Kpss ile atama bekleyen veya atanmış arkadaşlar

Frezya

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
3.019
18
318
Ankara
Size bir kaç sorum olacak kızlar,

Öğretmenlik tercihlerinde branşlara göre kadrolar açılıyor ya o yerlerin puanları var mı,yani mesela atıyorum samsunun şu ilçesinde türkçe öğretmenliği şu puanla atandı diye..tercih listesine yazılan yer yerin gelme ihtimali aynı mıdır ?

Bir de bir kaç ile yüklenmek ne kadar doğru sizce,yani ilk on beş tercihi tamamen 3 il üzerinden tercih etmek doğru mu,yoksa her ilden bi yerler yazmak mı avantajlıdır?

Bir de lojman çıkmasının şartları nedir,nereye başvurulur lojman için ?

Frezya kpss'ye girdin mi ?? Ne kadar süre hazırlandın ? Nasıl geçti ?

hayır canım şu okul şu bölüm şu puanla atadı diye yazmaz. muhtemelen iyi okullar iyi puanla kapatmış oluyor. naçizane tavsiyem memleketine yakın yerleri tercih et çok uzaklara gitme. bunalıyorsun gitmek istiyorsun ailenin yanına, olmuyor. ve kesinlikle bir kaç ile yoğunlaşma sadece. ben 9-10 farklı ilden tercih yapmıştım. bir de mümkünse merkez ya da merkeze yakın ilçeleri ya da merkeze yakın değilse bile gelişmiş olan ilçeleri tercihlerinde yaz.

Frezya kpss'ye girdin mi ?? Ne kadar süre hazırlandın ? Nasıl geçti ?

Canım ben girmedim kpss ye ben seneye gircem,erkek arkadaşım girdi çok hazırlandığını söyleyemem ama bölümünün atama puanı yüksek değil zaten inş atanır tercihlerini birlikte yapcaz..sen girdin mi canım?

Canım erkek arkadaşım için yapıcaz da ben ankarada yaşıyorum ankara çevresini yazmak istiyoruz,ankara eskişehir,kırıkkale böyle yerlere ağırlık vermek istiyoruz ama acaba doğru olur mu ki bu şekilde yapmak..:26::26:..

Bu tamamiyle puaniyla alakali. İsterse tek il yazar isterse, birçok il yazar. Mesela ben sadece istanbul yazmistim. Çünkü puanima güveniyordum. Önerim su, alan sıralaması yayinlanir önümüzdeki hafta. Böylece kaçıncı kişi oldugunu bilir ve, buna göre tercih yapar.

Yok girmedim, girmeye niyetim yok ama bana gir diyorlar :) Neyse beni boşver, inşallah hakkınızda en hayırlısı olur :)

Evet canım sıralama çok önemli
Yok girmedim, girmeye niyetim yok ama bana gir diyorlar :) Neyse beni boşver, inşallah hakkınızda en hayırlısı olur :)

Bence de gir bölümün ne bilmiyorum ama hazırlan gir inş kazanırsın,iyi dileklerin için teşekkür ederim

puandan ziyade branş bazında sıralama önemlidir. 2010 yılında atandım ben de 3 ile yüklenmiştim ama ilk tercihlerimin geleceğinden nerdeyse emindim o yüzden.Geçmiş yıllarda kim nereye kaç puanla atanmış internette bulabilirsiniz ama dedigim gibi sıralama daha önemli bence birde atıyorum türkçe öğretmenliğinde 70 puanınız varsa çok gözde bir yere atanmanız biraz hayal olur o yüzden gerçekçi tercihler yapmak lazım diye düşünüyorum.

Merhaba, ben de geçen yıl atandım. 1500 alımda sıralamam 1000.'ydi. türkçesi kesinlikle doğu illerine atanacağım gözüküyordu. kısmet istanbul oldu ve geçen yıl istanbul en düşük kapatan il oldu. bu şunu gösteriyor ki adayların yoğunluk olarak seçtiği iller yıldan yıla değişiyor.

Türkçe öğretmeni değil müzik öğretmeni,yorumunuz için teşekkü ederim branş sıralamasına dikkat ederiz

Yani belli değil öyle mi,aslında bu iyi bişey her yer gelebilir ama bir o kadar da belirsiz hiç alakasız yer de gelebilir

Bana kalırsa ilk tercihleri gönlünüze göre yapın, daha sonra muhakkak zorunlu bölge olan yerlerin iyi sayılabilecek okullarını seçin.Okullara internetten bakabilirsiniz. Kuzenim geçen yıl son tercihini, Ağrıyı kazandı. Ama Ağrının iyi bir ilçesiydi çok zorluk yaşamadı. Eş durumundan da 1 yıl sonra memleketine geldi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

SÖyledikleriniz çok mantıklı zaten nereye giderse gitsin eş tayininden benim yanıma gelecek,görüşebilmek açısından yakın yerleri yazmak istiyoruz önce,sonlara da sizin söylediğiniz zorunlu hizmet yerlerini yazmak doğru olur

Ben de tercih klavuzunun yayınlanmasını bekliyorum. Bir sürü puan var hangisiyle tercih yapılacak anlamadım. Klavuz yayınlansın da bakıcam.

Ben de tercih klavuzunun yayınlanmasını bekliyorum. Bir sürü puan var hangisiyle tercih yapılacak anlamadım. Klavuz yayınlansın da bakıcam.

p3 memurluk p10 öğretmenlik p121 alan+öğretmenlik bunların açıklamaları internette yazıyor bakabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…