- Konu Sahibi brokensmile7
-
cok tesekkur ederim hemen bakiyorum bolumlere :)lise mezunlarının kpss de atanmaları ıçın çok yuksek puanlar almaları lazım 85 ve ustu gbı. bende lıse mezunuyum daha once hıç gırmedım ama ben adlıyede katıplık ıstedıgım ıçın 70 almam yeterlı 70 alıp katıplık sınavlarına gırecegım.ama dırek memur olmak ıstersem işim çok zor.ama sen yenı mezunsun bılgılerım taze başaırırm dıyorsan kpss ortaoğretim oluyo senınkı (kpss94sanırım ) 2 senede bır yapılıyo.bu senede var.şansını dene derım
90 mii................. 😯😯😯Eger meslek lisesi mezunu degilseniz atamalarda puanlar çok yuksek 90 puan gibi ama tabi ki bu olmayacak birşey değil
Hem okuyup hem çalışabilirsin, o şekilde eğitimini sürdüren bir sürü insan var. Ancak eğer ki devam mecburiyeti olan bir bölümde okursan işin o zaman çok zor, ya devam mecburiyeti olmayan bir bölümde okuyacaksın ya da 2. öğretimi seçeceksin. O da garanti değil, çünkü tüm üniversitelerde 2. öğretim dersleri akşam değil. Bazılarında sabah dersi de oluyor. Kpss ile atanırsan ve aynı zamanda üniversite öğrencisi olursan okuduğun üniversitenin bulunduğu şehre tayin olabiliyorsun. Benim bir arkadaşım üniversite de memurdu. Aynı zamanda o okulda öğrenciydi. Benim gördüğüm örnekler hep devlet üniversitesinde okuyan insanlardı, vakıflarda durum ne şekilde bilmiyorum. Vakıf üniversitelerinden genelde devam mecburiyeti olur. Özel üniversite de okumak şu açıdan sıkıntı, dersten kalırsan, bütler paralı, büte kalırsan yaz okulu paralı, sürekli para istiyorlar yani. Kendimi okuturum demek birazcık zor. Üstelik üniversitede ister devlet olsun ister özel okul, öğrencilik yükün şimdikinden çoook daha fazla olacak, hele sınav zamanları fazladan bir yarım saat için canını vermek isteyeceksin. Memurluk da iş yükü değişiktir, bir birim yatar başka birim deli gibi çalışır. Hadi yoğun bir işte çalıştın, işe gittin 8'de akşam geleceksin 5'de, sınav haftaları canından bezersin. Okula da gitmediğin için derslere fazladan çalışman gerekecek. Açıkçası hiç kolay değil. Ama ben azmederim, gerekirse günde 4 saat uyurum diyorsan bir şey diyemem... Bir de istediğin bölüm, hukuk, tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik filansa çok çok zorlanırsın...
90 mii................. 😯😯😯
Ya gercektenmiyani calisma saatleri okula göre ayarlanıyo ya ben dersane gibi olur diye düşünmüştüm suanda dersaneye gidiyorum ya :/ acaba butun kpss bolumlerimi oyle
Meslek lisesi mezunu değilsen 90 puanı garantilemen gerek,eğer meslek lisesi mezunu isen puanları düşük atanma şansın yüksek oluyor elinde mesleğin olduğu için.Devlet memurluğu çalışma saatleri genelde bellidir 9-5 senin okuluna göre ayarlanacağını zannetmiyorum.Keske birileri yardimci olsa.............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?