Tatlı Tarifi Kremalı ve Çikolatalı Pasta

YesimB

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
102
0
0
K.K.T.C.

Fırınınızı önceden 165 dereceye ayarlayın ısıdın.
Çikoladalı sosunuzu keki soğumaya aldıgınız zaman yapın çünkü sos soğudugu zaman muhallebi kıvamına geldiği için sürülmez hal alıyor.

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
¼ su bardağı ayçiçek yağı
1 + ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/4 su bardağı (3 yemek kaşığı) kakao

Çikolatalı Krema İçin:
100 g bitter çikolata
1 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım limon (ben limonu ben beyenmedim içinde)

Beyaz Krema İçin:
2 paket krem şanti
1 + ½ su bardağı soğuk süt

Süslemek İçin:
Renkli çikolatalar

-Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana gadar çırpın. Ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un , kakao ve kabartma tozunu ekleyip karışdırın. Yağlanmış unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 – 30 dk. Pişirin.
-Krema için süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Limon suyunu ekleyip mikserle çırpın. Keki enine 2’ye kesin. İlk katına çikolatalı kremayı (üzerine krema sıkma torbasıyla şekil yapmak istiyorsanız biraz ayırın) üzerini kaplamak için krem şanti ayırıp geri kalanını da çikolatalı sosun üzerine yayın. Üzerine diğer kek katını yerleştirin. Ve krem şantiyle kaplayın. İsterseniz krema sıkma torbasıyla krem şanti ve çikolatalı kekten dekoratif şekil verebilirsiniz. İsteyen 3 kat yapıp bir katına çikolatalı sos diğer katına krem şanti en üsteda çikolatalı sos ve krem şantiyi birlikte yayarakda pasta yapabilir ama ben böyle yaptım. Üzerine çikolata rendeledim kafama göre süsledim.

Eklentiler

• $Untitled-1ön.webp
    $Untitled-1ön.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:
Back