Kekler - Pastalar ...Kremalı Kurabiye Pastası...

su35

bir varmış bir yokmuş
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2007
1.932
2
316
46
İzmir
merhaba kızlar uydurma bir tarifin nasıl yapıldıgını okumak için topiğime hoşgeldiniz:))

hazrlık aşaması oldukça zor:))
çünki benim gibi önce kuru üzümle kurabiye yapıp kurabiyelerinizi pramparça görünce ne yapsamda ziyan olmasa bunlar diye düşünmeniz gerekiyor:))
neyse gelelim tarife

2 bardak süt bir paket crem ole
evde bayatlamış kek,kurabiye bisküvide olur ne varsa... dilerseniz içine meyve ve üstüne süslemek için hindistan cevizi,rende çikolata

dediğim gibi kurabiye yaptım ama içine koydugum kuru üzümler aşırı şişince hepsi patladı ve darma dağın bir tepsi kurabiyem vardı elimde... bunların hepsini bir borcama aldım üzerinden spatulalyla iyice bastırıp sıkıştırdım ve alt zemini oluştrdum...(arkadaşlar bu tarifi bayat keklerinizi ufalayarak yada bisküvileri kırarakta yapabilirsiniz ben denedim oluyor:))) üzerine yumuşak şeftali ve muz doğradım.en üstünede sütle crem oleyi çırpıp bir krema hazrladım ve heryerini kremayla kapladım.en üstünede bolca hindistan cevizi serptim ve dolaba koydum bir kaç saat dinlerdim sonrası servise hazrdı zaten..
afiyet olsun....kesinlikle tavsiye ediyorum

Tatlısım
gene yapmıssın yapıcagını masallah
ellerıne saglık
gÖzÜm gÖnlÜm acıldı bu saatde
masallahın var fıstıgım
on parmagında on marıfet hatun senı
kız krem ole ne olakı
resmını paylassana
bıde bayatmı olması sart :)

Krem ole yi bende kullanmadım.
Daha önce buna benzer , krem ole yerine tavuk göğsü kullandım.
Pudinglede yapabilirsin.
Çok kolay ,pratik oluyor.
Biz pratik tarifleri seviyoruz ya....kaydirigubbakcemile3

Krem ole yi bende kullanmadım.
Daha önce buna benzer , krem ole yerine tavuk göğsü kullandım.
Pudinglede yapabilirsin.
Çok kolay ,pratik oluyor.
Biz pratik tarifleri seviyoruz ya....kaydirigubbakcemile3
kızlar teşekkür ederim ilginizeopuyorumnanaktan
incim crem ole pudingle kremşanti karışımı gibi bişey sanki..aslında daha çok puding gibi..hani şu pişirmeden çırpılarak hazrlanan lar varya onlardan canmcmyerimseniben
ne oldugu farketmez sen vanilyalı puding pişrip içine bir paketde şanti atıp çırpabilirsin yada sadece şantile bile olur..:lepi:
bayat mevzusuna gelince..kaydirigubbakcemile3
illaki bayat olması gerekmiyor tabi istersen sen kendinde hazrlayabilirsin alt malzemeyi.. hemen bir tarfi verebilirim;

yarım paket margarin
1 kahve fincan sıvı yağ
1 kahve fincanı pudra şekeri
ve alabildiğine un

bunlarla kurabiye kıvamında bir hamur hazrla borcama iyice yay üstünü düzelt ara ara tart hamuru gibi del.sonra fırında 20 dkk ka pişir soğuyunca üstüne meyve dilip krema dök işte bukadar:lepi:
ben crem oleyi hem pratik hemde lezzetli oldugu için çok kullanıyorum ama başka bişeyde olur neden olmasınki

Kadın akılliysa israf olmaz der annem sende bunu kanitlamissin atmak yerine ortaya guzel bisi cikarmissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…