4 Kişilik
Haz. Süresi: 60 dak.
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 30 dak.
Tavuk Suyu Icin Gerekli Malzemeler
2 litre su
1 Adet Butun Tavuk
1 Sogan
2 Orta Boy Havuc
Yarim Sarimsak (Kabuklu)
3 Dal Kereviz Yapragi
2 Dal Taze Kekik
8 Adet Tane Karabiber
Tuz

Corbamiz icin Gerekli Malzemeler
Yarim Kase Yogurt
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi tereyag
1 Yumurta Sarisi
4 Dis Sarimsak
1 Knorr tavuk bulyon

uzerine
2 Yemek Kasigi kuru nane
1 tatli kasigi toz kirmizi biber
2 yemek kasigi sivi yag
Yapilisi
Tavugumuzu iyice yikiyoruz.Duduklu Tencereye koyup uzeri gececek kadar su ilave ediyoruz.Soganlari halka halka kesip, havuclari kaziyip ayni sekilde dogruyoruz.Sarimsagi yikayip kabuklariyla beraber ortadan ikiye bolup, kekik, kereviz yapragi ve karabiber ile tavugumuza ekliyoruz. En az 30 dk duduklude pisiriyoruz.

Puf Noktasi Tavugu But yada kemikli Gogus eti kullanarak hazirlayabilirsiniz..ayrica tavuk suyu icin pirasa,defne yapragi da ekleyebilirsiniz
Haslanan tavugumuzu bir tabaga alip suyunu suzgec ile suzuyoruz

tenceremize terayagini alip eritiyoruz, eriyince unumuzu ilave edip kokusu cikana kadar kavuruyoruz.

daha sonra tavuk suyumuzu yavas yavas kavrulan unumuza ekliyoruz,topaklanma olmamasi icin blendar'dan geciriyoruz.


ayri bir kapta yogurt,yumurta sarisi ve sarimsagi ekleyip cirpiyoruz.


Kaynama baslayan corbamizin suyundan yavas yavas yogurtlu karisima ilave edip corbamiza ekleyip knorr bulyonumuzu ilave ediyoruz.


Corbamiz kaynaya kadar tavuk etlimizi didikliyoruz.Corbamiz kaynamaya baslayinca tavuk etlerimizi ilave edip blendirdan geciriyoruz.


Oneri; Tavuk etlerini damak tadiniza gore blendirdan gecirmeyebiliriniz,blendirdan gecirince daha kivamli oluyor.
Corbamiz kaynarken kucuk bir tavada siviyag,nane ve kirmizi biberi yakiyoruz ve corbamiza ilave ediyoruz..5 dk daha kaynatip ocaktan aliyoruz..


AFIYET OLSUN

Son düzenleme: