Kekler - Pastalar Krem şantili ıslak kek(resimli-denenmiş)

Kızlar pardon bakamadım buraya,şerbetini kaynatıyoruz,biraz ılındıktan sonra kürdanla deldiğimizin kekin üzerine döküyoruz.Soğuduktan sonrada krem şanti sürdükmü ohh mis gibi bir kek karşınızda:)

canım ya kek sıcakmı olacak serbetı dokerken yoksa sogukmu olacak

Afiyet olsun kızlar:)şerbetini kek fırından çıktıktan 5-10 dk sonra dök canım çok sıcak olmasın.

ellerine saglık canım benim dün yaptrım misafirimde vardı cok begendi herkess yine bekliyoruz böle güzel ve pratik tarifleriniii :71: :71:

Ayy afiet olsun tatlım beğenilmesine sevindim.İnşallah ekliycem yeni tarifler,ama önce ben uygulamalı bi deniycem test edip onaylıycam sonra sizlere sunucam inşallah:)

Tesadüf bu olsa gerek sanırım 2 hafta önceydi canım tatlı istiyordu ıslak kek yaptım ama sürekli yaptığım için hazır olunca yiyesim gelmedi farklılaştırmak istedim kremşanti hazırlayıp sürmştüm gerçekten güzel oluyor. Ellerinize sağlık :71:

Son düzenleme:
merhaba tarifi misafirlerim için denedim.çok begendiler bende çok begendim.ıslak kekte iç harcından ayırdıgın için yumurta kokma olasılıgı fazlalaşıyor bunda öyle birşey olmadı.birde keki çok güzel olmus hafifçecik :66:

tarif için çok çok teşekürler :16: favori tariflerimden artık :29:

Kızlar pardon bakamadım buraya,şerbetini kaynatıyoruz,biraz ılındıktan sonra kürdanla deldiğimizin kekin üzerine döküyoruz.Soğuduktan sonrada krem şanti sürdükmü ohh mis gibi bir kek karşınızda:)

bu yazdıgını görmemişim.ben süt şeker(4 kaşık kullandım) ve kakao yu çırptım.kek sıcakken süt sogukken döktüm.böylede güzel olmus ama bir dahakine kaynatıp deneyeceğim bende :34:

ve buda kekim..bu orta boy yuvarlak borcam için ölcüler tam oldu :32:süper kabardı :64:

Eline sağlık canım çok iştah açıcı duruyor:)bende ilk denememde şerbetini kaynattım,sonraki denemelerimde kaynatmadım bi fark yok uğraşmaya gerek yok,hızlıca yapıp yemek lazım:)

evet benimde yaptığım ıslak kek aynı böyle tarifte gerçekten kocişim acayip bayılıyo çok güzel :56:

malzemeler:

3yumurta
3su bardağı un
1su bardağı şeker(artık yarım bardak katıyorum şeker kiloya zararlı olduğu için hiç bi fark yok yani çok atıyomuşum bilmeden)
1su bardağı sıvıyağ(bunuda yarıya indirdim süper rahattlıkla yiyorum fazla yağlı olmadığı için,hatta bikeresin 1çay bardağı katmıştım o bile aynı tat olmuştu:16:)
1su bardağı yoğurt
vanilin kabartma tozu
1çorba kaşığı kakao
1su bardağı süt

yapılışı

şekerle yumutayı çırpın(yarım su bardağı ayırın bu karışımdan),şekeri -yağı -yoğurdu-sütü ekleyin çırpın vanilinle k.tozunu una karıştırıp 3bardağı unu yavaş yavaş ekleye ekleye çırpın,,1çor.kaşığı kakaoyuda ekleyin çırpın yağlanmış ve un serpelenmiş fırın tepsisine dökün,piştikten sonra çatalla delikler açarak ayırdığımız karışımı yayarak dökün karışıma süt ekleyebilirsiniz azcık yetmezse,sonra ılımaya bırakın üzerine hazırlamış olduğunuz kakaolu pudingi(yada neli isterseniz)ılıdıktan sonra kekin üzerini kaplayınbuz dolabında soğusun,sonra kare dilimler keserek servis yapın

NOT:bu arada bi keresinde senin tarifini yapmıştımda bu üstü için şerbet varya kaynattım üstüne döktüm iğrenç olduu resmen kakao tadı mahfetti çiğ çiğ kokuyodu yenmedi haliyle,(gerçi damak tadı bilemem sevenler olur elbette )neyse işte bende kendi tarifimi geliştirdim:46:

$ıslak kekim1.webp $ıslak kekim.webp

Son düzenleme:
Zevk meselesi tabi bu tarifi benden her yiyen istiyor,ama seninki bambaşka bir tarif keşke yeni konu açsaydın derim ben.

deneyin deneyin kızlar bak şimdi benimde canım çekti yarın üşenmezsem yapayım bari:1:

Back
X