Kötü hissediyorum kendimi 😢

Nefretediyorumherseyden

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2017
207
150
23
Amacim icimi dokmek kimseye neyi anlatacagimi bilmedigimden yazmak istedim yazinca rahatliyor insan ...
Eşimle bir yere gidiyoruz susuyo icinden dusunuyo dusunuyo saatlerce etrafa bakiyo sohbet edelim diyorm elimdeki butun konulari aciyorum ufak cevaplar vereerek gecip gidiyor zaman... tamam suanda cok stresli ev icin borca girdik onu odemeyi dusunuyo falan filan ama arkadaslariyla bulustugunda o kdadar neseli ki fotolardan aradigimda ses tonundan net anlasiliyo kahroluyorum uzaklasiyrum ondan vunku benim yanimda maddiyati dusunur oldu arkadaslariylayken sorun yok...
Dun yemege gittik aynen boyle oldu oturduk ee hayatim nasilsin neler yapiyosun tarzindan sorular sordm kizim hakkinda seylerden bahsettim gun icinde neler oldugunu kisa kisa anlattim yok adam yine ayni icinden icinden yasiyo herseyi bu sabahda arkadaslariyla kahvaltiya gitti bir gorun neseli neseli delircem ya bunu ona yaptiracak tek birsey yapmadm ilk defa sinirledim kirildim diye kotu gonderdim onu suratsiz sinirli gonderdim cok uzgunum suanda dedi gitti kapiyi sert kapatip kilitledim ... evet ilk kez oldu boyle yaptm ama cok pisman oldum ne yaparsa yapsin guler yuzu eksik etmemeliydim belkide .. ama bende insanim ve yatmadan once neler yaptm ugrastim iki dakika guzel vakit gecirelim diye bilmiyrm suandaki ruh halimle yazdim doktum icimi bu kadar kotu bisey degil belkide ama cok kirginim uzuluyorm kahrolurum arkadaslariyla yasasin mutlulugunu sevincini bize gelimce stres sıkıntimi olsun yani ben ufak seyler isteyince de kotu kadin mi olacagim...

elbette eslerimiz moralsizliklerini keyifsizliklerini bizimle paylasacak, bu gayet dogal. ama cefasi bize sefasi baskasinaysa ozaman o iste bi terslik vardir. arasira keyifsiz moralsiz olur insan ama karisini devamli bu hislere duygulara surukleyemez, o hakki yok bence. bunu aliskanlik haline getirmesini önlemen lazim, kabul etmemen guzel olmus. ayni cizgiden devam et ki ciddiyetini anlasin, sakin su koyuverme:)

elbette eslerimiz moralsizliklerini keyifsizliklerini bizimle paylasacak, bu gayet dogal. ama cefasi bize sefasi baskasinaysa ozaman o iste bi terslik vardir. arasira keyifsiz moralsiz olur insan ama karisini devamli bu hislere duygulara surukleyemez, o hakki yok bence. bunu aliskanlik haline getirmesini önlemen lazim, kabul etmemen guzel olmus. ayni cizgiden devam et ki ciddiyetini anlasin, sakin su koyuverme:)

Zaman o kadar tehlikeli ve kotu ki insan korkuyor basina ne geleceginden ama ilk kez bu aralar boyle seyler yapmaya basladi bende cizgimi.cizdim hemen gelince guzelce konusucam sonrasinda arkadaslarimla bulusucam diye suslenip cikicam disari bunu kesin yapicam .

Herkesin borcu harcı vardır.Moralin bir bozuk olur iki bozuk olur bunları eşlere çocuklara yansıtmamak gerek.O borç ödüyorsa sizde ona göre maddiyat konusunda dikkat ediyorsunuz.Biraz trip atın anlar umarım.

Zaman o kadar tehlikeli ve kotu ki insan korkuyor basina ne geleceginden ama ilk kez bu aralar boyle seyler yapmaya basladi bende cizgimi.cizdim hemen gelince guzelce konusucam sonrasinda arkadaslarimla bulusucam diye suslenip cikicam disari bunu kesin yapicam .
bence guzelce konusmana gerek bile yok tepkini gostermissin bile sonucta. konustukca ciddiyeti kacar bazi seylerin. o gelene kadar hazirlanmis olursun, ‘heh geldin mi? hadi ben kactim kacta donerim bilmiyorum yemegi halledersin sen’ de cik. oh mis.

Borcu olmayan mı var ki bu devirde? Eşini biraz fazla şımartmışsın gibi geldi bana. Sana naz yapıyor bence. Çabalamayın bırak bence biraz da o gayret göstersin. Hayatının merkezi eşin olmasın. O kendi hayatını çok güzel yaşarken sen neden onun için çabalayıp durasın. Zamanla o sana soracaktır ne oldu neyin var diye. O zaman anlatırsın içinden geçenleri.

Borcu olmayan mı var ki bu devirde? Eşini biraz fazla şımartmışsın gibi geldi bana. Sana naz yapıyor bence. Çabalamayın bırak bence biraz da o gayret göstersin. Hayatının merkezi eşin olmasın. O kendi hayatını çok güzel yaşarken sen neden onun için çabalayıp durasın. Zamanla o sana soracaktır ne oldu neyin var diye. O zaman anlatırsın içinden geçenleri.

Sessiz kaliyorum susuyorum biseyler fazla gelince patliyorum her dedigine bisey diyorm mesela o anda farketmiyorum yaotigimin somra farkina variyorm aama o diyoki kiz noldu sana neyin var ... ya bu erkeklere gercekten yaptigi seyi ispatlamak ona anlatmak o kadar zorki kadin konusunca haksiz oluyo malesef

Haklisiniz ama su anda kisas yapmayin. Kendinize zaman ayirin ama simdi yaparsaniz size bilenebilir. Tepkinizi vermissiniz,ondan gelecek cevaba bir bakin derim. Onu neselendirmeyin bu siralar, o da bu tepkilerini uzatmis olabilir. Kafasinda arkadaslari eglenceli ev ise hayatin sorumluluklari olarak kodlamis anladigim kadariyla.Sorumluluk agir gelmis.

Haklisiniz ama su anda kisas yapmayin. Kendinize zaman ayirin ama simdi yaparsaniz size bilenebilir. Tepkinizi vermissiniz,ondan gelecek cevaba bir bakin derim. Onu neselendirmeyin bu siralar, o da bu tepkilerini uzatmis olabilir. Kafasinda arkadaslari eglenceli ev ise hayatin sorumluluklari olarak kodlamis anladigim kadariyla.Sorumluluk agir gelmis.

Inanir misiniz bunu bende düsundum evet sorumlukuk agir zaten bir cocugumuz var ben onun butun sorumlulugunu yuklendim omuzlarima esime cocukla alakli bir bakim yuklemiyrm her an ben varim onun yaninda evet agir gelmis olabilir ama evimizin neseli oldugunu ona gostermeliyim bence bu raahtligi mutlulugu hic bir yer hic kimse veremez ona bunu ona ispatlamaliyim.ama asiri olmamali daaa buna gucum yok.bugun cunku cok.kirginim neden butun yuk.bizi.omuzlardayken bir maddiyay sorumlulugu bu kadar agir geliyoki ona 😕

Inanir misiniz bunu bende düsundum evet sorumlukuk agir zaten bir cocugumuz var ben onun butun sorumlulugunu yuklendim omuzlarima esime cocukla alakli bir bakim yuklemiyrm her an ben varim onun yaninda evet agir gelmis olabilir ama evimizin neseli oldugunu ona gostermeliyim bence bu raahtligi mutlulugu hic bir yer hic kimse veremez ona bunu ona ispatlamaliyim.ama asiri olmamali daaa buna gucum yok.bugun cunku cok.kirginim neden butun yuk.bizi.omuzlardayken bir maddiyay sorumlulugu bu kadar agir geliyoki ona 😕
Heh işte yanlışınız burda evin cok rahat huzur dolu olduğunu neden ispat etme çabasındasiniz?
Ya da çocuğun her sorumlulugunu alip her seye neden siz koşup esiniz mutlu olmuyor cunku bu dogru değil ev aliyor olabilirsiniz borç olabilir ama bu esini ihmal edip saatlerce düşünmeye sebep degil

Kadinlar butun dunyayi sirtlarken erkek ayagina tas gelince tokezliyebiliyor. Ama insan olan sorumlulugunu da elindeki nimetleri de bilir, sukreder. Simdi bu dolulukta erkek var mi, cok az var. Zitlasmaya giderse olaylar daha kotu oluyor. Yoksa pasif kalinsin anlaminda asla soylemiyorum. Ama cocugu ile ilgili biraz sorumluluk verin derim, azar azar. Cocuk annenin kdv si degil. Kendilerini cocuk bakiminda soyutlayabiliyorlar. Duygusal degil mantikli hareket ederseniz bu sureci guzel atlatirsiniz.

Eşim de hep arkadaşlarıyla vakit geçirmekten çok mutlu olur bir ara hep böyleydi evde iki laf etmez elinden tel düşmez çocuklarla ilgilenirdi sadece.bende sizin gibi çok çabaladım, bunaldim.baktim yine aynı.benimle bir yere gitmeyi eza gören adam arkadaşları iştesin şehrin öteki ucuna gider hevesle.zaten çocuklar,ev,ücretiz izindeyim çok bunaldim.ama o farkında değilmiş bunların kavga da ettik yeri geldi. biraz iyi sonra yine aynı.o kadar bunalmıştım tekrar günlük yazmaya başlamıştım bana ne hissettirdiklerini, hayattan ne kadar yorulduğumu falan yazıyordum.o dönem ciddi bunalımdaydım bir gün ağlaya ağlaya seni bizden daha mutlu eden ne var diye konuştum.sonra 1 hafta hiç konuşmadım o birsey derse cevap veriyordum içimden konuşmak gelmiyordu zaten beni önemsemediğini düşünüyordum.bunlari taktik olsun diye yapmadım gerçekten ciddi depresyondaydım çocuklarım olmasa yasama sebebim yoktu gibi.gece bile rüyamda ağlayarak uyanıyorum sonra eşim defterimi bulmuş hepsini okumuş bana önce söylemedi ama bayağı bayağı düzeldi.sonra farkettim okuduğunu çok kızdım ama aslında iyi olmuş ne kadar konussam anlatamadığımı yazdıklarım anlatmış.masallah şimdi çok çok iyiyiz.farkina vardı yani.sizde duygularınızı anlatan bir mektup yazın ona belki dank eder.ins bir an önce aşarsınız çünkü gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

Amacim icimi dokmek kimseye neyi anlatacagimi bilmedigimden yazmak istedim yazinca rahatliyor insan ...
Eşimle bir yere gidiyoruz susuyo icinden dusunuyo dusunuyo saatlerce etrafa bakiyo sohbet edelim diyorm elimdeki butun konulari aciyorum ufak cevaplar vereerek gecip gidiyor zaman... tamam suanda cok stresli ev icin borca girdik onu odemeyi dusunuyo falan filan ama arkadaslariyla bulustugunda o kdadar neseli ki fotolardan aradigimda ses tonundan net anlasiliyo kahroluyorum uzaklasiyrum ondan vunku benim yanimda maddiyati dusunur oldu arkadaslariylayken sorun yok...
Dun yemege gittik aynen boyle oldu oturduk ee hayatim nasilsin neler yapiyosun tarzindan sorular sordm kizim hakkinda seylerden bahsettim gun icinde neler oldugunu kisa kisa anlattim yok adam yine ayni icinden icinden yasiyo herseyi bu sabahda arkadaslariyla kahvaltiya gitti bir gorun neseli neseli delircem ya bunu ona yaptiracak tek birsey yapmadm ilk defa sinirledim kirildim diye kotu gonderdim onu suratsiz sinirli gonderdim cok uzgunum suanda dedi gitti kapiyi sert kapatip kilitledim ... evet ilk kez oldu boyle yaptm ama cok pisman oldum ne yaparsa yapsin guler yuzu eksik etmemeliydim belkide .. ama bende insanim ve yatmadan once neler yaptm ugrastim iki dakika guzel vakit gecirelim diye bilmiyrm suandaki ruh halimle yazdim doktum icimi bu kadar kotu bisey degil belkide ama cok kirginim uzuluyorm kahrolurum arkadaslariyla yasasin mutlulugunu sevincini bize gelimce stres sıkıntimi olsun yani ben ufak seyler isteyince de kotu kadin mi olacagim...
Canım bence alınganlık yapmışsın ben böyle konulara hep kendimi koyarak düşünüyorum. Ben şuanda issizim biz de ev alma kararı kredi vs ile uğraşırken eşimin gözlerinden aliyodum sizin dediğiniz gibi kafasında bir sürü şey düşünüyo bir sürü çözüm buluyo hangisinin mantıklı olduğunu bulmaya çalışıyodu doğal olarak etrafta güler yüzlü bı adam yoktu biz de baskalariylayken eşim gayet normaldir eve gelince düşünmeye devam . Çünkü bu sorun bizim evimize ait bı sorun arkadaşlarını ilgilendirmez onun da nefes almaya ihtiyacı var. Neticede kafaya takdigi düşündüğü şey saçma sapan bişey değil ailemiz için yuvamız için en iyisini bulmaya çalışıyor. O yüzden konuyu çok kisisellestirip sanki size karşı bir tavirmis gibi düşünmeyin .

Back
X