kpss A/B ? son başvuru günü yardım lütfen :(

cereNazli

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
92
2
6
Ankara
kızlar merhaba yarın başvurunun son günü biliyorsunuz tam hazırlanamadığım için seneye girmeyi düşünüyordum fakat memurluk çift yıllarda açıldığı için seneye açılmayacağı için son anda karar değişikliği yaptım fazla da bilgim yok sizlere de bir sorum olacak. ben kamu yönetimi mezunuyum bu sene sadece kpss b yani düz memurluk için olan genel yetenek genel kültür sınavına girsem ve seneye tam hazırlanıp kpss a'ya yani uzmanlık için girsem bu sene girdiğim memurluk sınavım yine de geçerli oluyor değil mi ? yani seneye girdiğim sınavımdan verim alamazsam memuriyet için başvuru yapabiliyor muyum bu sene girdiğim kpss b puanımla boş kadrolara ?

ama seneye a kadrosundan tercih yapmak isterseniz zaten yine cts sabah memurluğa da alana da girmeniz gerekiyor. o zaman yeni p3 puanı hesaplanır. bu geçerli olur mu diye sordugunuzu yeni anladım. ösym kılavuzunu okursanız daha net olur. burda ne kadar yardımcı olsak da yanlış olabilir.

ben de bişey sormak istiyorum hazır konu açılmışken
bugün başvurumu yaptım internet şifresi verdiler bana ve 2 gün içinde değiştirmemi söylediler şu an girdim değiştirmeye çalışıyorum olmuyor şifre kıstaslarına uymuyor diyor yapamadım bi türlü
Yardımı olan olursa çook sevinirim

kpss b puanım memuriyet için 2016ya kadar geçerli ama kpss a'dan tercih yapmak istersem o sene girdiğim geçerli olacak anladığım kadarıyla, teşekkür ederim..

bende yanlış anlamadıysam çünkü seneye ki puanla sadece alan tercihi oluyor. Ama dediğim gibi mutlaka kılavuza bakın. Başka birilerine de sorun. çünkü yanlış yönlendirmek istemem.

bende öyle biliyorum alan olduğu için farklı bir puan türüyle gireceğim ve doğal olarak seneye girdiklerim toplu halde hesaplanacak, benim kafamı karıştıran seneye girince bu sene girdiğimin geçersiz olup olmadığıydı ama geçerlilikte bir sorun olmuyor sanırım

O zaman büyük harf ya da *,-,+ & gibi karakterlerden birini ya da rakam kullanmadığın için kıstaslara uymuyordur.

Şifreyi şöyle bir şey seçersen olacaktır: Dolma*123
içinde hem büyük harf hem özel karakter yani * hem de rakam var.

kızlaaar bir sorum daha var benim :26: parayı yatırmadan önce ösym merkezinde bilgilerimi güncelleyip sonra para yatırsam, internetten kendim basvuru yapabiliyorum değil mi sınava :26:

kızlaaar bir sorum daha var benim :26: parayı yatırmadan önce ösym merkezinde bilgilerimi güncelleyip sonra para yatırsam, internetten kendim basvuru yapabiliyorum değil mi sınava :26:
Hayır parayı yatırmadan başvuru yapamazsın, zaten ösym başvuru noktalarında bilgilerini güncellerken başvurunu da yapıyorlar ki.

Bir de zaten güncel fotoğrafın varsa ösym'de yani son 2 yıl içinde bir yerden herhangi bir ösym sınavına başvurduysan para yatırdıktan sonra internetten başvurunu yapabilrsin, zatn başvuru yaparken de olan bilgilerini güncelleme şansın oluyor ösym merkezine gitmene gerek yok.

Ama son 2 yıl içinde herhangi bir sınava başvurmadıysan da başvuru noktalarından biirine gideceksin zaten orda hem güncelleme yapıyorlar hem de başvuru.

Ama senin güncellemeden kastın ösym bilgilerinde hata varsa mesela mezun olduğun halde bu görünmüyorsa o başvuru noktalarında bu hatayı düzeltemeyebilirler, Ankara Bilkentteki merkezine gitmen gerekbilir. Senin ösym merkezinden kastın Bilkentteki mi yoksa herhngi bir başvru merkezi mi onu anlamadım aslında ben.

Kızlar kpss başvurusu yaparken ÖABT sınav alanını nasıl dolduruyoruz? kılavuzdada bulamadım. İngilizce için ne yazmalıyım yaaa. başımda ağrıdan çatlıyor çıkamadım klavuzun içinden

okuyor kısmını mezun olarak düzelttircem, başvuru noktası olarak ösym birçok yerin adını yayınlamış bi yerde yapmak şart değil yani her noktada değiştirirler diye düşünüyorum ki yazıyor kılavuzda her noktaya aynı yetkiler verilmiştir diye. ben para konusunda endişeliydim önce yatırıym o zaman, teşekkür ederim :)

Çok teşekkürler biraz sonra deniycem ilgin ve yardımından dolayı tekrar teşekkürler

şifremi değiştirebildim çok saolsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…