Kredi Kartı kullanmaktan anlamıyorum :(

sosally

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
323
11
38
Ankara
Arkadaşlar bonus kredi kartım var daha yeni yeni kullanmaya başladım, internetten alışveriş yaptığımda sıkıntı yok kaç takside bölüneceği, her ay ne kadar ödeyeceğim falan yazıyor zaten. Ama ilk defa market alışverişini deneyeceğim, marketten alışveriş yaptığımda faiz ekleniyor mu yoksa ekstre geldiğinde sadece harcadığım parayı mı ödüyorum? Aynı şey dışarıda yemek yediğimde falan da geçerli, diyelim ki 10 liralık bir şey yedim ve kredi kartıyla çektirdim bu ekstre gelince 10 lira mı ödeyeceğim sadece yoksa ekstrede 10 liraya faiz de ekleniyor mu? :18:

Markette yemekte falan neyse o gelir, onu ödersiniz..
Altın gibi şeylerde fark oluyor sanırım, fark olan kısımları pek bilmiyorum ben.
Ama mağazada,markette,restorantta ne harcadıysanız onu ödersiniz.

Markette yemekte falan neyse o gelir, onu ödersiniz..
Altın gibi şeylerde fark oluyor sanırım, fark olan kısımları pek bilmiyorum ben.
Ama mağazada,markette,restorantta ne harcadıysanız onu ödersiniz.

öyledir inşallah, teşekkür ederim :)

Arkadaşlar bonus kredi kartım var daha yeni yeni kullanmaya başladım, internetten alışveriş yaptığımda sıkıntı yok kaç takside bölüneceği, her ay ne kadar ödeyeceğim falan yazıyor zaten. Ama ilk defa market alışverişini deneyeceğim, marketten alışveriş yaptığımda faiz ekleniyor mu yoksa ekstre geldiğinde sadece harcadığım parayı mı ödüyorum? Aynı şey dışarıda yemek yediğimde falan da geçerli, diyelim ki 10 liralık bir şey yedim ve kredi kartıyla çektirdim bu ekstre gelince 10 lira mı ödeyeceğim sadece yoksa ekstrede 10 liraya faiz de ekleniyor mu? :18:
Ne harcadıysanız onu ödersiniz ama altın falan alırsan kredi kartına gerçi taksit kalktı diye biliyorum,ama altında fark alınır.

İlk kez kredi kartı kullanacak olan arkadaşlar dikkatli olmalıdır. Gereksiz yere faiz ödemesin kimse. Ödeme, alışveriş günleri sabit olmalı ve maaş gününüze uygun şekilde seçilmeli ki zorlanmayasınız. Aslında dikkat edilmesi gereken çok nokta yok, mantığı oturttuktan sonra alışverişlerimize inanılmaz yardımı dokunuyor. Kredi kartı kullanımını temel hatlarıyla en güzel anlatan yazılardan birine buradan ulaşabilirsiniz. Sadece yeni başlayanlar için değil, başı kredi kartıyla derde girmiş olanlarında bu konuda acilen bilgilenmesi gerekiyor. Çok arkadaşım sorun yaşadı bu yönde, resmen hayata eksiden başladılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X