• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Köy usulü odun ateşinde sıcacık Keşkek

Yöresel Yemekler

Bexy

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.623
27.687
508
Merhaba hamarat hatunlar :KK36:

Hiç aklımda yokken yarışmaya katılma fikrini aklıma soktular. Ee tabi köyde olupta köy usulü bir yemek yapmazsam ayıp olurdu :-)

Evett efendim hemen malzemelerimizi söylüyorum. Fakat öncelikle şunu belirtmem gerek. Ülker Teremyağ sporsorluğunda yapsamda cok az bir miktarda koydum yemegime çünkü herşey ev yapımıydı ve sponsor bulamadım :rolleyes:

Malzemeler
1. Keşkeklik mısır (2 su bardagı)
2. Barbunya fasulye(beyaz kuru fasulyede olur-1 su bardagı)
3. 1 tatlı kaşığı biber salçası
4. 1 orta boy kuru soğan
5. 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
6. Yaklaşık 1 silme tatlı kasığı tuz

Hazırlanışı

1. Öncelikle suyumuzu sobamıza koyuyoruz ve bir güzel kaynatıyoruz.
Screenshot_2017-02-10-16-14-44.webp

2. Mısırı ve fasulyemizi karıştırıp bir güzel yıkıyoruz.
Ve kaynamış suya katıp haşlıyoruz.

Screenshot_2017-02-10-16-14-59.webp

3. Soğanımızı minik minik küp küp doğruyoruz ve bir tavada güzelce kavuruyoruz.

20170210_112112.webp

Soğanlarımız kavrulduktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı salçamızı ve toz biberimizi atıyoruz.

20170210_112300.webp

Güzelce kavuruyoruz.

20170210_112617-1.webp

6. Kavrulmuş soğanlarımızı, haşlanan keşkeğimizin içerisine karıstırıyoruz.

20170210_115618-1.webp

Odun ateşinde yaklaşık 2 3 saat pişiriyoruz. Inecegine yakın tuzumuzu ekliyoruz.
Fasulyeler ve mısırlarımızın yumuşaklığına bakarak sobadan alıyoruz.

20170210_150842.webp

Ve mis gibi keşkeğimiz hazırrr :kk77:
Hadi buyrun sofraya ama burası köy öyle masa yok herkes otursun yere :KK19:

20170210_151152.webp

Herkeslere afiyet olsun :KK73:

:KK36::KK36::KK36::KK36:

Not: Arkadaşlar taze sebze yemeği olmadığı için yarışmaya katılamadım. Insallah tarladan sofraya tazecik bir yemekle katılacağım. Sevgiler (:

Son düzenleme:
ellerine sağlık, bizim burda keşkek daha katı macunumsu oluyor, bir de et konuyor içine ya tavuk ya dil yada kemikli et. böyle sakız gibi uzayan bir formda oluyor. her yörenin farklı demekki. eminim çok lezzetli olmuştur , ohhh hepsi doğal hem de:dondurma:

ellerine sağlık, bizim burda keşkek daha katı macunumsu oluyor, bir de et konuyor içine ya tavuk ya dil yada kemikli et. böyle sakız gibi uzayan bir formda oluyor. her yörenin farklı demekki. eminim çok lezzetli olmuştur , ohhh hepsi doğal hem de:dondurma:
Tesekkur ederim canım benim ama sanırım yarışmaya dahil olamayacagım :(

Tam olarak bunun tarifini ariyorum paylasirmisiniz

Ellerine sağlık canımda ilk defa böyle keşkek gördüm tereyağlı filan olur burda Bugday yarmasindan aşurelik bugdaydan

Aşure gibi mi oluyorr hic yemedim bundan en ve merk ettim gerçekten teşekkür ederim canım :)
Yok aşure gibi olmuyor. Macun gibi oluyor. Taneleri tamamen eziliyor etle birlikte . Ne kadar ezilirse o kadar lezzetli oluyor , ben büyükçe bir tahta kaşık arkasıyla gücüm yettiğince ezmeye çalışıyorum. Düdüklüde iyi pişince fazla zor olmuyor.

Ben bayılıyorum keşkeğe ama keşkek = buğday bende sanırım. Çünkü gendime pilavı denir yine buğdayla yapılan bir pilav. Ona da bayılıyorum. Buğday seviyorsan denemelisin

Yok aşure gibi olmuyor. Macun gibi oluyor. Taneleri tamamen eziliyor etle birlikte . Ne kadar ezilirse o kadar lezzetli oluyor , ben büyükçe bir tahta kaşık arkasıyla gücüm yettiğince ezmeye çalışıyorum. Düdüklüde iyi pişince fazla zor olmuyor.

Ben bayılıyorum keşkeğe ama keşkek = buğday bende sanırım. Çünkü gendime pilavı denir yine buğdayla yapılan bir pilav. Ona da bayılıyorum. Buğday seviyorsan denemelisin
Evet et tadı girince lezetti 5 kat fazla olur :)
Bu arada acaba et suyuyla yapıncada aynı lezzeti verir mi?
Yada kıymayla?
Mısırla yapılanı çorba gibi oluyor ve pek lezzetli gelmiyor bana. Damak tadım alışık olmadiğından.

Evet et tadı girince lezetti 5 kat fazla olur :)
Bu arada acaba et suyuyla yapıncada aynı lezzeti verir mi?
Yada kıymayla?
Mısırla yapılanı çorba gibi oluyor ve pek lezzetli gelmiyor bana. Damak tadım alışık olmadiğından.
Kıyma ile olur mu bilemedim sanki kıyma taneleri ağza gelebilir pütür pütür. Ama tavuk etiyle de denedim o da çok iyiydi. Kuşbaşı etle de denedim o da çok iyiydi. Attığım tarifte Yok ama kuru fasulye de koyuyorum ben nohutla birlikte. Tam bir protein deposu oluyor tabi üstüne de bol tereyağı:KK48:

Kıyma ile olur mu bilemedim sanki kıyma taneleri ağza gelebilir pütür pütür. Ama tavuk etiyle de denedim o da çok iyiydi. Kuşbaşı etle de denedim o da çok iyiydi. Attığım tarifte Yok ama kuru fasulye de koyuyorum ben nohutla birlikte. Tam bir protein deposu oluyor tabi üstüne de bol tereyağı:KK48:
Evet kaynananda koyuyor kuru fasulye (:
Canım sana bisey sorucam ya cok alakasi yok ama konuyla :D
Simdi besamel sos yapacagim ama sütüm yok yogurt koysam olmaz mı :D

Evet kaynananda koyuyor kuru fasulye :-)
Canım sana bisey sorucam ya cok alakasi yok ama konuyla :KK70:
Simdi besamel sos yapacagim ama sütüm yok yogurt koysam olmaz mı :KK70:

Yok canım sanki olmaz ya o_O çok farklı tadlar sütle yoğurt. Suyla yapsan daha iyi diyeceğim de Yok suyla da olmaz. Süt şart bence. Hiç denemedim ama olmaz gibi geliyor

Yok canım sanki olmaz ya o_O çok farklı tadlar sütle yoğurt. Suyla yapsan daha iyi diyeceğim de Yok suyla da olmaz. Süt şart bence. Hiç denemedim ama olmaz gibi geliyor
Yogurt ve yumurta ile yaptım tereyagı da koyunca güzel oldu canım (:

Back
X