Kpss için cesaret lazım :(

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.186
11.115
248
Hanımlar günaydın :)

Ben 2 yıllık bi bölüm mezunuyum. Özel sektör malum... Yıllardır hiçbir zaman hakkımı alamadan asgari ücrete çalıştım ve çalışıyorum da. Patronların tavrı da malum. Çürüdüm resmen yani...

Kpss'miz 2 yılda bir oluyor. 2020 ekim gibi olur heralde sınavımız. Sorun şu, ben hiç çalışmadan girdim bugüne kadar ve aldığım en yüksek puan 70... Bölümün 75 ile atarken, şimdi 85 ve üzerini zorlamam gerekiyor. Matemetik desek berbat... Var mı benim gibi olup sonradan çalışıp yapabilen? Nasıl bi yol izlemeliyim?

Benim hepsi iyiyken atamam olmadı. Günde 10 saat çalışıp boyun hasarına ugramistim.

Yine de denemekten zarar gelmez. Ama çok, Çok sıkı ve ciddi bir performans göstermen gerekiyor

Benim hepsi iyiyken atamam olmadı. Günde 10 saat çalışıp boyun hasarına ugramistim.

Yine de denemekten zarar gelmez. Ama çok, Çok sıkı ve ciddi bir performans göstermen gerekiyor

Ayy :( Geçmiş olsun... Kaç aldınız peki? Sanırım dışardan destek de alırım

Kpss ile atanma hayalim yoktu, ALESten 95 mi ne almistim,simdi gecmis gun hatirlamiyorum.

Ama boyle bir idealiniz varsa pesini birakmayin,insallah cok guzel gunleriniz olur.

Kpss ile atanma hayalim yoktu, ALESten 95 mi ne almistim,simdi gecmis gun hatirlamiyorum.

Ama boyle bir idealiniz varsa pesini birakmayin,insallah cok guzel gunleriniz olur.

Böyle bir idealim var çünkü takdir edersiniz ki özel sektör her mesleğe göre değil... Bizim gibi arada kalanlar ezilip gidiyor üç kuruşla.. Yoksa güzel bi kariyer vaad eden mesleğim olsa istemezdin atanmak. Ama tek kurtuluşum o.. Teşekkür ederim cevabınız için 🤗

Böyle bir idealim var çünkü takdir edersiniz ki özel sektör her mesleğe göre değil... Bizim gibi arada kalanlar ezilip gidiyor üç kuruşla.. Yoksa güzel bi kariyer vaad eden mesleğim olsa istemezdin atanmak. Ama tek kurtuluşum o.. Teşekkür ederim cevabınız için 🤗
Dogrudur,her meslek farkli oluyor. Zaten esas onemli olan sizin neyi istediginiz. Basarilar diliyorum,yapamamak icin bir sebep yok,kendinize guveniniz olsun yeter,calisir yaparsiniz.

Ben de 2016 da girmiştim, hiç çalışamamıştım çocuk, ev, yeni hamilelik derken 85 aldım. Ama bölümüm merkezi atamalarda min 95 le kapandığı için boşta kaldım. Aldığım puanı sırf matematik netlerim yüksek diye aldım, hatta coğrafya dersi kabustu okul yıllarım boyunca. 5 10 net çıksa şükür derim.Altını çiziyorum, böyle sınavlarda matematik belirleyicidir. Sayılar, denklemler, rasyonel ve üslü sayılar, yaş,hız vs problem, köklü sayılar, oran orantı gibi temel konulara hakim oldun mu 15 soru cepte. Matematik çözdükçe eğlenceli olur, anladıkça ve hakim oldukça daha çok soru çözme isteğiniz olur. Ama matematik asla es geçilmez, sınavların assolistidir ve kendisine hayranım ☺ Başarılar seninle olsun

tabii ki olmaz mi! sererbah sererbah var mesela 2 çocukla hem özel sektör hem bekar anne ve kpss ile 85 puan aldı ve atandı..
sizin yas nedir?

Sanki sen benden az puan aldın sanki senin 2 çocuğun yok :)))) asıl sen anlat canım benim

istemek emek vermek vazgeçmemek.. şimdi hiçbir şeyden o tadı alamıyorum.. isteyince oluyor ama

Youtube Benim Hocam kanalı videoları ve Karakutu Soru Bankası tavsiye ederim.
Şenol hoca mıydı neydi, adam matematiğin ayarlarıyla oynuyordu tam hatırlamıyorum adını yanlış olmasın. Adam şıklardan soru çözmek gibi saçma sapan taktikler veriyordu. Öyle videolara kanılmasın, emek olmadan yemek olmaz. Önce kavrama sonra pratik. Resmen öğrencileri,boş beynimle günü nasıl kurtarırım teknikleri anlatıyordu videolarda. Bunlardan sakının ☺

Şenol hoca mıydı neydi, adam matematiğin ayarlarıyla oynuyordu tam hatırlamıyorum adını yanlış olmasın. Adam şıklardan soru çözmek gibi saçma sapan taktikler veriyordu. Öyle videolara kanılmasın, emek olmadan yemek olmaz. Önce kavrama sonra pratik. Resmen öğrencileri,boş beynimle günü nasıl kurtarırım teknikleri anlatıyordu videolarda. Bunlardan sakının ☺
Evet evet dediginiz hocayı biliyorum. Aynen onlarla iş olmaz kavramak gerek çözüm gerek. Haklisiniz. Benim de 0 matematikti ama yapa yapa 9 10 a çıkardım. Yaptıkça çözülüyorsun.

Sanki sen benden az puan aldın sanki senin 2 çocuğun yok :)))) asıl sen anlat canım benim

istemek emek vermek vazgeçmemek.. şimdi hiçbir şeyden o tadı alamıyorum.. isteyince oluyor ama

Kuzum atanamadim ama beklemedeyim hala 🙈💆‍♀️
Işin ozu azim.. Biz mesela sererbah sererbah ile ders çalışmayınca boşluğa düşerdik kendimizi rahatsız hissederdik. Ders çalışmayı sevmeniz şart, zorla çok zor olur.
Dersanedense evde duzenli çalışmanizi tavsiye ederim. Mesela her sabah erken kalkıp rutin işleri yapıp oturup dersin başına belli aralıklı mola ile akşama kadar çalışın. her ünite sonu 300 soru ile destekleyin. Sonra gelsin sınav yersiniz o sınavı 🤗

Dersanede öğretmen önemli! 5 öğretmenden 2 si çok iyiydi. Diğer 3 u bizi çok uğraştırdı. Derste uflamalar mi devamlı saate bakmalar mi... Evde aç izle Benim Hocam birde kitaptan geç sonra soru ile destekle..
oyy oyy Gece 3 e saat kurup kalkıp çalışıp 5 kadar sonra uyuyup 7 de işe giderdi yol arkadaşım sererbah sererbah
Emek olmadan olmaz ama ciddi emek gerek sonra karşılığı muhteşem inşallah atama oldu mu!
Olmaz sa da muthis bi genel kültür oluyor insana 🤗

Hanımlar günaydın :)

Ben 2 yıllık bi bölüm mezunuyum. Özel sektör malum... Yıllardır hiçbir zaman hakkımı alamadan asgari ücrete çalıştım ve çalışıyorum da. Patronların tavrı da malum. Çürüdüm resmen yani...

Kpss'miz 2 yılda bir oluyor. 2020 ekim gibi olur heralde sınavımız. Sorun şu, ben hiç çalışmadan girdim bugüne kadar ve aldığım en yüksek puan 70... Bölümün 75 ile atarken, şimdi 85 ve üzerini zorlamam gerekiyor. Matemetik desek berbat... Var mı benim gibi olup sonradan çalışıp yapabilen? Nasıl bi yol izlemeliyim?
Önlisans kpss hem daha basit hem de net oranına göre puan daha yüksek geliyor.
Bizim gibi lisanslar ne yapsın çok iyi neyler yapmadan iyi bir puan gelmiyor ne yazık ki. Matematiksiz önlisanstan 85 alan çok arkadaşım oldu o yüzden hiç takmayın sadece derse odaklanın ve çalışın.
Ben de lisanstan girdim 78 alabildim çok daha iyisini yapabilecekken şansızlık oldu. Tekrar gireceğim. Başarılar size de

Back
X