• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

köy hayati...

Eşimin yıllardır acıyarak anlattığı bir ailenin gelini aynen böyle bir sürü hayvan bakıyormuş,çocuklarını almışlar ev halkı,biz mis gibi bakıyoruz işte,sen işine bak diyerek.Kadın gece yanımda yatsın bari diyormuş,izin yok.En son bir cıngar çıkmış tabi,hepsinin saçını başını yolmuş:KK9:
kadının arkası ailesi mesleği yokmuş ama,gitmiş bir çaycılık işi bulmuş,şimdi,aman bize ellemesin de ne hali varsa görsün diyorlarmış:KK70:
Eğitimli,başaramazsa geri dönüp kaldığı yerden devam edebilecek donanımı var,bu çok önemli..
:halay::halay::halay::halay: Bazen deliye vurmak gerekiyor işi Deniz yoksa korkmuyor kımse iyi yapmış vallahi ellerine saglık:KK49:

Nasıl bir deli cesareti bu. Acilen kalıcı bi çözüm üretin. Koşarak uzaklaşın. Ev işi yemek neysede, inek bakmak felan kolay iş işmi. Anneni dinlemelisin

Ben eşimle konuştuğumda köyde yaşamam demiştim
Ne kadar sevsem de eşimi istemediğim hayatı kabul etmezdim.

Siz yardımcı tutun kendinize
sonrasında annenizde kalın biraz kafanızı toplayın.

Hayvanlarına bakıcı ol diye mi evlenmiş seninle. Başta kabul ettin diye hala kabul etmek zorunda değilsin. Anne sözü dinle

Her zamanki gibi hemen konuya giriyorum.Evlenirken aklim 5karis hatta10karis havadaydi.Esimin evlendikten sonra koyde oturmak istedigini soyledi.Tabi ben delide kabul ettim ki koy hayatiyla uzaktan yakindan hic alakam yoktur ben kendim bayan kuaforuyum ama cahillik mi genclik mi yada salaklik yaptim .Evlendik sonuc olarak 3yillik evliyiz esim bu yil ise grdi maddi sorunlardan dolayi ben ilk basta istemedim cunku evlenirken boyle konusmamistik bende gidip sehirde calisabilirim falan filan dedim tabi gene ne yapti ne etti beni ikna etti,ev işi ineklere bakmak cocuk vs. Bircok is bana kaldi esimde yardimliyor ama sonucta calisdigi icin fazla ilgilenemiyor cok yorulmaya basladim ki bilen bilir koy isleri agir ve zordur ki ben koyde yasayan bir insan degildim hem evin hem disarinin isi bitiriyor beni bugunde balya cektik ve ben gene tektim tanesi 30-40kiloydu ve hepsini tek tek goturdm yerlestirdim o kadar cok zorlandim ki aglayarak yaptim sonra esim aradi onada telefonda kizdim sen bu isleri yapmiyorsun bana kaliyor ben tek basima nasil yapiyim arti birde bebegim var telefonda agladim oda aglama vs. Dedi kv.konusmus oda kp yardim etdigni soylemis duyunca şok oldum yasli adam nasil yapcak sen bilmiyon mu diye kizdim kapatim telefonu yuzune sonra annem aradi sesimden kotu oldugumu bildi oda al cocugunuda gel dedi burda en azindan kendi meslegini yaparsin kimsenin senin ezmeye calistirmaya hakki yok falan filan dedi zaten cok zayif celimsiz biriyim ve daha bir ton iş beni bekliyor sosyal hayat filan hic yok zaten...Esime surekli diyorum sikildim bunaldim diye tamam seni suraya goturuyum buraya goturuyum diyor ama hep bir işi cikiyor.Evlenmeden once cok ozgur bir insandim istedigim yere giderdim.Esimde evlenirken araba altinda gene istedigin zaman gider gelirsin filan diyordu ama hic birsey dedigi gibi olmadi.Kafam cok karisk cok cabaladim bu hayata alismak icin az cok alistimda ama bu isler cok yorucu 30kadar buyukbas hayvanimiz var ve ben tek basima bakiyorum Allahim akil dagitirken ben cakiltasi topluyordum galiba aklim basima geldi ama iş işten gecti galiba bu saaten sonra yapicak pek bisey yok gibi bunu buraya neden yazdigimida bilmiyorum Belkide distan bakanlar tarafsiz yorumlar yapabilir veya ne biliyim soyle boyle yap gibi akil verenler olabilir şu anda iyice beynim durdu.Hep kalbimi dinledim cunku mantigm pek iyi seyler soylemiyor.
Hayvanlarin bakımı için çoban tutamazmisiniz

Mesleğim olmasaydı köye gidip hayvan bakabilirdim diye düşünürüm hep ama işin içine girince öyle kolay değildir illaki:)
30 tane hayvanınız varmış az birşey değil bu Allah bereket versin hayvancılıkta güzel kar var bayanlara karsiliksiz hibede veriliyor burada herkes olumsuz şeyler yazmış ama hayat zor kendimiz ve çocuklarımız için çalışmak zorundayiz...
Modern hayattan bahsedince kadınlar çalışmalı deriz illaha birilerinin yanında ve plazalarda mı çalışmalı kadınlar. Kendi işinizi yapıyormuşsunuz ne güzel güçlü ve başarılı kadınları severim fakat arkadaşım ağır işler konusunda yardım almalısınız çoban tutabilirsiniz birde oturduğunuz yerin şehre uzaklığı ne kadar arasıra şehire gidip sosyal hayata katılın bir yemek yiyin gezin bu size bir hafta nefes aldirir mesela haftada bir gezmeye çıkın Ailecek yılda bir yada iki kez tatile çıkın tabi hayvanları bırakıp gitmek zor olacaktır büyüklerimizden yardım isteyebilirsiniz çoban bakar kayınbabanizda başında durur yani ben olsam gerekirse essek gibi çalışıp paşalar gibide harcardım :) Ama ben çalışacaksam ve paranın patronu başkaları olacaksa işler değişir tabi:)

Son düzenleme:
Back
X