kotu gunahkar bir insanmisim gibi

Universite sinavina calisirken pencereler genelde beyaz olur, neden apartmanlari ikiz yapmislar diye bile dusunuyodum. Sinav bitince geciyo, hepsi ders calismamaya bahane. Bide net olman lazim. Yani bugun kapanayim, yarin yok bana gore degil demekte sacma. Biseyi ya istersin ya istemezsin. Bence sen kapanmak istemiyosun. Muzik dinlememekte cok sacma kimse kusura bakmasin. O zaman erkek kasiyer olunca alisveri yapmayalim, otobuse binmeyelim, erkek hocalarin dersine girmeyelim hepsi gunah.
tam onu düşünüyodum, bu mantıkla üniversite sınavına girmeye de gerek yok, sınıfta başka erkeklerle aynı sınıfta falan aman yarebbi, ayrıca mezun olsan nası çalışıcan her sektörde erkek var. her şeyin abartısı bende afakan duygusu uyandırıyo sadece

tam onu düşünüyodum, bu mantıkla üniversite sınavına girmeye de gerek yok, sınıfta başka erkeklerle aynı sınıfta falan aman yarebbi, ayrıca mezun olsan nası çalışıcan her sektörde erkek var. her şeyin abartısı bende afakan duygusu uyandırıyo sadece
Toplumdan kendini tamamen soyutlaması gerekecek bu kafa yapisiyla. Bu da psikolojik bozukluklara yol acacak. Bende abartiyi goruncr boguluyorum

Canım bak bu din konuları çok hassas ve derin mevzular. Ama çok uzun tutmamaya çalışıcam. Birincisi Allah katında kimin daha üstün olduğunu Allah bilir. Mesela açıksındır, ama çok iyi kalplisindir herkese elinden geldiğince yardım ediyosundur fesat değilsindir çalışkansındır her zaman dua eden şükreden birisindir, bi yandan da kapalı birisi vardır, dilinden gıybeti düşürmez ne bileyim kötü düşünür falan filan. Hanginiz daha iyi insansınız şimdi?

Sırf saçlarını kapatmak seni çok mükemmel bi müslüman mı yapacak? Allah bütün kullarını sever tövbeleri şükürleri kabul eder, ama şüpheci olma.Ve emin değilsen kapanma henüz, namazını kıl çalışkan ol yardımsever ol dua et, kapanamıyorsan diğer iyi şeylere yoğunlaş. Ben de öyleyim.

Ölüm korkusu konusunda da seni çok iyi anlıyorum, ama ben kendi ölümümden çok sevdiklerimi kaybetmekten korkarım hep. Hatta 1 sene önce dayımı canımı en sevdiğim akrabamı kalp krizinden kaybettim. O acı tarifsiz 1 sene geçti şuan bile gözlerim doldu. O günden beri daha da arttı benim korkum. Her gece uyumadan önce annemin babamın gider nefesini dinlerim, kendimce kontrol ederim. Gece lavaboya kalkınca bile onlara bakar öyle odama geçerim. Benim de bunun için psikiyatriye gitmem lazım zira böyle yaşamak zor. Ama bi yandan da şunu düşünüyorum, ben onları elimden geldiğince mutlu ediym, kırmayım ki yarın bi gün bişey olduğunda vicdanım sızlamasın, ve hangimiz ölmeyeceğiz ki? kim girmeyecek o toprağa? önünde sonunda kavuşmayacak mıyız ölenlerle bile?

Benim yaptığım gibi uyumadan önce dua et ''sevdiklerime aileme bana uzun ve hayırlı ömür ver allahım,bizi birbirimize bağışla, sana emanetiz sana sığındık'' böyle dua edince gerçekten rahatlıyo içim. Sen de dene. Ama yine de bi psikolog şart.

Çalışmak da bi ibadettir, çalışmak da Allahın sevdiği bir iştir. Madem seni sevmesini istiyorsun çok çalışkan verimli birisi ol, her konuda.

Korkuyla baskıyla hurafelerle din öğretilince böyle sağlıksız sonuçlar ortaya çıkıyor maalesef.

Korkuyla hurafelerle din ogretildigini nerden cikardiniz çok merak ettim acikcasi... Benim ne bir hurafeye inandigim ne de bos yere korktugum var bu soylediginiz şey çok kirici ve gereksiz bir yorum.
ve muziğin haram olmadigini düşünen varsa arastirsin bununla ilgili hadisi şerifler var ve öyle herşeyi takarsak disari bile cikmamiz calismamiz falan filanda günah gibi bir şey demek istenmiş evet onlarda günah ama ben bunu hayatimda uygulayamam ama uygulayabildiklerimi olabildigince hayata geçirmek istiyorum mesaj atip yardimci olmaya çalışanlara teşekkürler

Senin açıkken ölüm korkusu yaşaman zaten dine olan bağlılığının kanıtı. Öncelikle psikolojık olarak destek al , içinden ibadet etmek gelıyosa et ama sosyal hayattan da kopma hiçbirimiz evliya değiliz ki bir anda uhrevi ortama çekilip hayattan elimizi ayağımızı alalım. Yerine göre müziğinide dinle etraftakilerin olumsuz kararını umursama , ayrıca müzik dinlemek günah , oynamak günah , şarkı söylemek günah diye diye insanları dinden imandan soğuttular. Evet çok doğru bir davranış olmayabilir şarkı , türkü ama oda zamanımızı boşa harcadığımız ,kendimizi ibadetten alıjoyduğumuz için hemde bize bir faydası olmadı için . Zamanla aşılacak durumlar bunlqr ,birdenbire kendine o kadar baskı uygulama . Ve kendine şunu sor kapanınca mutlu olacakmıyım vede kapanırsam nelerden vazgeçeceğim vazgeçtiklerim benim için ne kadar önemli. ? Emin ol sen tesettürü istedikten sonra rabbimde yardım eder. Kendine iyi bak , sınavıda başarılar dilerim...
Unutmayalım ki enn büyük sınav ahiret . O yüce sınavda Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah...

Oncelikle seni ele gecirmis olan suçluluk duygusundan bi kurtul.Sen kendini nasil goruyorsan Yaraticiyi da oyle tanirsin.Icinde merhamet sevgi mi Rabbinin seni sevdigini dusunursun.Yoksa icinde ofke nefret korku varsa seni cezalandiracagini.Bunun farkina var.

Rabbin seni senden iyi tanıyor.Ona guven ve seytanin verdigi vesveselerin farkina var.kapanacaksan da Allahin emri oldugu icin Rabbini sevdigin icin kapan.Cezalandirilacagini dusundugun icin degil.

Birde seni gunahkarmis gibi hissettiren insanlrdan uzak dur.Seni iyi hissettiren ama ayni zamanda Rabbine yaklastiracak insanlarla vakit gecir.

Ezanın kendisi bile melodiliyken müziğin yasak olması... Fazla yorum yapmak istemiyorum benim aklım ermez böyle işlere.
Bence gerçekten psikiyatriste gitmelisin. En azından sınavda heyecanlanmana engel olacak bir şeyler ayarlar. Kapanma mevzusu ise biraz daha etraflıca düşündükten sonra alman gereken bir karar.
Hayırlısı olsun hakkında, sınavında başarılar dilerim.

e o mantıkla senin evinden hiç çıkmaman lazım. sende sanırım biraz bilgi eksikliği var. gerçi bu da iyi bişey bence. oku araştır bilgin artsın. körü körüne saplanmazsın bişeylere en azından

Bence önceliğin sınav olsun. Bu din şeylerini fazla düşünerek vakit kaybediyorsun. Ilk önceliğin universite olsun. Bence bir destek bir terapi al.

Merhaba bayanlar sene itibariyle 20 yasina girdim gün olarak yaklaşık 1 hafta var namaz kilali yaklaşık 3 sene falan oldu. bu bir kac sene içerisinde biraz beni sarsan seyler yasadim universite sinavina hazirlanirken stresten hasta oldum korkudan evden cikamayacak duruma geldim düşünmemek için hep uyuyup korkudan agliyordum ( olum korkusu ) dershaneyi birakmak zorunda kaldim ilaç tedavisine basladim her şey biraz daha normallesmisken dedemi kaybettik hem de gözümun önünde vefat etti. çok şükür şuan daha iyiyim toparlandim tekrar sinav için hazirlanmaya basladim ama istediğim gibi verim alamadim ama bunu onemsemedim çünkü artik biliyordum ki sagligim önemli olan şuan sinava 5 gün kaldi ve ben 2 gündür hic iyi değilim aglayip durdum odamdan cikmadim neden diye soracak olursaniz sinir bozukluğu öyle bir nedeni yok aslinda mesela ailevi bir kaç sorun var ama çok büyük şeyler değil her ailede olan ufak tefek şeyler ama ben onlari çok düşünüyorum etrafimdakilerin derdi benim derdim haline geliyor moralim bozuluyor ders calisamiyorum ders calismadigim için iyice moralim bozuluyor yani takintili herşeyi stres yapan bir yapim var. Bir kaç hafta önce kuzenime gitmistim o da iyice dine yönelmiş bana bildiklerini falan anlatıyordu mesela artik müzik dinlemiyor günah diye neyse bende onun anlattiklarina söylediklerine kulak verip daha manevi seylere yoğunlaşmak istedim mesela müzik yerine sohbetler veya ayetlerin anlamlarini içeren videolar dinliyorum ama tamamiyle hayatimdan cikarmadim çünkü bir anda boyle bir değişim bana çok agir gelirdi herneyse çok uzattim önceden de kapanmayi düşünmüştüm ama sonradan unutuverdim simdi yine düşünüyorum ama kesin emin hissetmiyordum mesela " ben kapanmak istiyorum o kadar " gibi değil... Namaza basladigimda bu böyleydi şuanda boyle istiyorum gerçekten diğer ibadetlerde de boyle ve bu duygu bir anda benim yuregime inmis olamaz zamanla olmuştur simdi kapanma fikrini düşünüyorum ama dediğim gibi korkuyorum pişman olmaktan ya da erken karar vermekten hal boyle olunca tüm gün ister istemez bunu dusunuyorum bu gündelik hayatimada negatif yansiyor diyorum ki " ya tamamen isteyeceğin zaman gelmeden ölürsen? Allahin isteğini yerine getirmek seni neden bu kadar zorluyor yani demek ki senin isteklerin ondan daha önemli " boyle düşününce çok üzülüyorum :KK43: benim icin kapanmanin anlami çok büyük eğer Allah nasip ederde kapanirsam hayatimdaki bir çok şeyi değiştirmem gerekecek bunu simdilik kaldıramamaktan cekiniyorum ve dediğim gibi bir de kesin bir kararlilikla istemedigim için bu icimde yeşeren çok yeni ve hoş içimi isitan bir istek ama ben aceleci davranirsam ya da kendime boyle baski yapmaya devam edersem içimdeki yeşeren güzellik yerini zehirli sarmasiklara birakip beni bogacak gibi hissediyorum. Yani sorunum su ki ben şuan kapanmiyorum diye günahkar olduğumu Allahin beni sevmeyecegini hatta cezalandiracagini ona layik bir kul olmadigimi düşünüp çok üzülüyorum :KK43: sizce ne yapmaliyim kendimi kotu biri gibi hissediyorum boyle davrandigim için :KK43:

Yazınızdan nasıl bir aileden geldiğiniz ve ne koşullarda büyüdüğünüz anlaşılıyor.Gençliğinize,hayatınıza daha fazla yazık olmadan uzman yardımı alın

Yazınızdan nasıl bir aileden geldiğiniz ve ne koşullarda büyüdüğünüz anlaşılıyor.Gençliğinize,hayatınıza daha fazla yazık olmadan uzman yardımı alın

PES... Bu nasil bir onyargi nasil seviyesiz bir yorumdur boyle? Siz hic tanimadiginiz bir insanin ailesi hakkinda böyle ithamlarda bulunmaya utanmiyor musunuz? Karsimdaki kirilir biraz üslubuma dikkat ederim de yok üstelik sizi gerçekten kiniyorum... Annem veya babam hatta hicbir aile ferdim hicbir konuda beni zorlamaz zorlayamazda ben şuan basimi kapatsam ya da mini etekle dolassam ona da karışmazlar çünkü bu benim hayatim bilirler yorumunuzla resmen dehşete düştüm. Ve evet benim psikolojik sorunlarim var bunu da gocunmadan söylerim hasta olmak kotu bir sey degil cogu zamanda küçük şeyleri çok fazla takiyor hayati kendime zindan ediyorum şuanda da durum bu. bir yorum almak için buraya yazdim su yaptiginiz yoruma bak

Back
X