Kramplar

hatzone

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2007
123
1
116
Bursa
Kızlar bu kramplar için ne yapmamız gerekiyo, bacağıma giren kramp yüzünden hareket edemiyorum. Bi önerisi olan var mı? :1no2:
 
canım ben hamılelıgımden bu gune cevız yıyorum kuru uzumle onun faydası olabılır sadece bır kere gırdı bana ıstersen bı dene burdakı kızlarda zaten cevızın faydasının oldugunu soylemıslerdı:asigim:




 
Ben de ceviz yiyorum ama bunun kramplara iyi gelebileceğini bilmiyordum, ben sedece Omega için yiyordum açıkçası.. benim olmadı daha hiç çok şükür ama bol bol su içmen gerektiğini duymuştum..
 
Kramplar bildiğim kadarıyla kalsiyum eksikliğinden oluyor.
Benimde ayağımda olmaya başlamıştı ama kalsiyum tablet kullanmaya başladıktan sonra şikayetim geçti.
tabii bu konuyu dr.una danışırsan bizden daha iyi bir yol önerir.
geçmiş olsun çok fena oluyo. ilk hamileliğimde çok çekmiştim.
kendine iyi bak...
 
kızlar bende hamile kalmadan önce çok olurdu bacak krampları, özelliklede gece yatakta kıvrandırırdıen çok korktuğumda oydu hamile kalınca çünki kendimi çok kasıyordum krap girince...

şimdi hamileliğimin başından beri ilk defa 2-3 gün önce oldu.. o günde çok yorulmuştum fazla ayakta kalmıştım... özellikle son aylarda daha yoğun oluyormuş aklınızda olsun.. kalsiyum eksikliğinden oluyorsa şimdiden bol bol süt ve yoğurt tüketin..banada o zaman B vitamini eksikliğnden demişti doktor yanlış hatırlamıyorsam..
 
Kızlar çok sağolun benim karmplarda çok ayakta kalırsam ve yorulursam oluyo. Ceviz önerinizi deniycem ama. İnşallah faydası olur...
 
kramp demeyin de bana ne derseniz diyin bu kadar sık ve bu dönemde kramp lada tanıştık normalde hamileliğin son aylarında başlar diye biliyordum dr um bol su içmemi ve kramp giren yeri soğuk suyla şoklamamı söyledi tabi bunun yanında ceviz ve bademde yiyorum ama soğuk şok çok işe yarıyor kandolaşımını hızlandırıyor benim en çok sağ bacağıma giriyor ve adım bile atamıyorum hele birde uykuda yakalarsa vayyy halime
 
Hamilelikte anne karnındaki bebek büyüdükçe bir takım problemleri de beraberinde getirir. Anne adayını huzursuz eden bu problemlerin arasında kramplar ön sıralarda yer alır. Geceleri bile uykudan uyandıran bu ani ağrılar, kasların istemdışı hareketlerinden kaynaklanmaktadır.




Bir ya da birden fazla kas demetinde aniden görülebilen ve kişiye oldukça acı veren; kısa, bazı durumlarda 10 dakikaya varan kasılmalar kramp olarak adlandırılmaktadır. Kramplar hamilelik döneminin ikinci ve üçüncü üç aylık periyodunda özellikle de 6-7. aylarda görülmeye başlar. Kas kramplarında kalsiyum, sodyum, magnezyum ve potasyum gibi mineral eksiklikleri önemli yer teşkil eder.

Hamilelik sırasında meydana gelen kramplar, dolaşım problemlerinden ve kasların düzgün çalışması için oldukça gerekli olan minerallerin eksikliğinden dolayı ortaya çıkar. Mineraller, bebeğin anne karnındaki gelişiminde harcandığından, anne adayının metabolizmasında eksiklik meydana gelebilir. Bebeğin gelişimi için kullanılan minerallerin yerine getirilmesi ve dengenin sağlanması için de anne adayı yemeklerinde mineral içeren besin maddelerini düzenli olarak almalıdır.

En çok bacaklarda olmak üzere kalça, bel ve karın kaslarında da kramplar oluşabilir. Kramp giren uzuv oldukça gergin ve dokunmaya karşı bile aşırı duyarlı olur. Hamilelerde kramplar genellikle dinlenme pozisyonunda özellikle de yatakta ortaya çıkarlar. Hamileliğin sonlarına doğru anne adaylarının karınları oldukça büyüdüğünden, istedikleri gibi özgürce yatamazlar. Geceleri kan dolaşımı yavaşlar ve bu yüzden kaslara az oksijen ulaşır. Ayakların altına yastık koyarak yükseltmek, kan dolaşımına faydalı olur ve kaslara oksijen gitemesini kolaylaştırır.

Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin hızlı gelişme göstermesiyle bacaklara binen yükün artması, büyüyen uterusun toplardamar sisteminde yarattığı baskı ve buna bağlı gelişen dolaşım problemleri (varisler), eskiye oranla fizik aktivitenin azalması ve kas yorgunluğunun kolaylaşması sonucu kramplar meydana gelebilir. Krampların ortaya çıkışı aynı zamanda iklim şartlarından da kaynaklanmaktadır. Özellikle kış aylarında, havaların çok soğumasıyla, kasların ani bir şekilde kasılmaları oldukça sık yaşanabilir. Çok sıcak yaz günlerinde ise, normalden daha hızlı sıvı kaybedilir. Bu dönemlerde daha fazla su tüketilmelidir. Ayrıca hamilelik döneminde progesteron hormonunun etkisiyle damarlar gevşer ve kan dolaşımı engellenir. Rahmin büyümesiyle de damarların baskı yapması sonucunda kanın kalbe doğru gitmesi engellenir. Bu nedenle, ayaklara ve baldırlara az oksijen gider, bu da istemdışı kasılmalara neden olur.


Krampları önlemek için;

  1. Bol bol su için.
  2. Hergün yürüyüş yapın.
  3. Kalsiyumdan açısından zengin bir beslenme uygulayın. Günde en az 2 bardak süt, bir kase yoğurt ve bol peynir tüketin.
  4. Egzersiz yaparak kan dolaşımı hızlandırın. Özellikle uyumadan önce 10 dakikalık küçük bacak egzersizleri yapın.
  5. Bol meyve yiyin, özellikle muz ve kivi gibi potasyum açısından zengin meyveleri tüketin.
  6. Yeşil yapraklı sebzeler ve baklagiller gibi magnezyum ve potasyum açısından zengin besinleri pişirin.
  7. Balık, kırmızı ve beyaz et gibi mineralleri yüksek yiyecekleri alın.
  8. Ayaklara ve baldırlara masaj yapın ya da yaptırın.
  9. Uzun süre ayakta kalmayın ve çok uzun süre hareketsiz oturmayın.
  10. Yüksek topuklu ayakkabı giyemeyin ve dar giysilerden kaçının.
  11. Yatmadan önce duş alın.
  12. Uyurken sol yanınıza yatın.
  13. Alkol, kahve ve özellikle sigaradan uzak durun.
Bacak veya ayak bölgesinde kramp olduğunda kasları nazikçe gererek kramp giderilmelidir. Bacak yukarı kaldırılmalı ve ayak parmakları yukarı doğru gerilmelidir. Isıtılmış ılık bir bez veya ılık ıslak havlu ile ağrılı bölgeyi sarmak kasın dinlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kramplara şiddetli ağrılar ekleniyorsa ve gittikçe artıyorsa, damar sistemi ile ilgili bir problem olup olmadığını öğrenmek amacıyla doktora başvurmak gereklidir.

 
ya arkadaşlar benim kramp degilde karın bölgemde kasılmalarım oluyor bunun nedenini bileniniz varmı
 
merhaba..kramplar için magnezyum veriyor doktorlar..bana geçen ay verdi ama benim krampım olmadığı için kullanmadım bu aya artık kullanın ileriki aylarda rahat edersiniz dedi..çiğneme tableti ve efervesan granülü var..doktorunuza sorup kullanabilirsiniz..
 
merhaba..kramplar için magnezyum veriyor doktorlar..bana geçen ay verdi ama benim krampım olmadığı için kullanmadım bu aya artık kullanın ileriki aylarda rahat edersiniz dedi..çiğneme tableti ve efervesan granülü var..doktorunuza sorup kullanabilirsiniz..


 

bende senin gibi hamile kalmadan önce çok fazla kramp girerdi bacaklarıma geceleri bağırarak uyandığımı bilirim en çok kortuğumda hamilelik döneminde girerse ne yaparım oluyordu ve korktuğum bugün sabah başıma geldi sabah çok kötü oldum
bana süt onermişti hemşire sabah akşam içersen kramp girmez diye denedim faydasını da gördüm ama hamile kaldıktan sonra içemedim sütü
 
Selamlar.
Benimde sorum olacak. 13. haftamdayım ayaklarım ve bacaklarım şişmeye başladı. gün içerisinde artık ayakkabılarım dar gelmeye başlıyor. nedendir acaba biliyormusunuz. ve çaresi varmıdır?
teşekkür ederim şimdiden.
 
Güzelim bu şişmeler yediğin tuzlu gıdalarla ilgili diye duymuştum. Tuzu azaltmak gerekiyomuş çünkü fazla tuz vücutta su birikmesi ve toplanması yaparak şişliklere neden oluyomuş
 
canım ya tuzla alakası yok ben resmen 4 senedir tuzsuz yiyorum
çok şükür alıştım tabi ama benim ayaklar balon gibi oluyor hamilelerde
olurmuş bir sıcak ekleniyor ayaklarını mümkün olduğunca
kalp sewiyenden yukarda tut evde falan aşağı sarkıtma ya uzat
ya da havaya kaldırıp yat
 
Güncelliğini yitirdiğinden dolayı yoruma kapatılmıştır.Mutlu paylaşımlar a.s.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…