• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

krediyle ev almak yardım

Kalimero28

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
812
513
648
Çanakkale
arkadaşlar biraz altın birikimim var ama çok zaman oldu alalı yani şu an düşüşte ama ben yine kar ettim onu peşinat yapıp ev kredisiyle 1+1 ev almayı düşünüyorum (ev oldukça değerli ve sürekli değeri artan bir bölgede, sıfır bina, malzeme kalitesi, işçiliği falan güzel yapanları tanıyorum) kredinin aylık taksitleri maaşımın büyük bir kısmını olacak, 11 yıllık memurum 10 senedir kredi ödüyorum( 2 yıl 3 yıl gibi vadeler ödedim ) 2 aya kadar hiç borcum kalmayacak kendimi sıkıp birikim yapmak istiyorum ev şeklinde, kiraya vermeyeceğim (70km gittiğim bir ilçede çalışıyorum ev de burada, yazları ve arada orada da yaşarız diye)
evli değilim çoluk çocuk yok annemle yaşıyorum onunda hem babamdan hem annesinden maaşları var öğretmenim iyi kötü ek dersim oluyor (ama ben sadece maaşımmış gibi düşünüyorum)
bugüne kadar maksimum 3 yıllık kredi çektim bu 10 yıl olacak ( toplu para beklediğim yerler var erken kapatabilirim) evi çok beğendim kaçırmak istemiyorum ama maaşımın büyük bölümünü verip annemin maaşlarla idare etmek beni biraz düşündürüyor 6 ay -1 sene sıkıntı çekip eve sahip olmak mı yoksa tüm borçlarımı sıfırlayıp altın almaya devam etmek mi? ki bu altınları da ev ya da arsa, tarla şekilde değerlendirmeyi düşünüyordum

Ocakta iyi bir zam alacağız sanırım hocam. 10-15.000₺ arası bir artış olabilir. Biraz bu konuda araştırma da yapın. Biz de eşimle hem araba hem ev için borca girdik. Ocak ayına kadar ekstra harcamaların hepsini kıstık 😅. İmkan varken alabilmek en iyisi. Alınmış alınmıştır, zorlanmadan hiçbir şey olmuyor.

Ocakta iyi bir zam alacağız sanırım hocam. 10-15.000₺ arası bir artış olabilir. Biraz bu konuda araştırma da yapın. Biz de eşimle hem araba hem ev için borca girdik. Ocak ayına kadar ekstra harcamaların hepsini kıstık 😅. İmkan varken alabilmek en iyisi. Alınmış alınmıştır, zorlanmadan hiçbir şey olmuyor.
Ocak ve temmuz zamlarına güveniyorum zaten 😍

kesinlikle almalısın şimdiden hayırlı olsun

senden çoookkk daha kötü bir durumdayken bir anlık gazla ev aldık şu an çok zor geçiniyoruz ama birkaç seneye toparlanacağız…

kesinlikle almalısın şimdiden hayırlı olsun

senden çoookkk daha kötü bir durumdayken bir anlık gazla ev aldık şu an çok zor geçiniyoruz ama birkaç seneye toparlanacağız…
güle güle oturun sağlıkla Allah en kısa zamanda rahata çıkarsın evet gözümü karartıp alacağım yarın altınlarımı bozup krediye başvuracağım hepimizin hakkında hayırlısı

güle güle oturun sağlıkla Allah en kısa zamanda rahata çıkarsın evet gözümü karartıp alacağım yarın altınlarımı bozup krediye başvuracağım hepimizin hakkında hayırlısı
Konu sahibi evin bedeli, birikim tutarınız ve çekmeyi planladığınız krediyi yazarsanız daha iyi fikir verilebilir sanıyorum...
Altınları satmadan önce de bir krediyi yoklayın,kredinin olumlu olması durumunda bozun.
Diğer türlü istediğiniz gibi gitmezse boş yere tlye geçmiş olmayın.

Konu sahibi evin bedeli, birikim tutarınız ve çekmeyi planladığınız krediyi yazarsanız daha iyi fikir verilebilir sanıyorum...
Altınları satmadan önce de bir krediyi yoklayın,kredinin olumlu olması durumunda bozun.
Diğer türlü istediğiniz gibi gitmezse boş yere tlye geçmiş olmayın.
ev 2,5 milyon sorgulattım bankadan 2 milyona kadar kredi çıkıyor 1,7milyon kadar kullanmayı düşünüyorum 900 özkaynak olarak vermeyi planlıyorum bu şekilde aylık taksitler 49bin oluyor

çok teşekkür ederim amiiiiinnn inşallah 😍

ev 2,5 milyon sorgulattım bankadan 2 milyona kadar kredi çıkıyor 1,7milyon kadar kullanmayı düşünüyorum 900 özkaynak olarak vermeyi planlıyorum bu şekilde aylık taksitler 49bin oluyor
Öyle bir kredi imkanım varsa bir dakika durmaz, evimi alırdım :)

üstümde babamdan miras kalan ev hissesi var %37,5 önce ilk evim kredisi olur dediler ısrarla emin misiniz dedim evet dediler bugün de mevzuat değişmiş ek vergi çıkıyor dediler ( o vergiye de faiz uygulandığı için çok yüksek limit çıkıyor) önce evi devredeceğim inşallah sonra kredi aşamasına geleceğiz

Umarım gönlünüze göre bir ev alırsınız. Ben de almak istiyorum ama çok az birikimim var, arabam var ama satamam elim kolum oldu o da. Zaten satsam da peşinata yetmez. İyi bir peşinat olmadan almak çok zor.
Bu konularda her banka farklı şeyler söylüyor sanki, birinin olur dediğine diğeri ek şu var ek bu var diyor. Çok dikkatli olmak lazım 🍀

Umarım gönlünüze göre bir ev alırsınız. Ben de almak istiyorum ama çok az birikimim var, arabam var ama satamam elim kolum oldu o da. Zaten satsam da peşinata yetmez. İyi bir peşinat olmadan almak çok zor.
Bu konularda her banka farklı şeyler söylüyor sanki, birinin olur dediğine diğeri ek şu var ek bu var diyor. Çok dikkatli olmak lazım 🍀
Çok teşekkür ederim beğendiğim evi aldım darısı size ve tüm isteyenlere olsun en kısa zamanda ve en kolayından🌸

Back
X