• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS 2026 İLE İLGİLİ HERŞEY!

SimoneMary

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2025
1
0
1
37
Merhaba arkadaşlar.
KPSS 2026 için kaynak ve video önerileri, çalışma teknikleri ile ilgili tüm paylaşımları yapıp birbirimizi motive edeceğimiz bir başlık açmak istedim.
Bazı başlıklar gördüm ama bi yerde sanki tıkanmış gibi, isterseniz derli toplu bir şekilde burada tüm tecrübelerimizi paylaşabiliriz.
Öncelikle günler süren araştırmalarım sonucunda YouTube’da hangi hocaların daha çok tercih edildiği ile ilgili bir fikir oluşturdum.

☘️Türkçe;
-Öznur Saat (sıfırdan öğretiyor)
-Kadir Gümüş
☘️Matematik;
-Mehmet Bilge
-İlyas Güneş
☘️Tarih;
-Ramazan Yetgin ( en çok önerilen hocaydı)
-Aydın Yüce
☘️Coprafya;
-Engin Eraydın
-Bayram Meral
☘️Vatandaşlık;
-Esra Özkan
-Erhan Kesekler

Arkadaşlar her dersten 2 hoca, neden?
Çünkü bir tanesi ile dersleri işleyip bitirip ,2.hocalarla tekrar yapacağım.

Şimdi gelelim teknik tavsiyelere;
Mevcutta hem AÖF uluslararası ilişkiler son sınıf öğrencisi hem de KPSS hazırlık öğrencisi olarak benim ders çalışma stilim;
1-Mutlaka not tutarım, not tutmaya vakti olmayanlar için ders notları kitapçıkları mutlaka olmalı.
2-Önemli bulduğum bilgileri kodlarım.
3-Hangi hocayı dinliyorsam onun kaynak kitabından çalışır, vaktim varsa farklı bir kaynak kitabı alırım.
4-Gün içinde çalıştığım tüm konuları yatarken roman okur gibi tekrar okurum.
5-Dersleri A günü ve B günü olarak 2 ye bölerim.
Asla 5 dersi aynı gün çalışmam.
A günü Matematik, Türkçe / B günü Tarih,Coğrafya
gibi..
6-Haftasonu pazar günü asla ders çalışmam.
7- 45+15 dk dan 1 saatlik çalışma periyodu bana en uygun olan stildir. Dikkatim çok dağınık çünkü.
8- Ders çalışırken telefonumu odaya sokmam, sesini duyacağım uzak bir mesafede olur.
9- Planımı bozacak herhangi bir sosyal aktiviteye dahil olmam.
10-Planlamam günlük, haftalık ve aylıktır.

Benim kaba taslak yıllardır çalışma tarzım bu oldu. Sır değil herkesin bildiği şeyler aslında.
Ben henüz KPSS’ye başlamadım, kitaplarım gelince başlayacağım 1-2 güne. Bu benim AÖF okurken uyguladığım maddelerdi.
Bu sayede hep üsten ders alarak okudum okulumu ve kısmetse bu güz dönemi erken mezunum.

Benim 2 çocuğum var, çalışmıyorum şuan tabi ki çalışanlara göre daha avantajlıyım, Allah çalışanlara kolaylık versin.
2 çocuğum okula gidince hızlıca rutin işlerimi yapıp çalışmaya başlıyorum. Şuana kadar sadece tek derdim AÖF’tü o yüzden sabah çalışmak yetiyordu, mezun olana kadar sabah AÖF akşam KPSS çalışacağım. 2 saat AÖF , 2 saat KPSS. Mezun olunca 4-5 saat KPSS şeklinde olacak.

Eğer isterseniz bu süreçte birbirimize destek olabiliriz.
Psikolojik olarak çok zor bir süreçten geçtiğim dönemde 1 günde karar verdim KPSS’ye. Ve ben inanıyorum ki planlı ve düzenli çalışarak basarabilliriz.
Ben buralarda olacağım sevgili arkadaşlarım, selam vermek, katılmak ya da bize başarı dilemek isteyen olursa çok mutlu olurum ❤️

Back