Merhaba bayanlar sene itibariyle 20 yasina girdim gün olarak yaklaşık 1 hafta var namaz kilali yaklaşık 3 sene falan oldu. bu bir kac sene içerisinde biraz beni sarsan seyler yasadim universite sinavina hazirlanirken stresten hasta oldum korkudan evden cikamayacak duruma geldim düşünmemek için hep uyuyup korkudan agliyordum ( olum korkusu ) dershaneyi birakmak zorunda kaldim ilaç tedavisine basladim her şey biraz daha normallesmisken dedemi kaybettik hem de gözümun önünde vefat etti. çok şükür şuan daha iyiyim toparlandim tekrar sinav için hazirlanmaya basladim ama istediğim gibi verim alamadim ama bunu onemsemedim çünkü artik biliyordum ki sagligim önemli olan şuan sinava 5 gün kaldi ve ben 2 gündür hic iyi değilim aglayip durdum odamdan cikmadim neden diye soracak olursaniz sinir bozukluğu öyle bir nedeni yok aslinda mesela ailevi bir kaç sorun var ama çok büyük şeyler değil her ailede olan ufak tefek şeyler ama ben onlari çok düşünüyorum etrafimdakilerin derdi benim derdim haline geliyor moralim bozuluyor ders calisamiyorum ders calismadigim için iyice moralim bozuluyor yani takintili herşeyi stres yapan bir yapim var. Bir kaç hafta önce kuzenime gitmistim o da iyice dine yönelmiş bana bildiklerini falan anlatıyordu mesela artik müzik dinlemiyor günah diye neyse bende onun anlattiklarina söylediklerine kulak verip daha manevi seylere yoğunlaşmak istedim mesela müzik yerine sohbetler veya ayetlerin anlamlarini içeren videolar dinliyorum ama tamamiyle hayatimdan cikarmadim çünkü bir anda boyle bir değişim bana çok agir gelirdi herneyse çok uzattim önceden de kapanmayi düşünmüştüm ama sonradan unutuverdim simdi yine düşünüyorum ama kesin emin hissetmiyordum mesela " ben kapanmak istiyorum o kadar " gibi değil... Namaza basladigimda bu böyleydi şuanda boyle istiyorum gerçekten diğer ibadetlerde de boyle ve bu duygu bir anda benim yuregime inmis olamaz zamanla olmuştur simdi kapanma fikrini düşünüyorum ama dediğim gibi korkuyorum pişman olmaktan ya da erken karar vermekten hal boyle olunca tüm gün ister istemez bunu dusunuyorum bu gündelik hayatimada negatif yansiyor diyorum ki " ya tamamen isteyeceğin zaman gelmeden ölürsen? Allahin isteğini yerine getirmek seni neden bu kadar zorluyor yani demek ki senin isteklerin ondan daha önemli " boyle düşününce çok üzülüyorum

benim icin kapanmanin anlami çok büyük eğer Allah nasip ederde kapanirsam hayatimdaki bir çok şeyi değiştirmem gerekecek bunu simdilik kaldıramamaktan cekiniyorum ve dediğim gibi bir de kesin bir kararlilikla istemedigim için bu icimde yeşeren çok yeni ve hoş içimi isitan bir istek ama ben aceleci davranirsam ya da kendime boyle baski yapmaya devam edersem içimdeki yeşeren güzellik yerini zehirli sarmasiklara birakip beni bogacak gibi hissediyorum. Yani sorunum su ki ben şuan kapanmiyorum diye günahkar olduğumu Allahin beni sevmeyecegini hatta cezalandiracagini ona layik bir kul olmadigimi düşünüp çok üzülüyorum

sizce ne yapmaliyim kendimi kotu biri gibi hissediyorum boyle davrandigim için