erken gelse çünkü ben saten dişarı çıkmıyorum bazen eşime o kadar ihtiyaç duyuyorumki

1 çok degil ama meçbur istemesede sokmuş oluyo çünkü satan çok bi kazançı yok
2 kesinlikle hayır ama oşekilde hergün içmesi çok üzüyo
3 evet yapıyo bazen isyan ediyo ama allah razı olsun götürüyo ama 3 sene hestanede yattık kızımla birgün bile yanımızda kalmadı kumar sevdasından

3 sene hastanede yattınız ve hiç yanınızda kalmadı, sebebi kumar oynaması..
Peki neden Allah razı olsun diyorsun kardeşim?

çok teşekür ederim ama sevdiklerinede benim gibi söz verib geri dönüyodoktor desem saten hemen kaçım ben bırakıcam diyo ama 5 sene geçti o vazgeçmedi ya ben tamamen vazgeçmese bile en ezindan biraz erken gelse çünkü ben saten dişarı çıkmıyorum bazen eşime o kadar ihtiyaç duyuyorumki

anladım canım, malesef zor zamanlarda erkekler kadınlar kadar dimdik duramıyo, bunalmış olabilir zor yaşadıklarınız ama ferahlamayı aradığı yerler yanlış, keşke o ferahlamayı ailesinde arasa
eşinde içki ve kumar problemi olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır ama ikisini birden tedavi olmadan nasıl bırakır
ailecek psikolojik desteğe ihtiyacınız var bence kolay değil yaşadıklarınız, devlet hastanelerinden faydalanamazmısınız acaba bu konuda
canı gönülden kızının sağlığını dilerim canım, o sağlığına bi kavuşsa diğer sorunlarınız aşılır bişekilde

Son düzenleme:
anladım canım, malesef zor zamanlarda erkekler kadınlar kadar dimdik duramıyo, bunalmış olabilir zor yaşadıklarınız ama ferahlamayı aradığı yerler yanlış, keşke o ferahlamayı ailesinde arasa
eşinde içki ve kumar problemi olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır ama ikisini birden tedavi olmadan nasıl bırakır
ailecek psikolojik desteğe ihtiyacınız var bence kolay değil yaşadıklarınız, devlet hastanelerinden faydalanamazmısınız acaba bu konuda
canı gönülden kızının sağlığını dilerim canım, o sağlığına bi kavuşsa diğer sorunlarınız aşılır bişekilde

Böyle durumlarda bazen "ben asla anne olmak istemem" diyenlere hak veresim geliyor..
Ailede, çocukta bir problem olunca erkek hemen kesme şeker gibi dağılıyor, eriyor..
Kadın ise dimdik durma misyonuna sahip.. Çekecek, çevirecek, kan kusup kızılcık içtim diyecek..
Çocuk olmasa çok kadın çekip gidecek ama.. Çocuk bağlıyor çoğunun elini kolunu..
Konu sahibi arkadaş yanlış anlamasın, onu kastetmiyorum..

valla bu konun ucu çoook derinlere gider, çocukluktan öyle yetiştiriliyor çünkü kız ve erkek çocukları, erkek çocuklar hep rahat, kız çocuklar hep uyarılan kısıtlanan taraf
ama dünyanın neresinde olursa olsun yadsınamayacak ve erkeklerde olmayan kuvvetli bi annelik içgüdüsüde işe eklenince...

valla bu konun ucu çoook derinlere gider, çocukluktan öyle yetiştiriliyor çünkü kız ve erkek çocukları, erkek çocuklar hep rahat, kız çocuklar hep uyarılan kısıtlanan taraf
ama dünyanın neresinde olursa olsun yadsınamayacak ve erkeklerde olmayan kuvvetli bi annelik içgüdüsüde işe eklenince...

"çocukluktan öyle yetiştiriliyor" olayına yüzde 100 katılıyorum..
benim erkek kardeşim var, öğrenci şu an üniversitede.. Ama tembel, dersle pek ilgisi yoktur.. Sürekli pc oynar, internette chat yapar..
ben çok çalışkan bir öğrenciydim, dersten kafamı kaldırmak istemezdim, boş zamanlarımda sürekli kitap okurdum.
Ben öğrenciyken her yemekten sonra masayı toplamaya, bulaşığa vs yardım etmem beklenirdi. Final haftalarında bile ailem söylenirdi yardımcı olmazsam eğer..
Şimdi kardeşim yiyor yemeğini ve hoop diye kalkıyor.. Önündeki tabağı anası topluyor, kaldırıyor. Ve söylenerek değil, "afiyet olsun oğluma" diyerek..
Eee ne oluyor sonra.. Bu tiplerle evlenen kadınlar gelip bu sayfalarda dert yanıyor..

3 sene hastanede yattınız ve hiç yanınızda kalmadı, sebebi kumar oynaması..
Peki neden Allah razı olsun diyorsun kardeşim?
bizi hastaneye bötürüp getirdigi için allah razı olsun dedim saten biz hastaneye yatınca başladı herşey yanlız kaldı ve eve gitmedi kızımın eşyalarını görüp dayanamıyorum dedi o sıralar kızım hortumla besleniyodu ona çok üzülüyorum diyodu ben konuşuyodum kaçmak çözüm degil birlikte
kızımızı iyleştircez inşallah diyodum ama 20 gün hastanede kalıyoduk 2 gün eve geliyoduk o 2 gunde bile saat 4 veya 5 de geliyodu sonra ne biliyodum kızıma aglıyım ne biliyodum kendi evimde misafir gibi sade iki gün kalıyodum ona yanıyım ne biliyodum kaynanamın laflarına yanıyım ne biliyodum eşimin yaptıklarına yanıyım birgün kötü günümde yanımda olmadı kızım amalıyat oldu sabah saat 8 de girdi saat akşam saat 6 da çıktı ben kafayı yedim o yattı uyudu gözünü bile açmadı hastanede o kadar vurdum duymaz

Sabır diliyorum kardeş, dilerim çarçabuk iyileşir kızın,eşin de ıslah olur... Allahtan ümit kesilmez...Çok üzüldüm...

Böyle durumlarda bazen "ben asla anne olmak istemem" diyenlere hak veresim geliyor..
Ailede, çocukta bir problem olunca erkek hemen kesme şeker gibi dağılıyor, eriyor..
Kadın ise dimdik durma misyonuna sahip.. Çekecek, çevirecek, kan kusup kızılcık içtim diyecek..
Çocuk olmasa çok kadın çekip gidecek ama.. Çocuk bağlıyor çoğunun elini kolunu..
Konu sahibi arkadaş yanlış anlamasın, onu kastetmiyorum..
kesinlikle yanliş anlamadım çok haklısın hetta tamamen özetledin

bizi hastaneye bötürüp getirdigi için allah razı olsun dedim saten biz hastaneye yatınca başladı herşey yanlız kaldı ve eve gitmedi kızımın eşyalarını görüp dayanamıyorum dedi o sıralar kızım hortumla besleniyodu ona çok üzülüyorum diyodu ben konuşuyodum kaçmak çözüm degil birlikte
kızımızı iyleştircez inşallah diyodum ama 20 gün hastanede kalıyoduk 2 gün eve geliyoduk o 2 gunde bile saat 4 veya 5 de geliyodu sonra ne biliyodum kızıma aglıyım ne biliyodum kendi evimde misafir gibi sade iki gün kalıyodum ona yanıyım ne biliyodum kaynanamın laflarına yanıyım ne biliyodum eşimin yaptıklarına yanıyım birgün kötü günümde yanımda olmadı kızım amalıyat oldu sabah saat 8 de girdi saat akşam saat 6 da çıktı ben kafayı yedim o yattı uyudu gözünü bile açmadı hastanede o kadar vurdum duymaz

Canım, çok zor, çok kötü bu yazdıkların..
Allah sabır versin, nefret ediyorum böyle zayıf erkeklerden.. İşte bu yüzden analık kutsal, cennet anaların ayağının altında..
Çocuklarına konsantre olmaya çalış, bu arada da şu adamı iyice bi gözlemle bakalım.

kızına acil şifalar diliyorum canım allah yardımcınız olsun
eşine de pes yani:20:dayanamıyorum kızıma deyip resmen sorunlardan kaçıyor bütün yükü üstüne atıyor bunlar yetmezmiş gibi teselliyide içkide kumarda arıyor:36:
iyi bir gözdağını hakediyor eşin canım:23: valla ben burdan kızdım seni düşünemiyorum bile
allah akıl fikir vicdan versin eşine

öncelikle acil şifalar dilerim
ama arkadaşım bi mantıklı düşün, sen bu cocugun annesiysen o da babası
onu zaten hastaneye götürmesi lazım, sen tutmuş bunu beyefendi lütfediyomuş gibi anlatıyosun
sen böyle davrandıkça adam hatasını farkına bile varmaz. malesef kadınlarla erkekler cok farklı düşünüyo, erkekler bunları anlayamıyo zaten bu yüzden bir derdim var bölümü dolup taşıyo.
görünce kötü oluyorum diye kaçmasın, sen nasıl dayanıyosun?

Back
X