Kötülüğün ksrşılığı yokmu

Ayse_4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
182
-109
98
Arkadaşlar gerçekten bi konu kafamı ağrıtıyor bakıyorum da çevreye kendi me gerçek ten kötülük yapanın yanına karmı kalıyor neden kötü ler daha iyi ve daha mutlu neden hep kaybeden iyi insanlar

Arkadaşlar gerçekten bi konu kafamı ağrıtıyor bakıyorum da çevreye kendi me gerçek ten kötülük yapanın yanına karmı kalıyor neden kötü ler daha iyi ve daha mutlu neden hep kaybeden iyi insanlar
İyiler her zaman kazanmaz. Hatta çoğu zaman kazanmazlar. Kötülük yapanın yanına kar kalmaz merak etmeyin. Bugün yarın, 1 yıl. 10yil sonra hepsi çıkar. Ne ekersen onu biçersin. Yıllar önce olmayacak kötülüğü yapanlar cezasını şimdi çekiyor. Allah in adaletine güvenin

Peki iyiler kazanmazsa mükafatıda olmazmış bu dünyada hepmi kötü şeyler olur ne ekersen onu biçersin demişsiniz o zaman iyilik te karşı lığını bulmalı

Biryerde okumuştum allah kötülük yapan insanların cezasını verirken sana göstermezmiş ki kibirlenip sevinme diye kötüler bir yerlerde cezalarını çekiyorlar içini rahat tut tatlım 😘😘😘

Peki iyiler kazanmazsa mükafatıda olmazmış bu dünyada hepmi kötü şeyler olur ne ekersen onu biçersin demişsiniz o zaman iyilik te karşı lığını bulmalı
Aynen. İyilikte kötülükte karşılıklidir.mesela düşünün son anda başınızdan bir kötülük def ettiğinizi. Kötü bir olay, kötü bir insan gibi. Aklınıza hemen ne gelir? Verilmiş sadakamiz varmış. Bazılarında bu hemen olurken bazılarında 20-30 yıl sonra çıkar. Bu kişinin manevi imtihanlari ile ilgilidir, herkeste aynı olmaz.

Emin ol kötülük hic kimsenin yanina kar kalmiyor.
Sadece sure olarak belli olmuyor ne zaman cezanin kesilecegi
Atalarimiz bosuna dememis keser doner sap doner gun gelir hesap doner:emir_bebek:

Yıllar yıllar önce nerdeyse 30yil önceden hayatı ailemin burnundan getiren kişiler var. Neler neler anlatsam inanmazsınız. Bu süreçte ailedeki herkes doğru olanı yapmaya çalıştı,Allah a havale etti. Peki şimdi ne oldu? Yavaş yavas hersey öyle tersine döndü ki biz yapmaya kalksak yapamazdik. Onlar sürünüyor şimdi. Hakettiklerini buldular benim içim çok rahat.

Bu beklenti sizi çok yorar kötüler elbet belasını bulur ettiğini bulur şu bu neden bulmadı bunları düşünerek kendinizi yormayım ben çok kötüler tanıdım mutlu mesut yaşıyorlar yani

Onlar sadece mutlu görünüyorlar rol yapıyorlar yada ahirette görecekler o karşılığı bu daha fena.

Dünya tamamen iyi bir yer değil. Hayvanlara, çocuklara, kadınlara, savaşta herkese yapılan o kadar kötülük var ki. Adaleti yakın zamanda aramayın, koruyun imkanınız olduğu kadar.
İyilik de var, iyi insanlar da var. İyiliğin karşılığı var mı, kötülükler karşılıksız kalır mı? Vicdanı olan bir insan kötülük yapsa bile kendisini cezalandırır diye düşünüyorum. Vicdani olmayan biri için de düşünmeye bile değmiyor.

Herkes yaptigi in karsiligini bir gün buluyor.
Ben cocukken, biz im arka sokakta bir Adam vardi, sende birkac defa zehirli yogurtla sokaklardaki kedi ve köpekleri zehirlerdi. Bende arkadasimla o adami kovayla elinde görünce, hemen sokaktaki hayvanlari toplayip evimize getirdik ve adamin arkadindan gidip adamin dagittigi zehirli yogurdu gömerdik. Yine de bütün hayvanlari kurturamazdik ve cok <zülürdük. O Adam tam 25 senedan beri yatalak hast ve can veremiyot. Karisi okadar bikmiski adamin hastaligidan, her gün bagris, kavga ve huzursuzluk. Artik ikisininde hali kalmamis ve paralari da yetmiyor.
Ben böyle cok örnek biliyorum.
Benim rahmetli babaannem herkese karsi, insan olsun, hayvan olsun saygili ve cömert yumusak kalpli bir insandi, Kim kapisina vurursa, katiyrn geri göndermezdi. Ne cingene derdi, ne kürt, ne baska memleketten veya baska dinden. Ac hayvanlari kurumus ekmekleri süte basar verirdi, Ac insanlara en azindan bir dilim yagli ekmek. Köylü kadiniydi, bilgisiz ama kalbi cok bilgili di. O yüzden, badina hic bir dert gelmedi ve ölüm< de hic cekmeden, yatalak olmadan cabucak oldu. Rahmetli annecigim ve babacigim da ayni öyleydiler ve onlari da Allah hic cektirmedi.
Insallah bütün insanlara hayvanlara ve insanlara karsi yumusak ve sicak kalpli olanlara hic cektirmez.
Ben buna Inaniyorum.

Valla eğer öyle bir adalet olsaydı kenan evren normal şekilde ölmezdi diye düşünüyorum ben birinin ayağına bassam mutlaka karşılık.başıma kotu bir iş gelir hepimizin bildiği kötü adamlar halen dimdik ayaktalar ben de anlayamıyorum bu işi

İyiler sadece dizi ve filmlerde kazanıyor.Gerçek hayatta kotuler hep en iyi yerlerde neden böyle anlayamiyorum.Cezalarını bulurlar mi bulurlar ama benim canim yandıktan sonra cezalarını bulmalarinin ne önemi var.

Demekki herkes te aynı işlemiyor yaptığım o kadar iyi linkten sonra başıma o kadar felaket geldiki anlatsam inanmazsın, Ben im annem de çok iyi ydi kapıda n kimseyi boş çevirmez konu komşuya dağıtırdı aniden öldü evet hiç çekmedi evet kızı onu başının üstünde taşıdı ama annem erken öldü ve ardında iki bekar evlat bi eş zavallı özürlü baktığı amcamı bırak tı ve o ev bize azap oldu ben kızıyım ve her gün diyorum ki keşke ben ölseydim babam yalnız kardeşim yalnız onları öyle görmek beni öldürürdü her gün annem öbür tarafta rahat değil ki o çok emek verdiği kızının başına neler geldi hepsi ni öbür tarafta görüyor ama bana sarılamıyo bile düşünüyorum düşünüyorum ama bi türlü çözemedim bu olayı her şey anlamsız

Daha önce bende bu konuda kafa yorardım denk gelmesi iyi oldu :)
Şöyle diyim dünyanın belirli bir düzeni var şöyle işliyor insanın dinine ırkına iyi veya kötü genç veya yaşlı olmasına bakmıyor siz iyi ve çok dininizde olsanız dahi kötülük sizi bulabilir kötü biri olsanız dahi iyi şeyler bulabilir sizi böyle bir düzendeyiz bu bir sınamadır diğer değişle . Çok kötü biri çok rahat bı şekilde yaşayabilir Sonuçta insanların olduğu bir dünyadayız onların kurulu düzenleri de yaşıyoruz ve iyi kötü herşey başımıza geliyor bunu kabullenip ilerlemek mecburiyetindeyiz zorda olsa dayanmalıyız

Back
X