KPSS hakkinda bilgisi olan?

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Merhaba bu sene lisem bitiyo basarili bi öğrenci olmama rağmen ygsm felaket geçti daha önce konu acmistim hatta korkunc geçti diye, lys dende pek umudum yok kendime guvenim 0 artik (ki sinava girmeden once 100de 100 guvenim vardi fule yakin yaparim diyodum)
Neyse bu sene kpss ye girmeyi düşünüyorm , istanbulda devlette istedigim yere yerlesemeyecegimi bildigim icin bi ozel unvde kendi paramla okumak istiyorum. Kpssde hangi bölümler var lise mezunlarina? (Internetten baktm ama düzgün bi bilgiye ulasamadm pek biseyde anlamadm kpss 1,2....69a kadar vardi bi sitede hangisi oluyorum bilmiyorum) ve ortalama aldiklari ucretlerini biliyosaniz bildirmenizi rica ediyorum, iyi gunler
+ cok yorucu oluyomu aranizda hem okuyup hep calisan varmi (kpssden bi bolumde) ?

Son düzenleme:
lise mezunlarının kpss de atanmaları ıçın çok yuksek puanlar almaları lazım 85 ve ustu gbı. bende lıse mezunuyum daha once hıç gırmedım ama ben adlıyede katıplık ıstedıgım ıçın 70 almam yeterlı 70 alıp katıplık sınavlarına gırecegım.ama dırek memur olmak ıstersem işim çok zor.ama sen yenı mezunsun bılgılerım taze başaırırm dıyorsan kpss ortaoğretim oluyo senınkı (kpss94sanırım ) 2 senede bır yapılıyo.bu senede var.şansını dene derım

Eger meslek lisesi mezunu degilseniz atamalarda puanlar çok yuksek 90 puan gibi ama tabi ki bu olmayacak birşey değil

cok tesekkur ederim hemen bakiyorum bolumlere :)

Hem okuyup hem çalışabilirsin, o şekilde eğitimini sürdüren bir sürü insan var. Ancak eğer ki devam mecburiyeti olan bir bölümde okursan işin o zaman çok zor, ya devam mecburiyeti olmayan bir bölümde okuyacaksın ya da 2. öğretimi seçeceksin. O da garanti değil, çünkü tüm üniversitelerde 2. öğretim dersleri akşam değil. Bazılarında sabah dersi de oluyor. Kpss ile atanırsan ve aynı zamanda üniversite öğrencisi olursan okuduğun üniversitenin bulunduğu şehre tayin olabiliyorsun. Benim bir arkadaşım üniversite de memurdu. Aynı zamanda o okulda öğrenciydi. Benim gördüğüm örnekler hep devlet üniversitesinde okuyan insanlardı, vakıflarda durum ne şekilde bilmiyorum. Vakıf üniversitelerinden genelde devam mecburiyeti olur. Özel üniversite de okumak şu açıdan sıkıntı, dersten kalırsan, bütler paralı, büte kalırsan yaz okulu paralı, sürekli para istiyorlar yani. Kendimi okuturum demek birazcık zor. Üstelik üniversitede ister devlet olsun ister özel okul, öğrencilik yükün şimdikinden çoook daha fazla olacak, hele sınav zamanları fazladan bir yarım saat için canını vermek isteyeceksin. Memurluk da iş yükü değişiktir, bir birim yatar başka birim deli gibi çalışır. Hadi yoğun bir işte çalıştın, işe gittin 8'de akşam geleceksin 5'de, sınav haftaları canından bezersin. Okula da gitmediğin için derslere fazladan çalışman gerekecek. Açıkçası hiç kolay değil. Ama ben azmederim, gerekirse günde 4 saat uyurum diyorsan bir şey diyemem... Bir de istediğin bölüm, hukuk, tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik filansa çok çok zorlanırsın...

Ya gercektenmi yani calisma saatleri okula göre ayarlanıyo ya ben dersane gibi olur diye düşünmüştüm suanda dersaneye gidiyorum ya :/ acaba butun kpss bolumlerimi oyle

Ya gercektenmi yani calisma saatleri okula göre ayarlanıyo ya ben dersane gibi olur diye düşünmüştüm suanda dersaneye gidiyorum ya :/ acaba butun kpss bolumlerimi oyle

Sonuçta devlet memuru olacaksın, mesai saati kavramı diye bir şey var. Ha vardiyalı çalışan birimlerde var, ama çok fazla değil. Bir kaç istisna dışında akşam ya da gece mesaisi devlette pek olmaz. Olanlar da genelde kalifiye insanların alındığı memurluklar.

hem okuyup hem çalışman çok zor. zaten devam zorunluluğu olacaktır. olmasa dahi derse girmeden ne kadar takip edebilirsin ki?
ayrıca KPSS yi kazandın, atama süreci uzun sürebilir. Biraz uzun vadeli bir plan bence. 1,5 en temiz.
Yeniden hazırlanmayı düşünmüyor musun sınava?

Keske birileri yardimci olsa.............
Meslek lisesi mezunu değilsen 90 puanı garantilemen gerek,eğer meslek lisesi mezunu isen puanları düşük atanma şansın yüksek oluyor elinde mesleğin olduğu için.Devlet memurluğu çalışma saatleri genelde bellidir 9-5 senin okuluna göre ayarlanacağını zannetmiyorum.

Son düzenleme:
bir kurumda devlet memuruyum. seni aydınltayım. liseden atanabilmek için cidden 90ın üstünde bir puan alman lazım buna rağmen ilk atama zor çünkü en az kadro lise ye veriliyor. belki son atamada şansın olur. ikini olarak hem okumak hem memur olmak zor anca ikinci öğrtim olursan. çünkü amirin ne derse o olur. bence üniversiye bu kadar yakınken önce o şansını değerlendir derim

kpssde meslek lisesi mezunu değilsen işin zor... düz memurluk pek alınmıyor. alınsa bile hizmetli kadrolarından alımlar oluyor... onların puanları bile çok yüksek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…