Kekler - Pastalar krem şantili kek (resimli)

acemiperi

Şükür Rabbime
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
8.605
524
363
keki kalıptan çıkarmak çok uğraştırdı ama bu sefer kek pişirmeyi başardım :)
çok mutlu oldum :)

Fırınınızı 170 dereceye ısıtın

1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket hamur kabartma tozu

Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. Büyükçe ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Bu aşamadan sonra çırpma işlemine çatal ile devam edin. Sırasıyla yağ, krem şanti, ceviz, isterseniz hindistan cevizi, un ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra hamuru, yağlanmışkalıba dökün ve yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

emek vermişsin cnm önemli olan bu
her defasında dahada güzel yaparsın emeğine sağlık

canım keklerim bi türlü kabarmıyordu. en son geçen haftasonu hazır kekunla yaptım pişmedi diye üzülüyordum fırında durdukça çekmiş içini pişti.

bu sefer hamurunu da ben yaptım ve başardım. artık her hafta sonu yemek deneyeceğim cokacimcoook

canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.kekin iyi kabarmasını istiyorsan yumurtalar ılık olucak sütte ılık olucak kabartma tozu mümkün olduğunca 2 paket koymaya çalış.ozaman daha mükemmel sonuçlar alırsın.

canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.kekin iyi kabarmasını istiyorsan yumurtalar ılık olucak sütte ılık olucak kabartma tozu mümkün olduğunca 2 paket koymaya çalış.ozaman daha mükemmel sonuçlar alırsın.

teşekkür ederim tatlım :1hug:

ben hep diyorum kek yapmaya bayilirim ama nedense yiyemiyorum yalniz hazirlara bayiliyorum diye ve israrla sevebilecegim tadina doyamayacagim kek tarifi ariyorum ilgimide cok cekdi cünkü kremsantiyi cok seviyorum mutlaka denicem canim ellerine saglik iyiki paylasmissin

ben hep diyorum kek yapmaya bayilirim ama nedense yiyemiyorum yalniz hazirlara bayiliyorum diye ve israrla sevebilecegim tadina doyamayacagim kek tarifi ariyorum ilgimide cok cekdi cünkü kremsantiyi cok seviyorum mutlaka denicem canim ellerine saglik iyiki paylasmissin

canımcım mutlaka dene hafif bir kek yemesi zevkli yapımı da kolay

Back
X