- Konu Sahibi pandahande
-
Arkadaslar merhaba, esimin morfolojisi %4 cikti. Kadin dogum uzmanimiz morfoloji kotulustikce dusuk yapma olasiliginin artacagini dolayisiyla asilamanin en iyi yontem oldugunu soledi. Uroloji doktorumuz ise morfolojisi kotu olan spermler zaten yumurtayi dolleyemeyecegini; dollesebile bunun cok dusuk bir ihtimal olacagini soyluyor. İnternette arastirdim; gercektende gebelikte dusuk yapma ile kotu morfolojisi arasi korelasyonun son yapilan calismalarda goruldugu gozlemlenmis. Simdi ne yapmali dusuk olasiligi yuksek olsada spontane gebelik icin ugrasmali mi yoksa asilamami yaptirmali? Bu sorunla karsilasan arkadaslar varsa deneyimlerimizi paylasabilir miyiz?
Arkadaslar merhaba, esimin morfolojisi %4 cikti. Kadin dogum uzmanimiz morfoloji kotulustikce dusuk yapma olasiliginin artacagini dolayisiyla asilamanin en iyi yontem oldugunu soledi. Uroloji doktorumuz ise morfolojisi kotu olan spermler zaten yumurtayi dolleyemeyecegini; dollesebile bunun cok dusuk bir ihtimal olacagini soyluyor. İnternette arastirdim; gercektende gebelikte dusuk yapma ile kotu morfolojisi arasi korelasyonun son yapilan calismalarda goruldugu gozlemlenmis. Simdi ne yapmali dusuk olasiligi yuksek olsada spontane gebelik icin ugrasmali mi yoksa asilamami yaptirmali? Bu sorunla karsilasan arkadaslar varsa deneyimlerimizi paylasabilir miyiz?
evet ben morfolojimizin kötü olduğundan hebersiz 3 kere gebelik yaşadım hepsi boş gebelikti hatta 2. si kanamayla düşük oldu.inan çok çok yıpratıcı bi süreç eğer morfoloji sorunumuz olduğunu bilseydik kesinlikle tedaviye başlardık.diyeceksin neden düşükleri araştırmadın evet araştırdım ikimizde de her şey normaldi gerizekalı hastane eşimin spermlerini yanlış saydı sonuç normal çıktı o test sonumuz oldu başta beni mahvettiüroloji doktorun bence yanlış zaten yumurtayı dölleyemediğinden vucüt onu dışarı atıyor.
aşılamadada bozuk sğerm dölleyebilir farkeden birşey yoktur
bizim morfoloji 1 ama ben hamile kaldım 8 haftalıkken düştü doktorumuz alakası yok dioo ama benimde aklıma gelmişti ondan dolayımı düştü die..ihtimal yüksek anlayacagın ama 0 morfoloji ile hamile kalıp sağlıkla kucagına alanlarda varr.bu açıdan bakınca ihtimal düşüyo:))ALLAH ol desin olurr..
arkadaslar benim esimim spermiogram testinde morfoloji normal %30un altinda olmasi gerekiyomus ama esimde %52 morelim cok bozuldu zaten degerler hic ic acici degildi simdi bi yandan morfoloji offf ya ben hic anne olamiyacakmiyim hep bi engel mi cikacak yaa
delyam merhababenim bildiğimde %14 ve üstü olması gerekiyor morfolojinin sen istersen bir daha sor doktoruna burdaki arkadaşlarda yorumm yapar bilenler var ama benim bildiğim dediğim gibi %14 ün aaltında olursa düşük sayılıyor!!!
Canim ama kagitta normal <%30 yaziyor bizde de %52 cikmis, yani %30un altinda olmasi normalmis
Cok yipratici olmus seninki uc dusukne kadar yipranmissindir kim bilir. Peki simdi ne yapacaksiniz? Asilama mi direk.
Merhaba Anneler; bende şuan düşük yapıyorum 6+2de kalp atışları ve gelişimi durdu bebegimin 3gün öncesinde kalp atışını dinlemiştik 5saniye ve tüp bebekti bizim. Bu 2.gebeligimdi ilki dogal gelismedi buda böyle oldu hersey yapıldı bize hsg, histeroskopi, pıhtılasma, genetik, kromozom a'dan z'ye hersey tek olumsuz noktamız esimde morfoloji bozuklugu %2 yani normal sperm yok veya çok az ne yapmamız gerekiyor bundan sonra yaşayan duyan varmı böyle birşeyi? Düşüğe sebep morfoloji olabilirmi? Eşim herseyi denedi keciboynuzu, proxeed, xy comlex, l-arginin vb.. pıhtılaşma olmamasına rağmen kan sulandırıcılar kullandık hep.. Ama sonuç yine hüsran. Sizler ne önerirsiniz? 1.derece varikosel eşim ameliyata gerek görmüyolar olsa düzelirmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?